minek 14.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Zaczynamy niebawem budowę i muszę zdecydować się na kolor klinkieru ( kominy i słupy przy wejściu). Ale jak zrobić zeby dopasować kolorystycznie póżniej do tego okna i blachę na dom. Podobają mi się odcienie brązu, ewentualnie machoń. Proszę o rady i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 14.07.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 proponuję więc brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 14.07.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Znam dylemat...Też taki mieliśmy, jak dobrać i dopasować kolor: okien, elewacji, podbitki, dachu, klinkieru na komin, cokołu.Braliśmy próbki gdzie sie dało, jeździliśmy i przymierzliśmy.Ze skałdu wziąłem wszytkie rodzaje cegły klinkierowej jakie mieli, żeby dopasować do dachu...Efekty sie zobaczy, na razie jest dach i komin na gotowo.I sie okazuje, zę to co na dole wydaje sie pasujące, to na dachu już nie tak koniecznie.A i w końcu zdecydowaliśmy sie na okna białe, bo już za dużo tych kolorów było do dopasowania.Ogólnie nie ma chyab na to dobrej metody. A jeśłi chodzi otynki to normalnie pytaliśmy właścicieli domów które sie nam podobały jakie tyni zastosowali. Co z tego że obcy ludzie - wszysycy byli pomocni. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 14.07.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 żeby nie było, że sobie tylko żarty strojęGeneralnie kolor komina dobiera się albo do elewacji i okien (zwłaszcza gdy także z klinkieru planoweany jest cokół) albo daje w kolorze dachu (ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania) Masz jeszcze trochę czasu - najlepiej jak wsiądziesz na rower i pojeździsz po okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 a można byłoby rzucić okiem na projekt i zaproponowany w nim kolor elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 15.07.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ja mam inna metode (o ile nie da sie dokonac wyboru wszystkich elementow za jednym razem): najpierw wybierac te elementy ktore sa najdrosze i ktore najtrudniej zmienic - np. dachowka. Na samym koncu wybierac te rzeczy, ktore mozna stosunkowo latwo zmienic/kosztuja mniej (kolor podbitki, elewacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minek 16.07.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za rady, napewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts