gwiazdeczka66 14.07.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 trzeci raz to samo, czerwony milin, zaraz po posadzeniu stracił wszystkie liście, zostały tylko wiotkie gałązki, czy odbije? poprzedni nie przetrwał zimy chociaż go okryłam, dlaczego ta roślinka mnie nie lubi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataStanek 14.07.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Przede wszystkim, po posadzeniu, należy roślinę obficie podlewać. Jeśli pędy są żywe, to powinien odbić. Po kilku-kilkunastu dniach, przy dobrym podlewaniu, pojawią się liście i roślina zacznie się rozwijać. Przyczyną uschnięcia poprzednich egzemplarzy może być, poza brakiem wystarczającej wilgoci, słaba jakość gleby. Milin potrzebuje gleby żyznej, ciepłej i wilgotnej i zacisznego miejsca. Początkowo roślina powinna być podparta, później (na wys. ok 1,5 - 2m) wypuszcza korzonki czepne, którymi wspina się po murze lub ścianie. Z korzeni tworzy odrosty, które mogą stać się uciążliwie, jeśli się ich nie wycina - chyba, że ktoś tak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 18.07.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam, milin rzeczywiście ma malutkie wypustki na wiotkich gałązkach, wielkie dzięki, bo już miałam go wyrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 22.07.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Potwierdzam słowa Renaty. Milim podobno nie jest zbyt kapryśną roslina, jednak ma swoje wymagania. U mnie posadzony 3 tyg. temu - rośnie zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 08.08.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 chciałam was podpytać czy milin rzeczywiście późno rusza na wiosnę? może podobnie jak glicynia? są z nim jakieś kłopoty? chcę posadzić na ścianę z ostrym słońcem, a może co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts