tomek i ania 14.07.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam, w naszym domu wyjście kanalizacji wewnętrznej znajduje się niżej niż rura kanalizacyjna, która biegnie po drugiej stronie ulicy, wg. projektu i pozwolenia musimy wykonać na swojej działce przepompownię ciśnieniową, na którą w tym momencie nas nie stać. W związku z tym, że moglibyśmy się już wprowadzić pomyślałem, że zrobimy tymczasowe szambo a jak będzie kaska w przyszłości to powrócimy do tej przepompowni.Moje pytanie: Czy odbiorą mi domek jeśli będę miał szambo a nie przepompownię i czy muszę zgłaszać, że mam zamiar tak zrobić?Pozdrowienia.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 14.07.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a ile zapłacisz za to tymczasowe szambo??? może niewiele trza będzie dopłacać do tej przepompowni.... ja szukałem szamba bo narazie kanaliza w projekcie i niestety trzeba za szambo z osadzeniem itp wydać niecałe 5tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 14.07.2008 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a ile zapłacisz za to tymczasowe szambo??? może niewiele trza będzie dopłacać do tej przepompowni.... ja szukałem szamba bo narazie kanaliza w projekcie i niestety trzeba za szambo z osadzeniem itp wydać niecałe 5tys... Za tą przepompownię firmy chyba Wilo zaśpiewali mi razem z montażem 20 tyś, sama kosztuje ok 10 tyś, dugie tyle robocizna.Trzeba się przed drogą przecisnąć, a droga powiatowa, zajęcie pasa i takie tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.07.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 A czy wasze pozwolenie na budowę przewiduje tymczasowe szambo. Jeżeli nie, to raczej nie odbierzecie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 15.07.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Obawiam się, że masz problem. Z tego co pamiętam to jest obowiązek podłączenia się do kanalizy jeżeli istnieje... Co do przebiciia się przez grogę to poszukaj czegoś takiego jak przewierty sterowane - może będzie taniej i łatwiej. No i poszukaj innej oferty na przepompownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts