Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIE "CODZIENNY" 117al Kasi~Michała~Mateusza~Martyn

Recommended Posts

Witam i bardzo serdecznie gratuluję :lol:, nam z mężem też wpadł w oko ten projekt i właśnie dziś zamówiliśmy go :lol: , jesteśmy jeszcze daleko z formalnościami-mieliśmy małe problemy z działką-mam nadzieję że to już za nami, ale najważniejsze że projekt w drodze :p- będzie można coś konkretnie pomyśleć, bo na razie ta budowa to dla mnie trochę abstrakcja :lol: :oops: trzymam kciuki za waszą budowę, będę do Was zaglądala

Witam i bardzo serdecznie gratuluję :lol:, nam z mężem też wpadł w oko ten projekt i właśnie dziś zamówiliśmy go :lol: , jesteśmy jeszcze daleko z formalnościami-mieliśmy małe problemy z działką-mam nadzieję że to już za nami, ale najważniejsze że projekt w drodze :p- będzie można coś konkretnie pomyśleć, bo na razie ta budowa to dla mnie trochę abstrakcja :lol: :oops: trzymam kciuki za waszą budowę, będę do Was zaglądala

Na początku dla nas też była to abstrakcja :roll: . Z biegiem czasu jak uruchomiło się tą całą machinę zwaną "budową" stało się to naprawdę realne i namacalne :o . Trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy.

My z mężem też postawiliśmy na ten projekt. Super jest nas coraz więcej. My jesteśmy jeszcze w "lesie" załatwiamy dopiero papierki i projekt, ale już trochę za nami. Pozdrawiam i trzymamy kciuki :D :D

.....gdyby nie te papierki....było by przyjemnie już od samego początku ;) ale projekt "codziennego" rekompensuje wszystkie problemy. Życzymy wytrwałości. Pozdrawiamy ;)

Witam serdecznie

Nasza tułaczka po warszawskich dzielnicach

tez wreszcie zakończyła sie kupnem działki :D

2 m-c temu dołączyliśmy do grona "codzienniaków"

a teraz jesteśmy na "najciekawszym" etapie załatwiania pozwolenia :-?

Planujemy rozpocząć budowę wiosną 2009, ale zobaczymy jak to będzie :D

Pozdrawiam i powodzenia

Witam- niech żyją papierki!-my tez jesteśmy na tym etapie :x głównie mąż jeździ i załatwia -ja mu tylko wyznaczam trasę :wink: dziś idziemy do architekta adoptować projekt. Budowę też planowaliśmy na przyszły rok, ale zapowiada się że może coś wcześniej ruszy :lol: trochę się boję...pozdrawiam beata

Witam,

gratuluje decyzji wyboru domku :))

Mam tez pytanie - do wszystkich codziennych, nie wiem gdzie to wpisac :))) -

czy nie sadzicie, ze warto by bylo utworzyc osobny watek dla 117A?

Tak, aby wszystkim bylo latwiej sie tam odnalezc i omowic problemy ogolne, bo ja sie wlasnie przekopalam przez czesc dziennikow, komentarzy, ale wszystko mi sie myli i brak mi takiego "zgrupowania" ludzi i problemow w jednym temacie...

• 2 months później...
Witam z niekłamana zazdrością obejrzałam zdjęcia z waszej budowy :x :lol: dom wygląda super, ja co prawda mam projekt C117L no ale też z "rodziny codzienniaków" , bardzo podoba mi się Wasz dziennik-dużo zdjęć konkretne wpisy (szczególnie wycena poszczególnych materiałów i robocizny, to przecież najważniejsze) , mam pytanko- jaką kwotę zamierzałeś przeznaczyć na wybudowanie tego domu? bo ja szczerze mówiąc zastanawiam się jaką sumę pieniędzy ukraść z banku :lol: pozdrawiam i gratuluje postępów a zwłaszcza ekipy, bo sa niedrodzy no i jeszcze znają się na rzeczy :wink:

Witam z niekłamana zazdrością obejrzałam zdjęcia z waszej budowy :x :lol: dom wygląda super, ja co prawda mam projekt C117L no ale też z "rodziny codzienniaków" , bardzo podoba mi się Wasz dziennik-dużo zdjęć konkretne wpisy (szczególnie wycena poszczególnych materiałów i robocizny, to przecież najważniejsze) , mam pytanko- jaką kwotę zamierzałeś przeznaczyć na wybudowanie tego domu? bo ja szczerze mówiąc zastanawiam się jaką sumę pieniędzy ukraść z banku :lol: pozdrawiam i gratuluje postępów a zwłaszcza ekipy, bo sa niedrodzy no i jeszcze znają się na rzeczy :wink:

Dzięki za miłe słowa o naszym dzienniku, po pierwsze ma to być pamiątka uwieczniająca budowę domu, a po drugie chciałem aby służył mi jak i innym jako informator finansowy tzn. mnie informuję ile wydałem, a Was przygotowuję na te wydatki ;)

Co do kwoty jaką zakładałem, to stan surowy miał powstać za 150000 zł, lecz niestety w swoich wydatkach nie uwzględniłem kosztów piachu, żwiru i ziemi, więc na ten moment wychodzi mi około 160000zł. Stan pod klucz wyceniłem na jakieś 260000zł, mówimy tutaj o średniej klasie materiałów wykończeniowych jak i częściową pracę własnych rąk. Nie wliczam do tego wyliczenia : płotu, bramy, kostki lub innych nawierzchni, ogrodu i mebli wypoczynkowych.

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź, ja tez tak mniej więcej wyliczałam, wiadomo, że lepiej mniej niż więcej :lol: no ale cóż...coś trzeba robić. p.s a ta mała inwestorka to normalnie cudna, będę do Was zaglądała, jeżeli coś się zacznie u mnie dziać takiego namacalnego to dam znać, bo teraz to tylko same papierki i kasa idzie a efektów nie widać :evil:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Gratulujemy postępów w realizacji inwestycji. "Codzienny" rosnie w oczach i codziennie zbliża się ku finałowi. Życzymy powodzenia i rychłej przeprowadzki.

Forum bardzo nam pomogło w podjęciu własnej decyzji. Uważam, że jest bardzo cennym źródłem informacji dla nowych i "zielonych" investorów. TAK TRZYMAĆ !!!

Bardzo fajny domek i szybko postawiony.

Mam pytanie o ile powiększyliście okno w salonie i czy także w kuchni jest większe, bo wydaja się większe niz w projekcie.

My jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie(lada dzień mamay je dostać)i może jak nie będzie zimy to jeszcze w tym roku zalejemy fundamenty.Jestem ciekawa w jakich rejonach stawiacie swój domek(my też jesteśmy z tarchomina) i czy ewentualnie można byłoby go zobaczyć. Byłabym bardzo wdzięczna:) bo mimo całego zachwytu nad projektem nie ma to jak obejrzeć na żywo.

Pozdrawiam i dalszych sukcesów