TARCHOMIN 14.07.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 no to zaczynamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 15.07.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam i bardzo serdecznie gratuluję , nam z mężem też wpadł w oko ten projekt i właśnie dziś zamówiliśmy go , jesteśmy jeszcze daleko z formalnościami-mieliśmy małe problemy z działką-mam nadzieję że to już za nami, ale najważniejsze że projekt w drodze - będzie można coś konkretnie pomyśleć, bo na razie ta budowa to dla mnie trochę abstrakcja trzymam kciuki za waszą budowę, będę do Was zaglądala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 16.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Gratuluję również trafnego wyboru wybraliście projekt c117 czy c117a wariant I pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 16.07.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam i bardzo serdecznie gratuluję , nam z mężem też wpadł w oko ten projekt i właśnie dziś zamówiliśmy go , jesteśmy jeszcze daleko z formalnościami-mieliśmy małe problemy z działką-mam nadzieję że to już za nami, ale najważniejsze że projekt w drodze - będzie można coś konkretnie pomyśleć, bo na razie ta budowa to dla mnie trochę abstrakcja trzymam kciuki za waszą budowę, będę do Was zaglądala Na początku dla nas też była to abstrakcja . Z biegiem czasu jak uruchomiło się tą całą machinę zwaną "budową" stało się to naprawdę realne i namacalne . Trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 16.07.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Gratuluję również trafnego wyboru wybraliście projekt c117 czy c117a wariant I pozdrawiam C117 A wersja lustrzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.07.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 My z mężem też postawiliśmy na ten projekt. Super jest nas coraz więcej. My jesteśmy jeszcze w "lesie" załatwiamy dopiero papierki i projekt, ale już trochę za nami. Pozdrawiam i trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 17.07.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 My z mężem też postawiliśmy na ten projekt. Super jest nas coraz więcej. My jesteśmy jeszcze w "lesie" załatwiamy dopiero papierki i projekt, ale już trochę za nami. Pozdrawiam i trzymamy kciuki .....gdyby nie te papierki....było by przyjemnie już od samego początku ale projekt "codziennego" rekompensuje wszystkie problemy. Życzymy wytrwałości. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimbla 20.07.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam serdecznie Nasza tułaczka po warszawskich dzielnicach tez wreszcie zakończyła sie kupnem działki 2 m-c temu dołączyliśmy do grona "codzienniaków" a teraz jesteśmy na "najciekawszym" etapie załatwiania pozwolenia Planujemy rozpocząć budowę wiosną 2009, ale zobaczymy jak to będzie Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 23.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam- niech żyją papierki!-my tez jesteśmy na tym etapie głównie mąż jeździ i załatwia -ja mu tylko wyznaczam trasę dziś idziemy do architekta adoptować projekt. Budowę też planowaliśmy na przyszły rok, ale zapowiada się że może coś wcześniej ruszy trochę się boję...pozdrawiam beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 26.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam, gratuluje decyzji wyboru domku ) Mam tez pytanie - do wszystkich codziennych, nie wiem gdzie to wpisac )) - czy nie sadzicie, ze warto by bylo utworzyc osobny watek dla 117A? Tak, aby wszystkim bylo latwiej sie tam odnalezc i omowic problemy ogolne, bo ja sie wlasnie przekopalam przez czesc dziennikow, komentarzy, ale wszystko mi sie myli i brak mi takiego "zgrupowania" ludzi i problemow w jednym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 28.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam z niekłamana zazdrością obejrzałam zdjęcia z waszej budowy dom wygląda super, ja co prawda mam projekt C117L no ale też z "rodziny codzienniaków" , bardzo podoba mi się Wasz dziennik-dużo zdjęć konkretne wpisy (szczególnie wycena poszczególnych materiałów i robocizny, to przecież najważniejsze) , mam pytanko- jaką kwotę zamierzałeś przeznaczyć na wybudowanie tego domu? bo ja szczerze mówiąc zastanawiam się jaką sumę pieniędzy ukraść z banku pozdrawiam i gratuluje postępów a zwłaszcza ekipy, bo sa niedrodzy no i jeszcze znają się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 30.09.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam z niekłamana zazdrością obejrzałam zdjęcia z waszej budowy dom wygląda super, ja co prawda mam projekt C117L no ale też z "rodziny codzienniaków" , bardzo podoba mi się Wasz dziennik-dużo zdjęć konkretne wpisy (szczególnie wycena poszczególnych materiałów i robocizny, to przecież najważniejsze) , mam pytanko- jaką kwotę zamierzałeś przeznaczyć na wybudowanie tego domu? bo ja szczerze mówiąc zastanawiam się jaką sumę pieniędzy ukraść z banku pozdrawiam i gratuluje postępów a zwłaszcza ekipy, bo sa niedrodzy no i jeszcze znają się na rzeczy Dzięki za miłe słowa o naszym dzienniku, po pierwsze ma to być pamiątka uwieczniająca budowę domu, a po drugie chciałem aby służył mi jak i innym jako informator finansowy tzn. mnie informuję ile wydałem, a Was przygotowuję na te wydatki Co do kwoty jaką zakładałem, to stan surowy miał powstać za 150000 zł, lecz niestety w swoich wydatkach nie uwzględniłem kosztów piachu, żwiru i ziemi, więc na ten moment wychodzi mi około 160000zł. Stan pod klucz wyceniłem na jakieś 260000zł, mówimy tutaj o średniej klasie materiałów wykończeniowych jak i częściową pracę własnych rąk. Nie wliczam do tego wyliczenia : płotu, bramy, kostki lub innych nawierzchni, ogrodu i mebli wypoczynkowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 01.10.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Dzięki za odpowiedź, ja tez tak mniej więcej wyliczałam, wiadomo, że lepiej mniej niż więcej no ale cóż...coś trzeba robić. p.s a ta mała inwestorka to normalnie cudna, będę do Was zaglądała, jeżeli coś się zacznie u mnie dziać takiego namacalnego to dam znać, bo teraz to tylko same papierki i kasa idzie a efektów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 13.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 gratulacje z szybkie postępu prac! na budowie 60 dni to niezły wynik my budujemy od maja 2008 pytanko ekipa muraży bierze 20 tys razem z wieźbą? jeżeli tak to naprawdę niska cena usługi życze powodzenia i pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 15.10.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Byłoby jeszcze szybciej ale ten nieszczęsny dach, no niestety ekipa zawiodła ;( Co do murarzy, to wzięli dokładnie 24000zł z więźbą i nie żałuje ani jednej złotówki. Słowna, terminowa, bez nałogów Teraz czekam na okienka, które będą 3 listopada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 10.11.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Gratulujemy-macie już okna i drzwi -super, bardzo ładny ten domek;-) też chcemy taki zastanawiam się że czy w tą kwotę 171 690 wliczona jest także działka? bo albo to przegapiłam albo nic nie wspominałeś o tym i jeszcze raz GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 10.11.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Było by fajnie żeby w tej kwocie były koszty działki.....ale niestety, aż tak fajnie nie jest działka liczona oddzielnie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkubicki 12.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Gratulujemy postępów w realizacji inwestycji. "Codzienny" rosnie w oczach i codziennie zbliża się ku finałowi. Życzymy powodzenia i rychłej przeprowadzki.Forum bardzo nam pomogło w podjęciu własnej decyzji. Uważam, że jest bardzo cennym źródłem informacji dla nowych i "zielonych" investorów. TAK TRZYMAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 14.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Wow! Jestem pod wrażeniem waszej budowy. Tempo zawrotne. Domek piękny. Gratulacje. Trzymajcie tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimbla 14.11.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Bardzo fajny domek i szybko postawiony.Mam pytanie o ile powiększyliście okno w salonie i czy także w kuchni jest większe, bo wydaja się większe niz w projekcie.My jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie(lada dzień mamay je dostać)i może jak nie będzie zimy to jeszcze w tym roku zalejemy fundamenty.Jestem ciekawa w jakich rejonach stawiacie swój domek(my też jesteśmy z tarchomina) i czy ewentualnie można byłoby go zobaczyć. Byłabym bardzo wdzięczna:) bo mimo całego zachwytu nad projektem nie ma to jak obejrzeć na żywo. Pozdrawiam i dalszych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts