tbmonter 15.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam, rozpoczynam remont dachu, wymieniam pokrycie dachowe, nie będę nic przebudowywał, nic zmieniał w konstrukcji. Więźbę dachową pokryję blachodachówką itd. Typowa modernizacja pokrycia dachowego. Chciałem zainstalować łącznie 5 okien dachowych. Z informacji które znalazłem na forach, poradnikach, z prawie budowlanym wynika ze jak nic nie będę przebudowywał, ingerował w konstrukcję więźby to okna te mogę zainstalować bez zezwoleń Starosty. Zaniosłem dokumenty, rysunki i okazało się ze urzędnik chce prawdziwego projektu budowlanego, bo na jego podstawie może wydać pozwolenie na zainstalowanie okien (w celu doświetlenia naszego poddasza)!! Czy oni czasem mnie nie kręcą? Jak to w końcu jest?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts