Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAAAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!! tracę wiarę w ludzi jak widzę takie rzeczy. Poza tym trace też wiarę w siebie. Właśnie się dowiedziałem (przy okazji innego temtu na tym forum), że to że nie lubie kotów jest godne pożałowania, współczucia i nalezy mnie leczyć. Lecę się pochlastać

Kochaniutka, ja wrobię nie tylko kumpli ale i teścia biedaka. Starczy wtedy kiedy z błota, wody i jajek będę wypalał cegły, pokryje dach sianem (kradzionym) a w środku na podłodze będe miał klepisko. Li i jedynie.

W naszym wypadku problemem jest to, że wielka część naszych dochodów nie przechodzi przez bank. Na konto wpływają marności nad marnościami. Tak więc problemu ze spłatą nie będzie, ale jest ze zdolnością kredytową. Pani co prawda zaproponowała, żebyśmy wpłacali resztę dochodu na konto, wtedy utworzy nam rachunek VIPowski i weźmie pod uwage wszystkie wpływy ale na to trzeba jej pół roku a ja chcę już, do zimy.

Jam niedołęga więc uczyć sie będę musiał i chociaż zawsze twierdziłem, że zarobię na majstrów, teraz rozpędzone ambicje przywaliły mi w klatę i chce murowac sam. Co z tego wyjdzie to ludzkie oko nie widziało ani ucho nie słyszało.

Tak przeczuwam

nas ratuje to, że mamy mieszkanie. Zawsze możemy sprzedać to daje jakieś 150.000 ale gdzie zamieszkamy zanim stanie chałupa? Niby można byłoby z moją mamą ale ja niestety temperament mam po niej. Oboje nie zasniemy spokonie w trosce o własne życia...

Domu się biedocie kuźwa zachciało

Myśmy mieli podobnie.

Mieszkanie sprzedaliśmy w 2004 i przenieśliśmy się za chlebem :wink: do innego miasta na wynajmowane lokum.

Tam kupiliśmy za część kasiorki z mieszkania działkę (2004 - więc ceny w miare normalne jeszcze).

Dobraliśmy troche kredytu i w sierpniu 2005 wbiliśmy szpadel w działkę.

Do końca 2005 chałupa była pod dachem (140 m2, z poddaszem mieszkalnym i garażem wbudowanym - projekt indywidualny prawie własnego autorstwa :oops: - niestety nie mam upr.bud. ).

W sierpniu 2006 wprowadziliśmy się :D .

Oczywiście do dnia dzisiejszego nie wszystko jest jeszcze zapięte na ostatni guzik (została do wykończenie łazienka u góry i ostatni pokój wraz z graderobą). :cry:

Ale w momencie wprowadzania dół był na tip top.

dandi3 jak ja dałem radę to i Ty też sobie poradzisz z palcem w d***e :lol:

Tym bardziej, że poglądy na koty :evil: mamy tożsame :lol:

A może Ty sąsiad z sali 8) w tym ośrodku leczenia chorób psychicznych i uzależnień w którym chceli mi wyrzucić z łepetyny te zaburzenia obsesyjno-kompulsywne :lol:

Mieszkanie sprzedaliśmy w 2004.Tam kupiliśmy za część kasiorki z mieszkania działkę (2004 - więc ceny w miare normalne jeszcze).

Dobraliśmy troche kredytu i w sierpniu 2005 wbiliśmy szpadel w działkę.

Do końca 2005 chałupa była pod dachem (140 m2, z poddaszem mieszkalnym i garażem. W sierpniu 2006 wprowadziliśmy się :D .

Stary - wtedy można było budować, ludzie jeszcze nie wariowali i mozna było wszystko dostać a majstrowie nie liczyli sobie jak za zboże

dandi3 jak ja dałem radę to i Ty też sobie poradzisz z palcem w d***e :lol:

Obawiam się, że ten palec to se będę musiał wpakować w bardziej skompolikowane miejsce jeżeli mam sobie poradzić. Póki co jakoś czarno sprawy widzę. Ale oczywiście doceniam wiarę we mnie i nisko się kłaniam 8)

Tym bardziej, że poglądy na koty :evil: mamy tożsame :lol:

I Bóg Ci za to wynagrodzi :)