Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cyt.: " wtedy można było budować, ludzie jeszcze nie wariowali i mozna było wszystko dostać a majstrowie nie liczyli sobie jak za zboże "

No niezupełnie tak było :-?

Najlepsi fachowcy wypierdzielali wtedy do UK i IRL.

Z materiałami i ich dostępnością też bywało różnie. Pod koniec budowy ceny wręcz oszałały i były o wiele wyższe niż obecnie.

A teraz sytuacja odnośnie fachowców też zaczyna się klarować.

Przeczytaj sobie wpis z 11.07.2008r. na wątku moich znajomych zarabiających narazie w IRL, a budujących się w kraju http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108798

Relacje między EUR, a PLN zaczynają robić swoje :wink:

pocieszycielko strapionych, słońce dni moich...

Tylko, że Ty masz już mury i na łeb nie nakapie a ja będę siedział na tej mojej działce pod brzozą i wył ...

No i dobrze i zaczne budowę w tym roku !!!! W razie czego bedziesz miała nas na głowie, Wasza Koliba duża, nie? w razie czego skansen...

hejka

a ja mam przewrotne pytanie - ile banków odwiedziłeś że twierdzisz że Ci nie dadzą kredytu w wymaganej wysokości?

wiesz o tym że każdy bank inaczej podchodzi do zdolności prawda? a expanderowi nie ufaj - dostaliśmy od nich kilka ofert i za każdym razem mijało się to z ofertą którą dostaliśmy bezpośrednio w banku.

p.s. nie wiem jak u was ale u nas można sprzedać mieszkanie z odroczonym terminem wyprowadzki nawet o rok czasu. może znajdziecie kogoś komu się nie spieszy bo chce kupić mieszkanie np. dla syna który ma teraz 15 lat?

Efilo wróciła z urlopu tadaaaaaaaam, a juz zaczynałem sie czuć porzucony.

Nie powiem ile bo czeka mnie lincz. Powiem tylko, że doszliśmy do wniosku wspomagani radami przyjaciół bankierów że najlepsze warunki kredytowe dostaniemy w naszym banku czyli w tym w którym oboje mamy otwarte rachunki ROR.

U nas nikt nie zapłaci za mieszkanie do którego będzie mógł wprowadzić się za rok. Płacimy i won a skoro za rok to kasa też za rok :(

poza tym gdyby stało się tak, że kasa z kredytu i mieszkania w którym póki co możemy mieszkać (ale za rok wynocha) sie skończyła a dom nie był gotowy...

Wiesz mając mieszkanie podczas budowy mamy jednak jakieś zabezpieczenie w razie czego.

Ja jestem peniak i asekurant, Blutka potwierdzi 8)