Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja Ci dandi teraz trochę zasunę

pamiętasz jak mi pisałeś ze Wy to malusio kaski i chcecie klitki i dom 170 m2 to hoho i na taki Was nie stać i żadnych tam pałaców nie będzie itp...

a wiesz że wariant 1 ma około 190 m2????

Wydawało mi się, że wszyscy jesteśmy teraz na etapie rozważania wariantu 2[/u]

ja Cię doskonale rozumiem ale powiedz szczerze, wydłużałabyś Harfę?

nie wiem czy to do mnie

ja nie :oops: choć wolałabym zobaczyć całość projektu (harf jest od groma - chyba każde biuro projektowe ma harfę więc nie wiem która to Wasza)

http://www.domywtradycji.pl/harfa,375,9.html

wariant drugi ma około 150 :p

Hał is dys pasibul??? przez dodanie po metrze z każdej strony? OJ coś przesadzasz.

wypraszam sobie! myślisz że ja to z palca biorę? no może faktycznie - przesuwającego sie po klawiszach na kalkulatorze - sam sobie policz to zobaczysz (p.s. pamiętaj że mnożysz razy dwa - w końcu to nie piramida schodkowa i piętro ma te same wymiary)

Hał is dys pasibul??? przez dodanie po metrze z każdej strony? OJ coś przesadzasz.

Dom ma szerokość 8 metrów. Po metrze z każdej strony to 16 mkw plus góra po metrze z każdej strony to kolejne 16 mkw. No i teraz dodaj wszystko...

Hehehe

no widzisz dandi - wystarczy spytać żony 8)

do tego doliczyłam jeszcze jakieś 7 m2 na kotłownię :D

efi, pytałas kiedys o eko groszek. Rozmawiałem ze znajomym który tym własnie ogrzewa swój dom. On robi co prawda inaczej niz ja bym to rozwiązał bo co trzy dni wracając z pracy zajeżdża do sklepu, kupuje jeden worek 25 kg, wsypuje do zasobnika i ma święty spokój. Dzięki temu nie musi miec pomieszczenia na opał.

Ja chyba jednak zrobiłbym zapas.

Znajomy twierdzi, że trzyma to cipło lepiej niż węgiel (pewnie przesadza ale porównywalnie do węgla), tona tego kosztuje 650 zł więc po ludzku a wydajne ponoć wysoce.

Poza tym to ogrzewanie czyste i ekoogiczne.

Więcej o groszku masz TU

pierwsze sensowne przeróbki. :wink: zaproponował Wam to architekt prawda?

wykusz zostawiony jak widzę. no i górny lewy róg jakoś się nie połączył 8) przeniesienie kominka bardzo sensowne - uratuje Wam jeden komin :D

niepodoba mi się tylko brak komina wentylacyjnego. no chyba że zdecydowaliście się na wentylację mechaniczną w co jakoś kiepsko wierzę