Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irmo, dzięki ale zanim pogadamy...

dandi przemyśl tą lodówkę..minusy przesłoniły mi plusy :D :D :D

Skaba, co to za minusy? Ty jesteś dość skrupulatna jeżeli chodzi o dokładne przemyslenie wszystkiego więc będziesz autorytatywna.

Irmo, rozumiem, że słupek z półkami na kieliszki to taka płytka szafka maskująca komin? Bo nie wydaje mi się żebym miał tyle miejsca żeby wmontować ją jeszcze przed kominem...? Jeżeli tak to myślę, że śmiało możemy z niej zrezygnować bo prawa strona kuchni wydaje się byc mocno przeładowana. Nie wiem tylko czy to za sprawą lodówki czy tych półek na kieliszki. Jeżeli lodówki, to będę musiał przemyśleć to SBS. Powoli zastanawiamy się ze Złociutką czy nie zostawić tam zwykłej cegły pełnej czyli nie tynkować komina... Zobaczymy.

Czy ja dobrze widzę że na trzecim obrazku słupek w którym stoi piekarnik nie styka się z wiszącą szafką która jest następna czy to tylko złudzenie wizualizacji? Jeżeli to nie złudzenie to będę musiał pokombinować żeby zlikwidować tę przerwę.

jakbym miała pomarudzić nad tym projektem , to przeszkadzają mi róże wysokości.

mnie też ale wydaje mi się, że jak wywalimy szafkę kieliszkową zostawiając tam goły komin to uskok między słupkiem a szafką szprosową nie będzie już tak bardzo rzucał się w oczy. Mnie najbardziej martwi to przeładowanie prawej ściany.

Bardzo mi się podoba lewa strona - wszystko jest symetryczne a góra przeszklona. Podoba mi się też to, że barek jest krótki i od biedy można go wykorzystac jako blat roboczy oraz to, gdzie umieszczone są boxy na wino. Zamiast szklanych półek na zewnętrznej stronie barku wolę umieścić drewniane bo bardziej mi hulają z całością tego co będzie po drugiej stronie ale to już szczegół wykonawczy.

Irmo, merci une centaine de fois.

szafka z kieliszkami to zabudowa g-k

tam jest płytko i wielki kawał SBS-a będzie wystawać, dlatego do komina dokleiłam taką sciankę z półkami, może być też bez półek.

nie można polączyć szafek wiszących ze słupkiem tak, żeby się stykały rogiem, bo to będzie wyglądało głupio.

słupek jest wysokości SBS-a a wiszące szafki sobie wiszą na wysokości innych wiszących szafek i tak ejst ok. Strona prawa jest przeładowana ponieważ SBS + piekarnik obok to jest rozwiązanie lekko pstrokate, do tego dochodzi , no a późnej są "półki na kieliszki" i to w sumie nie pomaga, ale szkoda marnować przestrzeń.

Na Nowy Rok Ci życzę,

Byś nie myślał o niczym.

Tylko ciągle się bawił

i w luksusach pławił.

By na to co w głowie

pozwoliło zdrowie,

I by wszystkie panienki

wielbiły Twe wdzięki.

Niech kłopoty i znoje

omijają drzwi Twoje!

No i wiele miłości

niech ogrzewa Twe kości!

http://www.sylwester.dujawica.com.pl/sylwester_zakopane.jpg

Nowy Rok cyfrę zmienia, wszyscy wszystkim ślą zyczenia. Przy tej pięknej sposobności i ja życzę Wam radości, aby wszystkim się darzylo, z roku na rok lepiej bylo !

http://kartki.net.pl/kartki/5/147.jpg

i tradycyjnie SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :D