Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No ogrzewanie mam już wycenione - chyba najdroższa rzecz, a wylewki - nie wiem jeszcze, ile to wyjdzie (ile Ciebie kosztowały?). Przyłącza już mam też wycenione - w sumie niedużo wyjdzie, bo media wszystkie mam w drodze przy domu. Ale musi nam starczyć, bo nie mamy więcej i nie wytrzaśniemy, a bank każe w dwa lata dom do użytku oddać. No to co mamy za wyjście? 8)

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ogrzewanie mam już wycenione - chyba najdroższa rzecz, a wylewki - nie wiem jeszcze, ile to wyjdzie (ile Ciebie kosztowały?). Przyłącza już mam też wycenione - w sumie niedużo wyjdzie, bo media wszystkie mam w drodze przy domu. Ale musi nam starczyć, bo nie mamy więcej i nie wytrzaśniemy, a bank każe w dwa lata dom do użytku oddać. No to co mamy za wyjście? 8)
Odnalazłam mój bezcenny żółty notesik, w którym notowałam wszystkie wydatki 8)

No i znalazłam: materiał na wylewki 3500zł, robocizna 3000zł. Wylewki z miksokreta. Powierzchnia jakieś 230 metrów w sumie.

Ale wyszukałam też ile w sumie zapłaciliśmy za przyłączenie gazu ( ja mam WSZYSTKIE media w drodze, po mojej stronie żeby było jasne)

Do gazowni poszło 2500zł, instalator skasował nas 2800zł. W tej cenie do gazowni jest projekt i doprowadzenia gazu do posesji i licznik.

my mamy dom 180 m2 i na nie widzę możliwości zeby zbudować go za mniej niż 450tys., wydam więcej, ale to dlatego, że niektóre rzeczy mam drogie jak np. drzwi...
trzeba by sprecyzowac co znaczy drogie:

moje kosztowały około 4 tysiecy, drogo??

Myślę, że kwota która podałaś jest dość realna, niewiele może braknąc.

Nasz dom ma 160 m2, do tego dochodzi garaz 35m2 i tyle samo nad garażem.

Babeczki nasz stan surowy zamkniety kosztowal 230 tys , teraz mamy juz wydane z 380 z jeszcze z 200 pojdzie jak nic :cry:
No cóż :roll: Sporo, nas skrobnęło coś wedle 450/460. Tyle przynajmniej wynika z moich zapisków z żółtego magicznego notesiku.

W takich chwilach cieszę się, że mieszkam na wschodzie naszego kraju - nas stan surowy zamknięty kosztował 150 tys. i za drugie tyle musimy się wykończyć. I może się to udać, ale tylko dlatego, że zamierzamy wiekszość robót zrobic przy pomocy własnych rąk. Nie zapominając o wykorzystaniu rodziny.

my mamy dom 180 m2 i na nie widzę możliwości zeby zbudować go za mniej niż 450tys., wydam więcej, ale to dlatego, że niektóre rzeczy mam drogie jak np. drzwi...
trzeba by sprecyzowac co znaczy drogie:

moje kosztowały około 4 tysiecy, drogo??

Myślę, że kwota która podałaś jest dość realna, niewiele może braknąc.

Nasz dom ma 160 m2, do tego dochodzi garaz 35m2 i tyle samo nad garażem.

wewnętzrne 1900zł/szt -11szt...

wejsciowe 4tys

W takich chwilach cieszę się, że mieszkam na wschodzie naszego kraju - nas stan surowy zamknięty kosztował 150 tys. i za drugie tyle musimy się wykończyć. I może się to udać, ale tylko dlatego, że zamierzamy wiekszość robót zrobic przy pomocy własnych rąk. Nie zapominając o wykorzystaniu rodziny.
A rodzina świadoma??? :wink:

My wydaliśmy dokładnie tyle samo na SSZ. Całość kosztowała 3 razy tyle.