Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wewnętrznych 10
Czyli 10.000zł +8 za wejściowe= 18 tysięcy.

Kasiu, ja cię nie załamuję kosztami. Być może u was wyjdzie taniej. Ale naprawdę NIE SĄDZĘ, że za 150 tysięcy można w domu zamieszkać :roll: Nawet jesli cała robota będzie za darmo, a chyba nie będzie, co??

Też mi się tak wydawało, baaa, pewna byłam, no ale cóż...

Mówiłam, że znalazłam mój żółty notesik??

I tam mam wszystkie zapiski, z jednej strony planowane wydatki, z drugiej realne. Jakoś nie chiało się zgodzić.

Budowalismy w najgorszym czasie, materialy skoczyly w gore, robocizna tez bo fachowcy w Irlandii
Dokładnie tak. PTH44 kosztował 15 zł za sztukę :o :o My kupilismy po 8 zł i normalnie cieszyliśmy się jak głupi z blaszki. A pomyślec, ze pół roku wcześniej kosztował 5 zł, tak bez negocjacji :roll: I zalegał w hurtowniach. My czekaliśmy na pustaki chyba z 3 tygodnie :roll:

Aleeeeeeeee, dość tego. Trza się cieszyć i już. :)

Myślę, że spędziłam dość pożyteczny wieczór i niektórzy użytkownicy wewontka będa zadowoleni jak tu zajrzą 8)

Chyba sie pożegam.

Jakby co to dobranoc

po pierwsze: dzień dobry!

po drugie: lepiej mi na sercu jak poczytałam o kwotach, jakie podajecie powyżej.. a myślałam, że to tylko ja mam coś skopane w Excelu i i zamiast dodawać to mnoży :o

po trzecie: dandi dawno dawno temu zadałeś mi pytanie.. a że pamięć mam dobrą, jeno czasu niespecjalnie dużo to idę go odszukać i odpowiedzieć :wink:

Irmo, dzięki ale zanim pogadamy...

dandi przemyśl tą lodówkę..minusy przesłoniły mi plusy :D :D :D

Skaba, co to za minusy? Ty jesteś dość skrupulatna jeżeli chodzi o dokładne przemyslenie wszystkiego więc będziesz autorytatywna.

dawno zadane pytanie, ale sądząc po wpisach w dzienniku to kuchnia jesczze nie umeblowana :wink: więc odpowiadam - zaznaczając na wstępię, że sa to przemyślenia snute w konkretnej (tzn. mojej) sytuacji i przy konkretnych (tzn. moich) uwarunkowaniach..

1. względy estetyczne (jak to u kobiety :wink: ) - moje pomiesczenie kuchenne nie jest zbyt duże, więc lodówka wystająca sporo poza front mebli dość znacznie by dominowała i je zagracała.. a do tego wchodiz mi w mój obszar komunikacyjny.. do tego jest to zupełnie inny kształt i materiał, co burzyłoby ustalony ład i porządek..

2. wzgledu praktyczne - po przeanalizowaniu naszego zapotrzebowania na miejsce w lodówce doszłam do wniosku, że nie potrzeba nam go aż tak dużo.. zakupy robimy na bieżąco i raczej więskzych zapasów nie ma (całodobowe sklepy pod ręką :wink: :lol: ).. choć tak po cichu powiem, że z drugiej strony, gdy ktoś rzeczywiście tego miejsca potrzebuje to w lodówce z lodziarka i kruszarką nie jest go aż tak dużo.. a w sprawie lodziarki i kruszarki - zachwyciły mnie te urządzenia.. ale po ochłonięciu znów stwierdziłam, że nasze zapotrzebowanie na lód (do drinków :wink: ) jest umiarkowane i pojemniczki z Ikei w zupełności go zaspokajają..

3. względy ekonomiczne - za SbS z prawdziwego zdarzenia z bajerami trzeba wyłożyć sporą sumkę, a do tego zżera 2x więcej prądu niż moje obecne ustrojstwo.. a po ciągle rosnących rachunkach za pra mam na tym punkcie hopla :evil: do tego pan kuchenny ostatnio mnie zniechęcił ostatecznie móiwąc o dodatkowych łączach i filtrach i o psuciu się każdego z elementów osobno :-?

tak sobie to wykoncypowałam.. jednym słowem ta lodówka byłaby dość kosztownym i mało praktycznym (w moim przypadku) bajerem.. co nie zmienia faktu, że nadal bardzo bardzo mi się podoba, ale mam nadzieję, że choć raz na rok kasia mnie do siebie wpuści, żebym mogła oko nacieszyć :wink:

musisz to przemyśleć w odniesieniu do swojej sytuacji, bo wiesz - ja nie mam warunków do jej wyeksponowania, więc wymyślam inne argumenty na nie, coby pomimo braku lodówki SbS podtrzymać swoją samoocenę :lol:

tak sobie to wykoncypowałam.. jednym słowem ta lodówka byłaby dość kosztownym i mało praktycznym (w moim przypadku) bajerem.. co nie zmienia faktu, że nadal bardzo bardzo mi się podoba, ale mam nadzieję, że choć raz na rok kasia mnie do siebie wpuści, żebym mogła oko nacieszyć :wink:
wpuści wpuści 8)

ja wprawdzie do lodowki mam jak na Antarktydę ale dokładnie do takich samych wniosków doszłam jak Skabusia - znaczy dosżłyśmy niezależnie a potem wymieniłyśmy poglądy :lol: nie potrzebuję non stop lodu a cała szarpanina z podłączeniem zużyciem prądu nie jest dla mnie warta wygladu SbS a poza tym dokładnie ją sobie wyoogladałam w środku i też mi wyszło że w środku jest mniejsza niż normalna zwykła duża lodówka :-?

do tego pan kuchenny ostatnio mnie zniechęcił ostatecznie móiwąc o dodatkowych łączach i filtrach i o psuciu się każdego z elementów osobno :-?
pan kuchenny powiedział pół prawdy :roll: lą lodówki SBS, które nie mają kostkarki, wtedy nie maja ani specjalnych łączy ani filtrów :)

Jakbym miała kupowac lodówkę jeszcze raz, wybrałabym moją lub tego aristona

http://image.ceneo.pl/data/products/1614697/productToCategory.jpg

dokładnie ją sobie wyoogladałam w środku i też mi wyszło że w środku jest mniejsza niż normalna zwykła duża lodówka :-?
Wusiu, to złudzenie optyczne :wink: Uwierz mi, moja SBS jest zdecydowanie wększa niż moja poprzednia lodówka, twn, zwyczajna :) Obecna ma chyba 350 litrów a zamrażalnik chyba 170. Poprzednia miała połowę jednego i drugiego :) Były tej samej wyskości

do tego pan kuchenny ostatnio mnie zniechęcił ostatecznie móiwąc o dodatkowych łączach i filtrach i o psuciu się każdego z elementów osobno :-?
pan kuchenny powiedział pół prawdy :roll: lą lodówki SBS, które nie mają kostkarki, wtedy nie maja ani specjalnych łączy ani filtrów :)

Jakbym miała kupowac lodówkę jeszcze raz, wybrałabym moją lub tego aristona

http://image.ceneo.pl/data/products/1614697/productToCategory.jpg

tak tak kasiu ale gdybym sie decydowała na SbS to właśnie taką jak ty masz! z kostkarką! (bo w sumie to mi sie najbardziej to własnie podobało :wink: )

Nie mogę wyświetlić linku, ale po nazwie pozanję, ze to ta :)

Wuśka, tego aristona widziałam u nas w media expercie :) Się zakochałam od pierwszego wejrzenia. Jest szersza od standartowej, a węższa nieco niż SBS. Ma dwie fajne szuflady jako zamrażalkę :)

Generalnie spodobała mi się bardzo, nawet są wiarianty kolorystyczne :)