Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, no więc stały się rzeczy nasupajuszczyje:

Pan Mikołaj wyniósł z domu po 10 cm piachu i lata z zagęszczarką - kazałem mu zagęścić grunt dokładnie, dokładniście. Dziś na budowę przyjechał na moje zawezwanie Piotrek hydraulik Szajba w celu dokonania ustaleń z Panem Mikołajem, który będzie też odpowiedzialny za tynki (stanęło na tym, że cementowo wapienne). Chłopaki ustalyły następującą kolejność prac:

1 - chudziak

2 - elektryka

3 - tynki

4 - hydraulika

5 - podłogówka i wylewki

Piotrek obiecał szanować tynki pana Mikołaja i nie kuć ich nazbyt.

W garażu będą też tynki ale nie będzie gładzi, w kotłowni i spiżarni takoż - Pan Mikołaj obiecał tynkować na gładziusio.

Jutro przyjeżdżają też okna. Dziś dzwoniła Pani w sprawie adresu monażu i pro forma zapytałem ją o wysokość faktury... okazało się, że o tysiaka mniej niż umawiali się z nami wcześniej. Trzeźwo nie oponowałem.

A teraz pytanie za sto pkt. Na ile wyceniono wam całą hydraulikę (rury, podłogówka na całym dole, grzejniki, kocioł, bojler, pompa, rzeczy o których nie wiem i nie pamiętam i robocizna)?

A teraz pytanie za sto pkt. Na ile wyceniono wam całą hydraulikę (rury, podłogówka na całym dole, grzejniki, kocioł, bojler, pompa, rzeczy o których nie wiem i nie pamiętam i robocizna)?

Montaż inst gazowej wewnętrzej 2800

montaz kotła i kocioł 6847

montaz armatury co 5218

montaz instalacji co 17 856

razem 32721

Mój kosztorys w pierwszej wersji opiewał na 25 tysi :roll:

My zapowiedzielismy naszemu hydraulikowi, ze ma tak wycenic aby uwzglednil wszytko i o zwiekszeniu kosztow nie bylo mowy. Wycene robil tydzien, a potem przy rozmowie strasznie po glowie sie drapal ale z jego ceny bylismy zadowoleni.

to może ja Ci powiem jak mój kosztorys powstawał. Wziąłem Piecia szajbę na stronę i mówię - te, stary weź ty mi pi razy oko powiedz ile ja zabulę za hydraulikę bo mi się kredyt uszczupla a najfaniejsze przede mną. Odp: Wiesz co Dandi, myślę, że ze wszystkim w 17 tysiącach się lekko zmieścisz.

Dalej chcesz kosztorys?

Mój kosztorys w pierwszej wersji opiewał na 25 tysi :roll:

My zapowiedzielismy naszemu hydraulikowi, ze ma tak wycenic aby uwzglednil wszytko i o zwiekszeniu kosztow nie bylo mowy. Wycene robil tydzien, a potem przy rozmowie strasznie po glowie sie drapal ale z jego ceny bylismy zadowoleni.

nasz robił 2 tygodnie i zapewniał, ze wszystko uwzględnił. Ehe :-?

Ale facet w porządku, dał jakies zniżki, projekt instalacji gratis, jest na każde zawołanie :roll:

to może ja Ci powiem jak mój kosztorys powstawał. Wziąłem Piecia szajbę na stronę i mówię - te, stary weź ty mi pi razy oko powiedz ile ja zabulę za hydraulikę bo mi się kredyt uszczupla a najfaniejsze przede mną. Odp: Wiesz co Dandi, myślę, że ze wszystkim w 17 tysiącach się lekko zmieścisz.

Dalej chcesz kosztorys?

:lol: :lol: :lol: :lol: W sumie nie chce, przecież to ty za to zapłacisz, nie ja :D

Osobiście nie wierzę w te 17 tysi, ale co tam :D

U nas taka cena jak podal dandi to normalka, ja zaplacilam 21000 zl ale zapomnialam dodac, ze w tej cenie bylo tez podlaczenie w budynku gospodarczym co i zrobienie tam lazienki. Gdyby nie gospodarczy to wyszloby mi tyle co dandiemu, bo tak u nas placa. Ja mam ogrzewanie na ekogroszek i jestem z dolnslaskiego ale z "dziury zabitej dechami".

Dalej chcesz kosztorys?

ja niestety tak samo się umawiałam... :oops: :oops: :oops: