Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to może ja Ci powiem jak mój kosztorys powstawał. Wziąłem Piecia szajbę na stronę i mówię - te, stary weź ty mi pi razy oko powiedz ile ja zabulę za hydraulikę bo mi się kredyt uszczupla a najfaniejsze przede mną. Odp: Wiesz co Dandi, myślę, że ze wszystkim w 17 tysiącach się lekko zmieścisz.

Dalej chcesz kosztorys?

ja niestety tak samo się umawiałam... :oops: :oops: :oops:

też na taką kwotę??

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu mieszkamy od 11 miesiecy, a budowalismy sie rok, wiec nie bylo to tak dawno. Wtedy byl ten bum budowlany, wiec teraz ceny mimo uplywu czasu sie nie zmienily z tego co mowia mi osoby znajome, ktore teraz sie buduja.
Bum to ja miałam, jak zaczynaliśmy w lipcu 2007 :lol: Ale nieważne.

Dobrze w sumie, ze ludzie się moga taniej wybudować :)

U mnie nawet twoja kwota byłaby nierealna :roll:

Kasiu mieszkamy od 11 miesiecy, a budowalismy sie rok, wiec nie bylo to tak dawno. Wtedy byl ten bum budowlany, wiec teraz ceny mimo uplywu czasu sie nie zmienily z tego co mowia mi osoby znajome, ktore teraz sie buduja.
Bum to ja miałam, jak zaczynaliśmy w lipcu 2007 :lol: Ale nieważne.

Dobrze w sumie, ze ludzie się moga taniej wybudować :)

U mnie nawet twoja kwota byłaby nierealna :roll:

Kasiu, pocieszę Cię: ja za moją instalację zapłaciłam tyle co ty o ile nie więcej.

Piec kosztował 11tysi :cry:

Tani nie tani to wszystko zalezy co chcesz mieć w domku i z czego chcesz mieć :) jaka powierzchnia to wszystko wchodzi na cene :) więc ten tani również może okazac się drogim :)

aguleczko dom 150m2, a zakres "rury, podłogówka na całym dole, grzejniki, kocioł, bojler, pompa, rzeczy o których nie wiem i nie pamiętam i robocizna" :) jeszcze robie wycene u kilku hydraulików

piec kosztuje około 8000. Uważam, że jak na akie ustrojstwo to niewiele zwłaszcza , że jak jeden pada to drugi pracuje. o właściwie ak, jakbym kupował dwa piece tylko jeden jest na drewwno i węgiel, drugi zas na ekogroszek. Nie znaczy to, że w pierwszej części nie można spalać groszku - wysarczy rochę żaru. Moc pieca to 17 kw ale zasanawiam się nad 22 kw - zobaczymy na co będzie mnie sać.

Informuję, że moja absencja powodowana jes tym, że zamykam moje sso. Za jakiś czas pokażę zdjęcia pieknych okien :)