Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam piec na ekogroszek ale pojedynczy i zamiast slimaka ma ruszt, wiec w nim mozna palic wszystko. Te ze slimakiem sa tylko na ekog, a te z rusztem to mozna ekog, mial, drewno, odpady plytowe, papiery tyle, ze wtedy trzeba chodzic i dokladac. Moj kosztowal 5500 ale tylko dlatego, ze nie chcialam fa i vat byl odliczony.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://images24.fotosik.pl/20/e04087d62d2ff340med.jpg

to jest ten piec, my kupilismy taki piec na ekog pierwsi w naszej miejscowosci, a teraz ma je juz kilkanascie osob i to wlasnie ten model z Pleszewa (Pleszew slynie z wyrobu piecy).

Tutaj namiar na producenta

http://www.kotly-marciniak.isnet.pl/kotly-marciniak/

p.s.cena pokazanego przez Ciebie pieca troche mnie przeraza ale to dlatego, ze jak budowalismy to liczylam sie z kasa zeby zmiescic sie w okreslonej kwocie i nie szalalam. Najdrozsze kafle kosztowaly u mnie dla przykladu 50 zl za metr kw i to juz bylo dla nas szalenstwo.

Magpie, solidnie to wygląda. Muszę zadzwonić do producenta. Może większy sens ma kupno tego co posiadasz TY... pogadam ze Złociutką.

Chciałem jeszcze powiedzieć, że pod wpływem indoktrynacji Skaby pogodziłem się z tym, że rozsądniej będzie mieć zwykłą lodówkę niż SBS. Narazie prym wiedzie taka (ja bardzo lubię LG i mając wiele sprzętów z tej właśnie firmy zachwalam jej jakość po wszystkich odpustach):

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/lodwka.jpg

a informacje o niej tutaj

Oknowi ostrzegli lojalnie, że jeżeli w trybie prawie natychmiastowym nie pozbędę się folii ochronnych z zewnątrz to mogę się zacząć do nich przyzwyczajać bo po jakimś czasie stają się nieusuwalne.

Ej poważnie z tymi naklejkami??? Ja mam juz okna od 6 tygodni i nawet do głowy mi nie przyszło, zeby je zrywać. Wręcz odwrotnie - byłam pewna, że przydadzą sie przy tynkowaniu i choc trochę ochronią ramy :( Kurde ja nawet nagadałam sasiadowi, zeby nie zrywał :( ale jaja - chyba mimo choroby pojadę na budowę.

Dandi piec odpalil hydraulik w czerwcu 2007 jak zakladal centralne i do dzisiaj go nie gasilismy. Latem na goraca wode zbiornik ekog starcza na 2 tygodnie i jest caly dzien ciepla woda, a z pieca jestesmy tzn. moja polowka jest zadowolona, bo ja go obslugiwac nie potrafie. Zima w ciagu dnia jak maz jest na miejscu to pali drzewem (odpady meblowe tez sie dobrze pala, a sporo ich mamy, wiec tym tez palimy)

Ej poważnie z tymi naklejkami??? Ja mam juz okna od 6 tygodni i nawet do głowy mi nie przyszło, zeby je zrywać

Poważnie i to bardzo poważnie. O ile dobrze pamiętam u Blutki w gwarancji na okna było napisane że 3 miesiące to max. Taśma twardnieje i się kruszy - usunięcie jej staje się niemożliwe i nic nie da się już z tym zrobić więc dobra rada - zaiwaniaj w podskokach