Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irma - doklejka. Rzeczywiscie dosc starannie udalo sie to wykonac. W innych meblach robionych na zamowienie, ale przez kogos innego juz tak staranie nie jest :(

dandi- okap Faber; zdjecia beda, ale troche pozniej :)

Zamówiliśmy drzwi:

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/2skwF---orzech---ant.jpg

tylko odbicie lustrzane a więc doświetlenie z prawej strony a drzwi otwierane na lewo - jutro człowiek z firmy przyjeżdża na budowę zwymiarować otwór. Na drzwi czeka się jedyne 4 tygodnie 8)

Drzwiczki z ościeżnicą klamkami, zamkami, progiem i montażem - czyli cały wesoły zestaw kosztują 2800 więc chyba po ludzku

więcej o drzwiach tutaj

Zamówiliśmy drzwi:

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/2skwF---orzech---ant.jpg

tylko odbicie lustrzane a więc doświetlenie z prawej strony a drzwi otwierane na lewo - jutro człowiek z firmy przyjeżdża na budowę zwymiarować otwór. Na drzwi czeka się jedyne 4 tygodnie 8)

Drzwiczki z ościeżnicą klamkami, zamkami, progiem i montażem - czyli cały wesoły zestaw kosztują 2800 więc chyba po ludzku

więcej o drzwiach tutaj

Fajne te drzwi - szkoda, że nie robią w tej firmie drzwi z dwoma doświetlami. Cena przyzwoita, szkoda tylko, że to nie drzewo.

Dandi - dla Ciebie :)

ale ja się też pogapię - jak Dandi pozwoli ;)

bardzo ładnie AnSi -

a kocisko jak się pięknie komponuje i psica też cudna.

teraz żałuję , że słupka z piekarnikiem nie zrobiłam i mam symetrię zachwianą ;)

bardzo mi się szkiełko z panem Klimtem podoba :D

piekna ta Twoja kuchnia anSi - jaka żelazna konsekwencja w urządzaniu. bardzo mi się podoba. Mój klimat oscyluje co prawda wokół bardziej ciepłych pomieszczeń ale popatrzeć na coś innego niż te czosnkowe wianki wokół okien i ciemne drewna zawsze bardzo lubiłem. Poza tym masz najpiekniejsze kafle podłogowe ever że o szkle nie wspomnę. To szkło ma jakąś jeszcze funkcję oprócz bycia ładnym?

Złocitka zaś padła na widok salonu i już czuję, że wywierci mi dziurę żebyśmy zamaist naroznika mieli coś w amSi'owym stylu

Gawle - tak, to wiśniowski, Ty to masz stary oko - ja pierdzielę...

Tak se oglądam, oglądam ... też mam okna w kolorze orzech - podczas gdy wszyscy akuratnio w okolicy se robili złoty brąz bo modnie wtedy było i na topie :wink: :lol:

Kolor orzech ma jedną podstawową zaletę oprócz tego, że jest generalnie ładny : brudu na nim nie widać :wink: :D - co jest bardzo przydatne przy np.takim leniwcu jak ja który dwa razy do roku framugi myje ( z okazji świąt - szyby okienne nieco częściej :oops: :lol: )

Dlatego pluję sobie do dziś , że kolor kazałam se zrobić tylko od zewnątrz ( od wewnątrz mam białe :roll: ) .... nie wiem jak jest u Ciebie, ale jeśli masz od środka białe, to współczuję ( być może wyolbrzymiam nieco, ale dotąd miałam do umycia 4 okna w czym jedno balkonowe ....teraz mam ich 11 z czego 3 balkonowe +6 dachowych :evil: ) .