Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatni barek tez najbardziej mi sie podoba :) Sama chcialam miec barek, ale jakos u nas nigdzie nie dalo sie go umiejscowic :(

dandi - szybka nie pelni zadnej funkci poza tym, ze jest :) Kafle na podlodze - czeskie RAKO, a wiec niezbyt wysoka polka :) :) jesli o cene chodzi/. Mebelki w salonie fajne, bo niewielkie i lekkie i goscie razem z nimi przemieszczaja sie, tak, gdzie im wygodniej. Naroznik na pewno bedzie wygodniejszy od nich. Ale nasz mikrosalonik z duzymi meblami wygladalby niedobrze.Na piekarniku siedzi kot o imieniu Dandys. Pozdowienia :)

ale nie wiem czy Cię inetresuje moja opinia

rybeńko, no Twoja przede wszystkim :) więc w czum cargo jest lepsze od zwykłej szafki?

daruj se tą rybeńkę, już ja cię znam.

Niech stracę, powiem ci:

-jedno cargo, mniejsze mam tuż obok płyty. Trzymam w nim wszystkie gary. Jednym ruchem ręki mam dostęp do nich. Bez wyciągania (jak ze zwykłej szafki) połowy garów biorę ten, co akurat jest mi potrzebny-drugie cargo jest duże, na wysokość lodówki. Pełni rolę spiżarki :roll: Zapasy mąk, cukrów, soków i czego tam jeszcze tam własnie składuję. Aha, na najwyższej półce mam jakieś rzeczy typu: rzadziej używane miski, pojemniki, garnek do fondue.

No, to tyle.

Zresztą, ja jestm maniaczką szuflad. Otwieram i wszystko widzę, wyciągam bez przestawiania pół szafki. Półki jak dla mnie to rozwiązanie kompletnie niepraktyczne :-?

Na pierwszym zdjeciu mojej kuchni widac takie mikroskopijne cargo. Powstalo w wyniku bledu w naszych pomiarach :oops: Ale baerdzo przydaje sie. Pod rka sa wszystkie przyprawy :) Poza tym jednym cargo mamy wiele szuflad. Sa bezkonkurencyjne w porownaniu ze zwyklymi szafkami z polkami

W poprzedniej kuchni w mieszkaniu byly 2 carga, w jednym mialam zapasy maki, mleka, cukru itd. W drugim byly przyprawy, sloiczki, budynie, butelki i buteleczki z przyprawami.

W obecnej kuchni nie mam zadnego kosza, a mam prawie 10 mb mebli. Sa same szafki i szuflady ale tez nie przesadzalam z szufladami. Wszystkie przyprawy z carga mam w szufladach, a zapasy w spizarni. Garow i talerzy nigdy nie trzymalam w szufladach ani w cargach tylko w zwyklych szafkach, bo tak lubie, a kubki i filizanki musza byc koniecznie w gornych wiszacych (nie wyobrazam sobie kuchni bez gornych szafek).

Koszy nie lubie moze tez dlatego, ze ciezko sie w szafkach za nimi sprzata, a ja z tych ciagle sprzatajacych jestem.

wiesz co ja dopiero teraz przyuważyłam czytając twój dziennik że ty z podlesia pochodzisz :lol: :lol: ,ja wychowałam sie niedaleko hihiih bo jestem z katowic :lol: :lol: :wink: a co do dziennika to super sie czyta ,działeczka też spoko ,przynajmniej będziesz miał od kogo chodzić pożyczać szklankę cukru bo sąsiadów masz blisko :wink:

wiesz co ja dopiero teraz przyuważyłam czytając twój dziennik że ty z podlesia pochodzisz

Podlasia kochana, Podlasia - to na wschodzie Polski... piszesz z Irlandii to możesz nie pamiętać.. :D

ja wychowałam sie niedaleko hihiih bo jestem z katowic

hihihihihi

to jednak daleko... hihihihihihi

przynajmniej będziesz miał od kogo chodzić pożyczać szklankę cukru bo sąsiadów masz blisko :wink:

na plecach działki mam cmentarz

wiesz co ja dopiero teraz przyuważyłam czytając twój dziennik że ty z podlesia pochodzisz

Podlasia kochana, Podlasia - to na wschodzie Polski... piszesz z Irlandii to możesz nie pamiętać.. :D

ja wychowałam sie niedaleko hihiih bo jestem z katowic

hihihihihi

to jednak daleko... hihihihihihi

przynajmniej będziesz miał od kogo chodzić pożyczać szklankę cukru bo sąsiadów masz blisko :wink:

na plecach działki mam cmentarz

poplułam se monitor przez Ciebie, Dandi :lol: :lol: