Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki Rasiu - dolałaś do środka spirtu rozumiem...?

A teraz moje pytanie techniczne. Mamy dziś na Podlasiu 5 stopni na minusie. Dziś Mikołaj odpala jakąś mega kozę żeby zmienić temperaturę w środku domu ale jakos tak obawiam się nieco. Mury są namarznięte a to przecież cegła ceramiczna, która pracuje. A co jak mi sie tynki nie będą trzymały. Może niech ta koza z tydzień pochodzi a temperatura zmieni się już na poważnie zanim ruszą. jak sądzicie?

Moi fachowcy powiedzieli, że kłaść trzeba, jak jest powyżej zera - a jak już położone, to do minus 10 nic im nie będzie. Moje przeżyły niestety tydzień mrozów poniżej minus 10, bo nagrzać się tak bardzo nie dało. Póki co nie widać, żeby im coś było od tego, chociaż suche nie były na parterze jeszcze (i nadal nie są), ale nie odpadły. Zobaczymy, co będzie, jak już wyschną. Pogoda nam figla spłatała.

Niemniej - PODOBNO - tynki tak łatwo nie odpadają, jak się powszechnie sądzi i tego się trzymam. ;)

moi fachmani powiedzieli że oni tynki kładą cały rok, ale mi jako że po znajomości to dopiero na wiosnę położą.

No topsz topsz ale Ty nie palisz w piecu o ile ja sie orientuję w tej Twojej gmatwaninie wesołych zwisów...? Może inaczej by śpiewali gdyby im ktos co do kotła podrzucił. Poprosisz o opinię?