Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas też 20 za pkt, ale większość ekip liczy światło i włącznik za 2 pkt :( Do tego za korytowanie w ceramice też doliczają, bo to się podobno ciężko robi :)

U mnie w sobotę teśc w godzinę powiercił dziury na puszki w całym domu - jakoś nie zauważyłam, żeby się zmęczył, zostało jeszcze korytownie, ale widziałam jak to wygląda pod hydraulikę, także problemów nie przewiduję. A napewno nie widze powodu by za to płacić dodatkowo.

dandi

słyszałeś może o polu elektromagnetycznym? :roll: :lol:

planujesz wszystkie ściany ciemnoczekoladowe czy będziesz mieć jakąś jaśniejszą? :wink:

P.S. jak mu się nie chce to przypilnuj chociaż żeby nie wystawało na belkach, wieńcach itp - bo one same zazwyczaj są grubsze niż ściana.

słyszałeś może o polu elektromagnetycznym? :roll: :lol:

planujesz wszystkie ściany ciemnoczekoladowe czy będziesz mieć jakąś jaśniejszą? :wink:

No i tu musze prosić o rozjaśnienie. Właśnie siedzę w Twoich komentarzach i pokładam się ze śmiechu

Tak po ludzku to może być znać po prostu, bo będzie kurz przyciągać na przykład. Dlatego lepiej, jak kabel jest pod grubszą warstwą tynku.

ech Blutko

Ty tak od razu kawa na ławę :lol:

jak kable są 'tuż pod farbą' to w tych miejscach będziesz mieć ciemne smugi.

dandi

mi tam wcale do śmiechu nie było. gorzej niż rzeźnia. ja jednak nie powinnam pokazywać domku na forum bo nie potrafię sobie poradzic potem w takich sytuacjach. :(

mi tam wcale do śmiechu nie było. gorzej niż rzeźnia. ja jednak nie powinnam pokazywać domku na forum bo nie potrafię sobie poradzic potem w takich sytuacjach. :(

Aż zajrzałam z ciekawości. ;)

I upewniam się w przekonaniu, że jestem gruboskórna i aspołeczna.

A domek będzie świetny, choć zupełnie, totalnie nie w moim stylu. Ale spójność się liczy. :D

dandi

aż przesunąłem tę część Twojej wypowiedzi. Rozumiem co musisz czuć czytając coś takiego o rzeczach które są dla Ciebie ważne, o miejscu gdzie będzie mieszkać Twoja rodzina ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ruszyłoby mnie to daleko bardziej gdyby napisał to ktoś inny. Anka to Anka - znasz ją i wiem, że jesteś przekonana, że nie miała niczego złego na myśli a że nie ejst królową taktu i dyplomacji...cóż. Akurat w jej przypadku i Twoimi zdolnościami chyba byłbym skłonny spojrzeć na to przez palce.

jak kable są 'tuż pod farbą' to w tych miejscach będziesz mieć ciemne smugi

więc zrobię tak jak u Irmy - pojedyncze kable niech zostaną a pęki w korytach

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

zadzwoniłem do tynkarza i z mordą (nie wiem czemu do niego skoro to elektryk ma korytować) że przecież tyle tynku pójdzie i kurz bedzie przyciagać i ciemne smugi a ja nie chce miec czekoladowych ściaaaaaan!!!!!!!!!!! (o taki sie mądry zrobiłem) a on, że nie nie nie nie... bo on tynki daje na pół centymetrowych listwach więc nie ma to znaczenia bo kable będą głęboko pod tynkiem...