Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a-ha i do tych drzwi które kupiliście nie pasuje moja kuchnia... :)

na dole drzwi sa prawie niewidoczne - poza tym wolę unicestwić 4100 wydane na drzwi niż zrezygnować z Twojej kuchni - uwazam, że będzie jak dotąd najładniejszym pomiesczzeniem w domu - do reszty Złociutka na siłę pcha wenge którym sie osobiście brzydzę

Wenge i orzech to dwie różne bajki. Ale nie od dziś wiadomo, że mężczyźni nie rozróżniają kolorów. To teraz poglądowo - wenge jest ciemne, twarde i często w drobne prążki (oczywiście są różne odcienie), np.:

http://www.meblekuchenne.fdf.pl/galerie/forniry/wenge.jpg

Orzech jest jest zazwyczaj jaśniejszy (też są różne odcienie) i ma o wiele delikatniejszy, subtelniejszy kolor, np. orzech włoski:

http://www.dekorsc.pl/classen/orzech_wloski_b.jpg

I orzech amerykański:

http://www.x-system.pl/forniry/orzech_am.jpg

orzech jak najbardziej

wszędzie? NA ŚCIANACH gdzie??, SUFITACH - gdzie??, PODŁOGACH, SCHODACH, PÓŁKACH, STOŁACH, KRZESŁACH, LAMPACH - gdzie??, SERWETKACH - gdzie??, LABREKINACH - gdzie??, SZAFACH - my nie będziemy mieli ani jednej szafy...!!

Miłe panie mój mąż jest dziś strasznie drażliwy i czepliwy. Może by go do 19 zostawić w spokoju? Może potem będzie przyjemniejszy?

P.S. Może byś w końcy ten brudnobiałopłócienny kolor pokazał?

P.S.2 Co to jest lambrekinach??

dobra, słuchajcie musze bo mnie rozwali. Serio, naprawdę serio komuś dziś przypierdolę bp:

1 - praca: pzrełożony siedzący za przeszkloną ścianą przy otwartych drzwiach in front of me przesyła mi maila: kiedy ładujemy zamówienia nr - i tu sypie się 16 zamówień po 18 ton każde więc dzwonie do odbiorcy i pytam: kiedy przsyłacie auta po towar. Nie wiedzą, odpisuję przełożonemu że nie wiedzą, pyta kiedy sie dowiedzą, dzwonię do odbiorcy pytając tępo kiedy się dowiedzą, nie wiedzą. Odpisuję przełożonemu, że prawdopodobnie pod koniec dnia ale nie mogę potwierdzić. Odpisuje jaka jest szansa , że dowiedzą się w ciągu najbliższych pięciu minut. Nie odpisuję - idę po wodę.

2 - budowa: dzwoni monter: szlichta wylana za wysoko - brama garazowa się nie mieści. Jaka kuffa szlichta? toż to chudziak, na to pójdzie styropian i dopiero szlichta więc nie zmieści się portójnie. Każe mu zadzwonić do gościa który to mierzył. Oddzwania gość pomiarowiec - jak za duża, toz wymierzał. Przełożony który w końcu sie ruszył stoi mi nad głową i pokazuje jakis papier który trzeba przetłumaczyć (chyba). Mówię mierniczemu, że oddzwonię.

3 - Złociutka: Ty nie pokazuj na forum koloru zasłon jako koolor ścian tylko wejdź na stronę np Duluxa, znajdx kolor i pokaż bo ja wciąz nie wiem jakie chcesz mieć ściany w salonie. W tym czasie przełożony, który z jakiegos powodu stał sie nagle ultra mobilny stoi nad głową pytając czy mam te obliczenia co do których byłem pewny że to tłumaczenia, jednocześnie pokazuje mi służbową komórkę (prywatną mam przy uchu) i bąka coś, że w pracy to używamy raczej TEGO telefonu.

4 - dziś o 18:00 mam arcytrudną rozmowę biznesową w języku francuskim na której pozytywnym wyniku mi arcy zależy a biznesowego francuskiego nie uzywałem od arcy długo. Ząb czasu zszargał doszczętnie moje arcy przymioty więc łopocząc rzęsami nie zyskam zbyt wiele więc ... idę po kawę. Po drodze postaram się komuś przypierdolić