Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale się uśmiałam :lol: :lol: :lol: :lol:

to miałeś przeprawę

A ja chyba tracę resztki poczucia humoru. I naprawdę chcę żeby Pan miał czas dla nas. Mamy zadzwonić w piątek. Obiecał co prawda postawic dom koledze ale kolega buduje się w strefie centralnej więc jakiś nastajaszczy od zabytków musi to po raz kolejny zatwierdzić i pozwolić. Oczywiście chrześcijańsko, życzę żeby mu się udało ale gdyby się nie udało, miałbym wykonawcę jak z bajki.

Hej! Podczytuje Twoj dziennik od poczatku, nawet nie wiem jak do niego trafilam (przypadek). Piszesz super i lubie czytac Twoje relacje.

Co do ekipy to: Z RODZINAI ZNAJOMYMI NAJLEPIEJ WYCHODZI SIE NA ZDJECIU, A NIE JESLI CHODZI O KASE.

Jak pan z rodziny juz na poczatku ma takie problemy to co bedzie potem :o ?

Bierz obcego, nawet jakby cos spieprzyl to mozna obcego oddac do sadu, a rodziny nie bardzo, by bylo "dogadamy sie". Oczywiscie nic takiego Ci nie zycze ale trzeba brac wszystko pod uwage. Jesli murarz twierdzi, ze projekt jest do d......., to zaden z niego murarz! muruje tak jak sie nauczyl kupe lat temu i nie zna sie na nowej technologii, a w trakcie budowy wychodzi wiele niespodzianek, w ktorych inwestor oczekuje porady od murarza, no bo Ty skad masz to wiedziec. Moj murarz w wielu sprawach mi doradzil i jestem mu za to wdzieczne.

A co do pory roku na budowanie to kazda jest dobra. My zaczynalismy w pazdzierniku, jak bierzecie kredyt to trzeba szybko budowac, a nie czekac na odpowiednia pore roku i pogode, a on pewnie jakby byl maly deszczyk to ucieklby z budowy.

Bierz ekipe sprawdzona i polecana, dasz 10 tys. wiecej, a jaki komfort psychiczny! Za to zaoszczedzisz na materialach i czasie. U nas tez wszystko czego zabraklo dowozila ekipa zebysmy my mogli spokojnie pracowac i zarabiac na domek. Pozdrawiam.

Trafiłam przypadkiem na Twój dziennik.Czyta się go super.

Musisz podjąć decyzję co do wykonawcy,a może poszukać jeszcze jednego?Wszyscy to przechodziliśmy i rozumiemy Twoje obawy.A jeżeli chodzi o koszty budowy,kredyt,to jak powiedziała moja przyjaciółka(wybudowała swój dom) jak zaczniesz,to już skończysz-jeśli bardzo tego chcesz.Ja też dostałam nmiej kredytu ale jakoś to idzie-trzeba bardzo,bardzo liczyć już od samego początku budowy.Życze powodzenia Pozdrawiam.Będę czytać Twój dziennik :wink:

9

Od siebie dodam tylko, że pan z rodziny siedział z nami przy tym stole nagi od pasa w górę a ja nie mogłam przestać gapić się na jego owłosiony brzuch. Ciężko było się skupić ;)

Lubisz owłosione brzuchy? No nieee... Ja Ci na G. w avatar się teraz będę bała spojrzeć. ;)

Dandys, póki co to masz (Ty, bo żonę masz mądrą) więcej szczęścia, niż rozumu. Jakby nie było - wszystko idzie gładko.

Buduj waćpan, byle szybko.

on się sączy tylko w odpowiednich momentach

takich rzeczy się nie marnuje 8)

Żeby nie solidarność jaką czuję z innymi posiadaczami Kolib oraz ogólnie miłe usposobienie Blutexa, nie ręczyłbym za siebie w tych nierzadkich momentach kiedy jad wali wartkim strumieniem :)

jest coś co nie daje mi spokoju.

efilo to pytanie do Ciebie Mądra kobieto:

Luksusowy powiedział wczoraj, że on działówki robiłby z płyty kartonowo gipsowej. Zaproponował podwójną z masą tynku. Oto zalety jakie przedstawił:

- zaproponował, żeby dom był budowany na zasadzie hali. Wszystko podciagnięte do jednego słupa, belki pod sufitem i mało ścian nośnych.

- dzieki lekkim ścianom dzialowym można to sobie dowolnie zmieniac w przyszłości i nie ma gruzu i innych smieci - demontuje się ścianę którą ustawia się zwyczajnie w innym miejscu bo "życie się zmienia tak, jak zmnieniaja sie potrzeby" (CYTAT Z LUKSUSOWEGO)

- na moje wątpliwości że wszystko bedzie słychać, odpowiedział, że on to wygłusza odpowiednio wełną i że ostatnio robił coś takiego na policji w pokojach przesłuchań które też dzielił tak samo - ponoc się sprawdza.

- zapytałem jak na tym wieszac szafki bo przecież lekkie (tak na wypadek dodatkowych pytań efilo :) odpowiedział, że w środku montuje się stelaże dzięki którym szafki mozna wieszac bez problemu...

sam już nie wiem... co sądzita?