Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od czego są drugie drzwi? garderoba?

da - wyestarczy spojrzeć na projekt

o dodatkową małżeńską łazienkę Cię nie posądzam

no nie... nie stać mnie... zresztą nie tli się też we mnie taka potrzeba...

coś Ci jednak jest. Jesteś jakaś dziwna.

PS: Duchu. A ja Cię rozumiem

ja się nie znam ale na każdej ścianie jest coś upchnięte. i nie wszystko do siebie nawiązuje. łóżko, plus te czworokąty pełniące role szafek nocnych wraz z półkami są z jednej bajki (jakieś takie mało zakurzone :wink: ) a reszta elementów z innej.

chyba że te meble są zaznaczone na wizualkach tylko schematycznie a w rzeczywistości będą jak w Twoich inspiracjach

ale ja o modern rusticu wiem za mało żeby się na serio wypowiadać :lol:

Imho troche zagracone toto

stylowo zagracone czy jak?

od wzorków abstrahuje bo klade je na karb zdolnosci 3D architekta

nie rozumiem...

ten fotel na wprost łóżka... lubisz patrzeć czy co?

o jaaaaaa, na bank się napiłaś... Efka, to serio Ty? :o

1. jak

2. nawiązywałam do pasofloresów o których wspominał Duch

3. no podaj mi ciekawszy sens fotela na wprost łóżka. no chyba że on do karmienia jest. tak to ja.

P.S. co zrobiliście z dzieckiem? już śpi w garderobie?

nie wszystko do siebie nawiązuje. łóżko, plus te czworokąty pełniące role szafek nocnych wraz z półkami są z jednej bajki (jakieś takie mało zakurzone :wink: ) a reszta elementów z innej.

ale na tym własnie polega ten cały modern rustic. Gdzies tu jest wątek z inspiracjami. Jak znajdę to Ci wkleję. fotel jak z lat 60 amerykańskich + te kinkiety, komoda i pudełkowe szafki, tapety (najlepiej z adamaszku chociaz mnie nie stać) i nowoczesne zasłony... Moim zdaniem ta przeciwwaga jest naprawdę fajna.

Będziesz 14.03 w Krakowie?

A do mnie to się nie odezwiesz :cry:

:wink:

odezwe się... ale trochę póxniej bo chciałbym poznać inne opinie... zwłaszcza że z Twoją się troszkę nie zgadzam 8)

Ja po prostu lubię takie klimaty. A jeśli chodzi o to "odezwanie się" to nie miałam na myśli tego, co sądzisz o mojej wypowiedzi na temat Twojej sypialni tylko o to, że pozazdrościłam Agata z małopolski, że ją do siebie zapraszasz.... :-? :roll: :oops: :D

No to dobranoc!

Ps. Jak dla mnie to tapety, stare fotele właśnie, koniecznie komody i jakieś bibeloty.... nadają sypialni klimat. I nie chcę przez to powiedzieć, że sypialnie tak zwane nowoczesne, pozbawione tego wszystkiego w pewnym sensie tego klimatu nie mają. O nie, pewnie mają tylko tak jakoś inaczej......

Agata, pozwalam sobie:

Witaj!

Bardzo ładny domek i bardzo podobny do naszego.

Projekt naszego domku jest przerobiony z projektu "Dom w prymulkach".

Ze względu na wąską działkę, garaż przeniesiony do przodu, zamiast z boku, własnie podobnie jak u was.

Mam pytanie, bo na zdjęciach nie widać dokładnie, czy izolowałeś fundamenty, jeśli tak to czym, jeśli nie to dlaczego?

My w zasadzie nie mamy też izolacji pionowej tylko na poziomej części fundamentów jest folia izolacyjna, mam nadzieję że to wystarczy, tak przynajmniej uważa nasz kierownik budowy.

Pozdrawiam.

My też nie mieliśmy izolacji pionowej a na poziomie ław mamy jedynie papę na lepiku ale dość grubą. Czemu? Bo nasz Witek stwierdził, że nie ma takiej potrzeby chcciaż teraz z perspektywy czasu pociągnąłbym ławy i fundament dysperbitem bo to naprawdę dobra sprawa. Stanowi świetną powłokę hydroizolacyjną.

no dobra. może ja po prostu nie wiem o co chodzi. na tych inspiracjach które wkleiłeś, było jasno świeżo przestronnie ale z 'zawijasami' (np. rzeźbione mebelki) a nie nowoczesne kanciaste proste łóżko i stara komoda. to eklektyzm dla mnie a nie modern rustic.

ale wiesz że ja tego nie czuję więc niech lepiej się wypowie ktoś kompetentny