Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmm wtrace sie a propos desek - chodzilo wlasnie czy mozna zaoszczedzic na kibelku kupujac tanszy nie tracac na urodzie :) - nie wiem gdzie ty kupisz kociol za 600zl bo deska wolnoopadajaca do kibelka kolo kosztuje 300zl :)

Sama nie mam kibelkow za 5 tys i nigdy bym nie kupila, no moze jak bym nie miala co z pieniazkami zrobic :) ale te bym sie 5 razy zastanowila :)

I nie bylo tego na 15 stronach :)

Jak bym faktycznie nie miala co z kasa robic to pewnie bym kupila taki kibelek.

Ale nie oszukujmy sie, wiekszosc budujacych - buduje na kredyt, a budujac na kredyt szukac i kupic kibel za kilka tysiecy to jakies nieporozumienie jak dla mnie.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marko, zastanawiam się dlaczego tak bardzo odnosisz wszystko do siebie, zwłaszcza że nie jest to pierwszy raz. Ani za pierwszym, ani za drugim razem nie odniosłem się do nikogo personalnie, nikogo też nie traktuję z familiarnym pobłażaniem. Porzekadło o odezwanych nożycach po uderzeniu w stół aż mi się pcha na ryło.

niektorych osob to mi bylo naprawde zal, ze tak sie wczuly przy wyborze zwyklej deski do kibla.

żal?

ja je naprawdę wszystkie bardzo bardzo lubię... ja mam wrażenie, że to była jakaś taka drobna kolektywna histeria - podobnie jak z tymi dziennikami. Idąc ramie w ramię z Kaśką deklaruję, że ja mego dziennika likwidować nie za mie rzam

no zal, ze nie maja innych problemow jak ten czy deska jest gladka czy chropowata albo, ze kosztuje kibel 4000 zl ale ma srubki nie te co trzeba. Zal dlatego, ze te osoby stwarzaja same sobie problemy.

niektorych osob to mi bylo naprawde zal, ze tak sie wczuly przy wyborze zwyklej deski do kibla.

żal?

ja je naprawdę wszystkie bardzo bardzo lubię... ja mam wrażenie, że to była jakaś taka drobna kolektywna histeria - podobnie jak z tymi dziennikami. Idąc ramie w ramię z Kaśką deklaruję, że ja mego dziennika likwidować nie za mie rzam

no zal, ze nie maja innych problemow jak ten czy deska jest gladka czy chropowata albo, ze kosztuje kibel 4000 zl ale ma srubki nie te co trzeba. Zal dlatego, ze te osoby stwarzaja same sobie problemy.

Magpie, a mnie nie żal :roll: Choć ta dyskusja była dla mnie męcząca (moze dlatego, że mnie deski i inne takie JUŻ nie interesują).

Nie żal mi, bo ja się cieszę, ze ludzie mają kasę i wynajdują wynalzki o których ja nie mam pojęcia albo nie mam kasy na nie...

To raz, dwa: dobrze, ze ludzie mają tylko takie kłopoty :roll:

Dandi chyba troche przesadzasz, uwazasz , ze wszystkie moje posty to odpowiedz na zbyt personalnie odebrana uwage??

Akurat nawiazales do rozmowy w ktorej bralam udzial to chyba moglam napisac jak to wygladalo z mojej strony, choc jak widze nie mam chyba prawa.

żal?

Magpie, a mnie nie żal :roll: Choć ta dyskusja była dla mnie męcząca (moze dlatego, że mnie deski i inne takie JUŻ nie interesują).

Nie żal mi, bo ja się cieszę, ze ludzie mają kasę i wynajdują wynalzki o których ja nie mam pojęcia albo nie mam kasy na nie...

To raz, dwa: dobrze, ze ludzie mają tylko takie kłopoty :roll:

Kasiu, a mnie takie rozmowy irytuja glownie dlatego, ze debatuje sie nad kiblem za kilka tys. a buduje sie z kredytu. Duzo sie mowi, a malo robi, sa inspiracje, plany w dziennikach, a bank w kosztorysie nie przewiduje niestety kibla za kilka tys. dajac kredyt. Takze te dyskusje sa meczace i do niczego nie prowadza, wolalabym poczytac o rzeczach realnych.

No czytam, czytam i nie wiem o so kaman (jak to Nefer mowi). :lol:

Jeżeli chodzi o to, ze ktoś już dziennika nie chce mieć..., to ja akurat mogę zrozumieć. Chciał i miał, nie chce i nie ma. Jakie powody były w pierwszym i drugim przypadku, to mnie nie obchodzi. Każdy ma prawo decydować o sobie, każdy jest inny i już. Nie ma tu nic do oceniania.

Co do kibelkow za 4000zl (gdzie to była taka ciekawa rozmowa :roll: zawsze cos dobrego przegapię :lol: )...., to mam to samo... Ktoś może i kupuje, niech mu będzie, co mi do tego? Znowu nie ma tu nic do oceniania.

Myślę, ze my za często mierzymy innych swoja miarka.., a to nie tedy droga. Bo tylko jeden człowiek, myśli, czuje i przezywa życie tak samo jak ja - ja. :wink:

A tak w ogole, to dzien dobry. Gratuluje tynkow!!! :p

p.s. czy Was tez denerwuje ta reklama o ogrodach? :D

a mnie tych znikniętych dzienników tak bardzo znowu nie zal...i tak ich nie czytałam. Jakby Dandi zniknął, to by była rozpacz, bo dobrze pisze.

Dla mnie pisanie o deskach wolnoopadających zalatywało snobizmem. Ale może to resentyment, bo ja nie mam :)

co do ceramiki łazienkowej to ja mam tak: niech będzie droga niech będzie tania, wszystko jedno byle pasowała do całości. Najgorzej jak zgrzyta...ale to już całkiem inna rozmowa...

to prawda, Twojego było by mi naprawdę żal...zniknął dziennik, a raczej zamarł bez ruchu dziennik JK69, znikneła z forum Malmuc...i to po cichutku, nie oznajmiając wszem i wobec, że znika bo coś tam się podziało...dużo dzienników przestaje być pisanych więc spadają na jąś 500 stronę gdzie wszyscy o nich zapominają, tak to już jest...

Niektórych żal innych mniej, nie ma co się tak podniecać...Jak ktoś chce usunąć na własne życzenie, jego wola.

Dla mnie pisanie o deskach wolnoopadających zalatywało snobizmem.

Wciaz nie wiem gdzie i kto pisal, wiec nie bede oceniac Twoje odczucia, bo moze moje byly by w tym konkretnym przypadku takie same..,ale znam takich co maja taka deske i snobami nie sa. Na przyklad Zaba Gonia. :D

Wiec chyba nie chodzi o to co sie ma, ale kto ma. :wink: A nasza Zabe, na przyklad nie da sie nie lubic, zeby nie wiem co miala albo nie miala.

W nas dzis prawdziwa marcowa pogoda, slonko, chmurki i kulki "sniegu" na przemian. :D Chyba jednak wiosna sie zbliza. :p