Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dandi

już wiesz co mi się nie odobało w przeróbkach 8)

wyobraź sobie że w zimowej kurtce i ubłoconych butach walisz przez cały dom łącznie z salonem do wejścia żeby się rozebrać :o

nie mówiąc o tym że powinna być zachowana zasada - trasa garaż kuchnia powinna byc możliwie najkrótsza

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dandi

już wiesz co mi się nie odobało w przeróbkach 8)

wyobraź sobie że w zimowej kurtce i ubłoconych butach walisz przez cały dom łącznie z salonem do wejścia żeby się rozebrać :o

nie mówiąc o tym że powinna być zachowana zasada - trasa garaż kuchnia powinna byc możliwie najkrótsza

Wszystko super tylko skoro tak to pwoiedz mi gdzie ta powalona szafa na kurtki w wiatrołapie bo że kurtki mają gdzies wisieć a buciory stac to więcej niz pewne. Zapomnij, że będę leciał z kurtką na piętro

To może ja się dołączę,bo tak się składa,że wybudowałam już kryształa.Dandi.Pomysł z przejśćiem przez kotłownię -bez sensu.Jak troszkę pokombinować i przesunąć drzwi wejściowe-będzie i szafa

Gdzie u Boga Ojca skoro są drzwi ???????

Jężeli masz zamiar ogrzewać dom groszkiem,to nie wiem czy kotłownia da radę metrażowo.Co do balkonów,to zrobić go z przodu będzie trudno,bo będzie zachaczał o daszek nad garażem.

Nawet jeśli minimalny??

Ja nie zrobiłam nawet z tyłu domu,bo wolę taras

Moja żona planuje pociągnąc ten tylny balkon przez cała szerokośc domu, a co, jak balkon to balkon :lol:

Połączyłam tylne pokoje w jeden dużżżżyyyy

U nas nie przejdzie - zresztą nie chcemy.

A tak w ogóle z kryształa jestem zadowolona-trwają wykończenia-i jak chciałbyś o coś zapytać to służe.Wątek kryształa jakoś się nie rozwija a szkoda.Pozdrawiam

Bardzo dziekuję. A czy mogę prosić o zdjęcia z wewnątrz które będa pokazywały wielkości poszczególnych pomieszczeń?

W wiatrołapie możemy zrobić tylko półki na buty, kapelusze i parasole. A szafę np pod schodami w przedpokoju.

Dobrze kombinujesz kochana

a w wiatrołapie wystarczy przesunąć drzwi z ustawienia centralnego na lewo.

przecież nie chodzi o to żeby w wiatrołapie miec całą szafę z ubraniami z całego roku

jak już musi byc ten balkon to ja też bym go pociągnęła w prawo (patrząc na fasadę) - będzie przynajmniej chronił przed deszczem. zobacz sobie jak jest u mnie (tylko my mamy wcięcie w budynku)

Moim zdaniem przesunięcie drzwi w lewo to pomysł delikatnie mówiąc nietrafiony. z zewnątrz do domu przylepiony jest garaż po lwej stronie więc drzwi wciśnięte zaraz za ścianą garażową będa wyglądały brzydko z zewnątrz a na estetyce też nam zależy. poza tym wchodząc do domu bedzie się lądowało na tym co jest od schodami czyi ryjem np w szafę. Jeżeli ma to miec ręce i nogi, zostawiłbym drzwi o prawej.

Ja zmniejszyłam drzwi wejściowe do 100cm-niższe koszty,i spokojnie wejdzie albo jakaś szafka,albo szfa przesuwna.Drzwi zmniejszyłam właśnie od lewej strony,czyli Twojej prawej

Setki razy pisałem ale widzę, że nie dociera. JA Z TYCH GŁUPICH JEŻELI CHODZI O WYOBRAŹNIĘ - JA MUSZĘ NA ZDJĘCIU. DA SIĘ BŁAGAM???

dziś jadę z panem Witkiem do hurtowni otworzyc rachunek a o 18 Złociutka (ZŁOCIUTKA WYOBRAŻASZ SOBIE????????!!!!!!!!!!!!!!!!!) jedzie z Panem elektrykiem na działkę zobaczyc co i jak z prądem i będa podłączać (ja nie z lenistwa - saz\m bym wyrwał z wielką chęcią ale uczę do 20). Pan Witek co to mnie wyczuł to złoty chłop. Wszyscy tak mówią więc już się nie boje wcale a wcale. No chyba, że spierniczy jak zobaczy cegłę pozaklasówkę :)