Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzizas, od postulatu nienabijania sobie postow wolalabym postulat zakupienia slownikow ortograficznych i zastanowienia sie dwa razy przed napisaniem: umię lub rozumię, bo mnie to doprowadza do szewskiej pasji. :evil:

malgoooos :oops: czy to cos do mnie bylo? Bo jesli tak, to przepraszam ale mi trzeba narysowac. :oops:

To znaczy wiem, ze trzeba pisac - ja umiem, ja rozumiem .., ale prosze (Was) jak zrobie jakis blad aby wskazac konkretnie i powiedziec co jest zle.., jesli nie bedzie Wam ciezko..., bo ja inaczej nie skumam... :oops:

Nie kochana, to zupelnie nie bylo do Ciebie, zareczam Ci. Od dawna zachwycam sie Twoja polszczyzna, wiesz o tym. Piszesz 100 razy poprawniej niz wiele osob na tym Forum, czesto jestem zaskoczona. Aleeeeeeeeeee bardzo wielu tu nauczycieli (w tym polskiego), masa wyksztalconych osob, a byki jak w I klasie podstawowki. I najsmieszniejsze jest to, ze te osoby nie lapia, jak sie pod spodem napisze poprawnie. Kazdemy sie zdarza blad, ale umię i rozumię wkurza mnie jak cholera. :-? Zaraz sie pare osob obrazi, ale trudno.

A co do lazienki - Dandi - te obudowane geberity sa konieczne? Nie mozna by ich schowac tak, zeby je schowac, a nie, zeby je wyeksponowac? :-?

Tak więc: pierwsze zdjęcie - super ... podobało mi się.

Następne mniej mi sie podobają ... jak dla mnie za bardzo sterylnie, za dużo sprzątania ( w błędzie jest każdy kto myśli że jakoś to będzie :wink: ), za bardzo zimne :roll: .

Ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje (zwłaszcza moich :wink: ) , więc oczywiście jak najbardziej ta łazienka może się podobać komus kto lubi taki styl :D .

Dzieki malgos za odpowiedz. Spokojniej bede spac. :wink:

Dandi mi sie projekt podoba. Moim zdaniem elegancka, spokojna, dla kobiety i dla faceta pasuje. Nie ma niczego za duzo ani za malo. Gustowna na prawde.

Z czyszczeniem to fakt.., fuga na podlodze moze sie brudzic..., ale jakos to sie zabespiecza (impregnuje) chyba, aby mozna bylo latwo zmywac.

jeżeli chodzi o łazienkę robią się własnie rysunki wykonawcze bo pasuje nam w niej wszystko. dziś Złociutka odbiera od teściów młodego i po drodze zajedzie do Consusa (Rachela - może się spotkacie jeżeli wybierasz się na sobotni wojaż po płytkarniach) i jeżeli te kafle są na żywo tak ładne jak w necie to zamawiamy od razu odpowiednią ilość. Tak w ogóle to z perspektywy czasu myślę, że wynajęcie architekta było najlepszym pomysłem. Architekt nie musiał przyjeżdżać i zdał się całkowicie na pomiar zrobiony przez inwestora dzięki czemu był tańszy. Architek w dodatku jest osoba młodą i pomysłów jej nie brak. Każdą rzecz poprawiała kilka do kilkunastu razy. Z żelazną cierpliwością znosiła moje fochy, nagłe zmiany koncepcji, stany p.tyt: ja już nic nie wiem, rób jak uważasz. Wybrała nam niedrogie materiały i meble, w międzyczasie wysyłała mnóstwo inspiracji, konsultowała, rozmawiała, odebrała i wykonała miliard telefonów i trochę mi szkoda, że nasza współpraca się kończy. Gdyby ktoś poszukiwał fajnego architekta on line albo live to służę namiarem.

bardzo wielu tu nauczycieli (w tym polskiego), masa wyksztalconych osob, a byki jak w I klasie podstawowki.

wydaje mi się, że wynika to z tego w jakich czasacvh zyjemy i pisujemy. U mnie wynika bo: kiedyś wszystko pisaliśmy ręcznie, nauczyciele uczyli technik unikania błędów. Sam pamietam jak na maturze w przypadku wyrazów co do których nie miałem pewności, zastępowałem je synonimami o mniej skompolikowanej ortografii - Pani wbijała tyle cvzasu do głowy aż wbiła. Sprawdzałem też swoja pracę pod kontem błędów od tyłu. Bo Pani podpowiedziała, że wtedy bardziej zwracamy uwagę na ortografię niż zawartośc treściową elaboratu więc siłą rzeczy widzimy więcej bo nie zaprzątamy sobie głoswy stylem i składnią. Dziś jest Word który podkreśla błędy - nikt nie myśli nad ortografią bo program albo sam poprawi albo podkreśli jeśli coś jest nie tak. Dlatego profesor Dandi jak przygotowuje ćiwczenia uczniom, nie drukuje ich ani nie kseruje tylko pisze ręcznie co i uczniom każe praktykować. Uczniowie płaczą, machaja ostentacyjnie ręką, że boli... trudno. To trzeba było sobie znaleść miła Panią studentkę od lekcji języka a nie psychopatę z ideałami.

A co do lazienki - Dandi - te obudowane geberity sa konieczne? Nie mozna by ich schowac tak, zeby je schowac, a nie, zeby je wyeksponowac? :-?

ja wiem kotku że Ty nie znosisz geberitów, wiem wiem wiem już poczytałem sobie przy okazji anielskiej łazienki Efilo ale moim zdaniem taka obudowa geberitu jaką proponuje architekt jest znośna, nie - inaczej. jest naprawde fajna.

jestem zaskoczona tą łazienką. jest bardzo ascetyczna. za ascetyczna jak na moje wyobrażenie o tym domu. imho: albo dodatki sprawią że w rzeczywistości odbiór będzie zupełnie inny albo będzie wyglądała jak oderwana od reszty albo mam złe wyobrażenie o Twoim rusticu.

P.S. Ciesze się natomiast że Wam się podoba. Wiem że to truizm ale nie ma to jak być zadowolonym z projektu. Naprawdę najważniejsze że Wam się podoba a jak już macie zero uwag to naprawdę pozazdrościc. Pamiętam moje przeboje z białą łazienką. Koszmar projektanta i klienta. Nie dość że się nie podoba to jeszcze nie wiadomo co i dlaczego.

P.P.S. Gdzie jest umywalka?

Gdzie jest umywalka?

TU NIEUWAŻNY CZYTACZU KOMENTARZY

łazienka nie będzie tak mroźna jak przedstawia to wizualizacja. Nie widać np tego, że kafle podłogowe są wyposażone w koraliki a na niebieskich płytkach koło umywalki jest ten kwiatowy motyw który pokazywałem na wizualizacjach przedstawionych na stronie. Poza tym modern rustic już dawno szlag trafił. Pozostały zwykłe proste pomieszczenia z meblami na jakie nas stać i z elementami rustiku takimi jak dbałośc o rustykalną balustradę, ładny przykurzony kredens, staroświecki stolik do kawy

Hej Wam!

Tez uwazam, ze najwazniejsze, ze Wam sie podoba. Bo wszystko w domu ma do Was pasowac a nie do domu samego w sobie. (specjalisci sie nie zgodza, ich prawo :wink: )

No wiem, wiem piekne sa wnetrza z katalogu. Tu ktos bardzo nie dawno pokazywal taki dom. Faktycznie dach mi zaparlo.., ale nie widzialam w Tym domu wlascicieli a jedynie tylko dobrego projektanta i to co dzis jest na topie.

A ja mam takie troche zboczenie, ze lubie wlasnie w domach to, ze odzwierciedlaja ludzi w nim zyjacych.

No i jestem pewna, ze ten dom o ktorym wspomnialam jak wlasciciele w nim troche pomieszaja :lol: bedie bardziej ludzki a mniej gazeciarski. 8)

No i jest tez tak, ze w miare budowania domu, czlowiek zaczyna bardziej zdawac sobie sprawy na co go nie stac i zmienia koncepcje na rzecz "swietego spokoju". Nie wiem jak Wy ale ja mialam wrazenie jakby dom urzadzal sie sam. Jakby tak losem kierowal aby sam dla siebie wybrac co mu pasuje. :lol:

Dlatego w miare jak domu przybywalo .., to coraz mniej sie denerwowalam. Czulam, ze trzeba po prostu poczekac a rozwiazanie samo przyjdzie. I bardzo czesto tak bywalo. :roll:

Mi sie ta łazienka podoba, ale ona jest bardziej romantyczna przez kwiatki i koraliki, niż rustykalna. Podobają mi sie te płytki- są świetliste i delikatne.

Geberity bede bronic zawsze i wszedzie, bo są łatwe w utrzymaniu czystości.

Zastanawiam sie tylko, czy proponowane rozwiązanie jest idealnym typem na łazienke ogólną.

Ta trochę się gryzie z dołem...

o, orędowniczka spólności poddachowej się znalazła. Jak mądzre prawi Żelka nich się sobie gryzie z czym chce - jeżeli będzie nam w niej dobrze to mam w dupie to czy słuchawka prysznicowa pasuje do podbitki a kolor półek w spiżarni do elewacji. Niech nie pasuje - ale oczywiście dziekuję Ci za Twoją opinię.

Zastanawiam sie tylko, czy proponowane rozwiązanie jest idealnym typem na łazienke ogólną.

yhy... ponieważ...?

a bo taka delikatniutka ;). Na stronach rako są te płytki na jednym zdjeciu zestawione z ciemnym drewnem....widziales? Nie podoba Ci sie to? Deska na podłoge do tych płytek- np sucupira, zamiast jaśniutkich kafli? Na pewno bedzie praktyczniej, a czy ładniej to niech kazdy sam ocenia