Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja placilam 38 bez malowania.

Wg mnie za wczesnie jest na welne i g-k po tynkach, welna zamoknie a k-g popekaja.

Też tak sądzę.

Moi kolesie od poddasza powiedzieli, że z tym to wejdą dopiero, jak będzie już ciepło, bo - primo wełna plus wylewki - zły pomysł. Secundo - k-g zawilgotnieją, gładzie popękają.

3 zł malowanie i wychodzi na to samo :)

ja też uważam że za wcześnie ale z drugiej strony... markotko a kiedy jest ok? i przy okazji. po jakim czasie po wylewkach można kłaść kafle?

Co do wylewek - to mi powiedzieli tak: jak już wyschną tak, że będą twarde, to mam włączyć na kilka dni podłogówkę. ;) A potem robić co chcę. Tam, gdzie nie będzie podłogówki - dodać 3 tygodnie od wyschnięcia.

Tu o wygrzewaniu wylewki

http://forum.muratordom.pl/wygrzewanie-podlogowki,t77855.htm?highlight=tynki%20wylewki

Wynika tam ze conajmniej 3 tygodnie schniecia potem mozna zaczac wygrzewac .

Ja chyba mialam 2 tygodnie pod folia potem juz 2 tygodnie bez. I wtedy zaczelam wygrzewac.

Zrobisz jak uwazasz , w koncu to Twoja wylewka, ja niestety nie znam sie na tym az tak, zeby sie spierac :)

ja się nie spieram i niestety co gorsza nic w temacie nie uważam - powtórzyłam tylko opinie wylewkarza. dlatego pytam innych jak to gdzie indziej wygląda.

Efilko wlasnie problem w tym ze ile osob tyle opini.

Wylewkarze mowili, ze nic nie trzeba, Neferka huczala ze trzeba polewac i przykryc folia, ja raz polalam i przykrylam folia, Marys znowu nie przykrywala ale polewala. W sumie to jest beton dosc suchy wiec na pewno trzeba albo ograniczyc uciekanie wody albo ja dostarczac.

jednym słowem musze jak najszybciej zrobić kotłownię

o to na pewno, ja miałam wylewki zrobione w maju naiwnie wierzyłam, ze wyschną do września tak, ze można będzie kłasć parkiet. A tu dupa blada. Parkiety położyli mi w styczniu...i to wszystko przez brak kotłowni i pieca w odpowiednim czasie.

Zrobisz jak uwazasz , w koncu to Twoja wylewka, ja niestety nie znam sie na tym az tak, zeby sie spierac :)

ja się nie spieram i niestety co gorsza nic w temacie nie uważam - powtórzyłam tylko opinie wylewkarza. dlatego pytam innych jak to gdzie indziej wygląda.

ja (w maju) zwilżałam wylewki ale folii nie kładłam. Nic nie popękało