Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dandi późno, bo późno, ale przybywam :wink: w sprawie łazienki - ta wizja jest zdecydowanie bliższa moim koncepcjom, ale do waszego domku bardziej mi pasowała ta poprzednia.. z tym, ze tak jak pisały poprzedniczki - najważniejsze, żeby wam się podobało.. tym bardziej, że ważną rolę odegrają dodateczki i pierdółeczki :D i pewnie od razy zrobi się mniej sterylnie i zimno.. i nie pamiętam czy już pisałam, że baaaardzo podobają mi się te kafle?? hmmm... zaczęłam je nawet poważnie rozważać :wink:

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My wylewki robilismy 1 lipca, woda polewalismy przez dwa dni ale folia nie nakrywalismy, nic nie popekalo.

Plytki kladlismy w listopadzie, a w styczniu panele.

Robiac wylewki mielismy welne i podwieszane regipsy na suficie (regipsy byly juz przed tynkami maszynowymi). Okna byly caly czas pootwierane, regipsy nie "napily" sie wody, wilgoci nie mamy.

Od zrobienia wylewek poza wietrzeniem caly czas palilismy w piecu i to porzadnie (latem tez).

HEEEEEEEEEEEEEEj, zara zara... moment... narazie nie gadamy o wylewce i jej wygrzewaniu, spokojniutko.

Uważacie, że jeżeli mam teraz watę i schną mi tynki to mam zaczekac z GK? To jest jeszcze do zrobienia. Przykręcą chłopce profile i stop... tak powinienem zrobić? jeżeli tak to ile czasu tynki powinny schnąć przy szczelnym domu i dwóch piecach chodzących na okrągło zanim dam sygnał do przykręcenia płyt??

baaaardzo podobają mi się te kafle?? hmmm... zaczęłam je nawet poważnie rozważać :wink:

super tylko gdzie je zobaczyć na zywo? w całym Białymstoku ani jednej smutnej płytki. Za tydzień lecimy na Bartycką czy tam Batrycką. Pomacamy, popatrzymy...zdecydujemy

baaaardzo podobają mi się te kafle?? hmmm... zaczęłam je nawet poważnie rozważać :wink:

super tylko gdzie je zobaczyć na zywo? w całym Białymstoku ani jednej smutnej płytki. Za tydzień lecimy na Bartycką czy tam Batrycką. Pomacamy, popatrzymy...zdecydujemy

Do stolycy się Państwo wybierają, czyżby??? :wink: :o :D :D

Do stolycy się Państwo wybierają, czyżby??? :wink: :o :D :D

ajoj :)

pocałuj się

a rydze to jakieś bardziej w temacie? :p

jasne że nie ale popatrz co się Dobroszce porobiło z tęsknoty za podlaskimi rydzami. najpierw dostała twarzy z plasteliny a teraz ma uda jak skoczna jałówka.

Bo wy takie właśnie jesteście - dwa zdania - takie usczypnięcie w dupę p.t. zrób karton gipsty teraz to Ci chyba wylewka je porozsadza A WŁASNIE A PROPO WYLEWKIIIIIIIIII I BAJTLUJĄ PRZEZ STO STRON. Zerwałem sie bladym świtem o 9 i zadzwoniłem do tych ludzi informując że zmieniamy kolejność prac. Teraz będzie tak:

1) skończą tynki i niech przykręcą te profile - profilom wszak nic nie będzie

2) wejdzie hydraulik z instalacją i kotłownią

3) zrobią wylewkę

4) wylewka poschnie sobie przepisowe 28 dni

5) zaczniemy wygrzewać wylewkę przez dwa tygodnie

6) po wygrzaniu wylewki wejdą równocześnie chopaczki od kartongipsów i glazurnik

Grzesiek co prawda mówił, że oni maja zamiar pracowac przy nagrzewnicach olejowych i płonących non stop kozach więc nie widzi konieczności oczekiwania na dokładne wyschnięcie wylewki ale ja byłem nieugięty... jak tur (chociaż półtora miesiąca oczekiwania na wyschnięcie wylewki mnie troche martwi)

wczoraj przebrnęłam przez dział z wylewkami. nie da się tego przyspieszyć. co najwyżej można spieprzyć. tu nie chodzi o wyschnięcie wylewki tylko o związanie betonu. jak będą grzać dmuchać i wysuszać to skończy się co najwyżej na tym że beton się nie zwiąże bo nie będzie miał wystarczająco dużo wody.

nie narzekaj. było bez dzieńdobry i przynajmniej się czegoś dowiedziałeś.

jestem zaskoczona że zmieniłeś kolejność. widać oceniałam Cię na bardziej upartego a tu proszę. pozytywnie mnie zaskoczyłeś. teraz kolejność jest gites. no może oprócz tej wełny która uniemozliwia spinkalanie wilgoci połacią.

otóż to! u nas tez ich nie upolowałam :cry: i co?? i mam aż do stolycy pędzić? w sumieeee.. da się zrooobić.. ale dopiero po połowie kwietnia.. :-?

otóż to! u nas tez ich nie upolowałam :cry: i co?? i mam aż do stolycy pędzić? w sumieeee.. da się zrooobić.. ale dopiero po połowie kwietnia.. :-?

O! Będzie kolejne ajojoj!!! :D :D :D Superaśnie :D Chętnie "porobię" za przewodnika! 8)

Rasia, a może przypadkiem będziesz w tygodniu na Bartyckiej/Batryckiej (cholera jak sie ta ulica naprawdę nazywa??????????????) i mogłabys zernąć czy maja tam te cholerne płytki - jak nie mają to nie ma sensu żebym się tłukł i tracił sobotę chociaż to w sumie niecałe 2 godz samochodem...

lalu... ja nie wiem jak sie nazywa ta ulica a z moja przebiegłością wyjdzie to tak, że w książce poszukam hasła Bartycka, lub Batrycka w kolumnie z nazwiskami nie przejmując się zbytnio miejscowością i pogodnie zapytam Bogu ducha winna babinę czy ma koralowe kafle

zresztą ja jestem konwersacyjnie niedorowinięty. Wszystk co mówię powoduje komplikacje i wstyd