Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tylko te które są do tego przeznaczone - przyrzekam. Brandy pijam podgrzane w doni ale whiskey już nie umiem a bardzo lubie i jedno i drugie. Zresztą mam żonę a ona pija z lodem te kolorowe, wiesz... a co Ci będę tłumaczył... przeciez tez masz ...:)

Sugeruję zamiast kostkarki takie coś:

http://chce.to/content/gift/big.113766.F1592E85-2011-4947-9AC9-708B099DEF3F.jpg

Foremki do lodu. Oszczędzisz sporo kasy. ;)

tylko te które są do tego przeznaczone - przyrzekam. Brandy pijam podgrzane w doni ale whiskey już nie umiem a bardzo lubie i jedno i drugie. Zresztą mam żonę a ona pija z lodem te kolorowe, wiesz... a co Ci będę tłumaczył... przeciez tez masz ...:)

Ja wlasnie takich uzywam, mam w zamrazarce szuflade taka na 5 cm wysoka i wchodzi tam 6 takich foremek. Uzupelniam je regularnie, nigdy nie bylo tak, ze lodu zabraklo.

Lod uzywamy wiosna i latem, zima rzadko.

Pisze to zebys zastanowil sie z ta lodowka, kosztuje duzo kasy i znowu Ci potruje ale taka lodowka nie pasuje mi do Twojego stylu mebli kuchennych jakie planujesz. Idealnie wygladalaby do zabudowy i w Twojej kuchni zrezygnowalabym calkowicie z inoxu.

Ja wlasnie takich uzywam, mam w zamrazarce szuflade taka na 5 cm wysoka i wchodzi tam 6 takich foremek. Uzupelniam je regularnie, nigdy nie bylo tak, ze lodu zabraklo.

Lod uzywamy wiosna i latem, zima rzadko.

Pisze to zebys zastanowil sie z ta lodowka, kosztuje duzo kasy i znowu Ci potruje ale taka lodowka nie pasuje mi do Twojego stylu mebli kuchennych jakie planujesz. Idealnie wygladalaby do zabudowy i w Twojej kuchni zrezygnowalabym calkowicie z inoxu.

popieram!! styl mi nie pasuje.. kasy mi szkoda .. (pamiętaj o filtrach i podłączeniu wody i czegoś tam jesczcze).. i tylko jeden kształt z kostkarki wyskakuje.. a tu prosze jakie cudeńka :wink: :D

nie, czekajcie, Wy na serio? I naprawdę ktoś na smiertelnie powaznie pomyslał, że mi zalezy na tym żeby mieć lód w kształcie słoneczek, serduszek czy innych listków? Weźcie się nie wygłupiajcie - Blutka zażartowała. Ja chcę z kostkarką i nie będę się zastanawiał czy mi do mebli pasuje kostkarka a o AGD do zabudowy nie ma mowy

Ja chcę z kostkarką i nie będę się zastanawiał czy mi do mebli pasuje kostkarka a o AGD do zabudowy nie ma mowy

No tak. A ja muszę zmywarkę 45 :roll:

Żartujesz? Ale te zmywarki są bez sensu - wkładasz jeden garnek duży i prawie nic już Ci się nie mieści. I zmywara musi chodzić co pięć minut. ;)

Mój mąż całą kampanię przeprowadził, włączając w nią wszystkich świętych i moją mamę, żeby mnie przekonać, że zmywarka 45 jest absolutnie wystarczająca dla 4 osobowej rodziny z perspektywami. Ale dopóki meble do kuchni nie zamówione jest nadzieja ;)

Śmiem twierdzić, że zmywarki używa się częściej, niż kostkarki. 8)

Tyran, nie mąż, słowo daję. 8)

Zmywarkę 60 ma męża siostra - mieści naprawdę duuużo, a 45 jak używałam w służbowym mieszkaniu, to na nas dwoje nie starczała i trzy razy dziennie chodziła. :lol: Bo jak włożyłam patelnię po jajecznicy, to dorzuciłam dwa kubki i dwa talerzyki i koniec. Drugiej dużej rzeczy już tam nie włożę, musiałam na raty. Bez sensu totalnie. Jest połowę mniejsza, niż 60, chociaż to 15 cm różnicy. Nie wiem, jakim cudem, ale tak jest.

jak na trzy kubki, patelnię i talerz puszcza się zmywarę to się nie dziwię, że trzy razy dziennie. Jak zapakujesz 60 po korek to te talerze które stoja tam juz jakiś czas zaczynaja kwitnąć i wytwarza się na nich penicylina - 45 z racji swojej pojemności nie będzie postawiona przd koniecznością domywania pozasychanych od tygodnia talerzy a duzy garnek umyję sobie w zlewie