Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak na trzy kubki, patelnię i talerz puszcza się zmywarę to się nie dziwię, że trzy razy dziennie. Jak zapakujesz 60 po korek to te talerze które stoja tam juz jakiś czas zaczynaja kwitnąć i wytwarza się na nich penicylina - 45 z racji swojej pojemności nie będzie postawiona przd koniecznością domywania pozasychanych od tygodnia talerzy a duzy garnek umyję sobie w zlewie

Ty chyba żartujesz - masz pojęcie, ile jest zmywania Z JEDNEGO OBIADU?

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobra to ja typuję:

garnek po gotowaniu ziemniaków (niewielki bo masz trzyosobową rodzinę)

patelnia bo jakieśtam schabowe

trzy talerze

trzy komplety sztuców

salaterka w której przygotowałaś sałatę

trzy szklanki

talerz w którym panierowałaś te schabowe (OK - dwa talerze bo w jednym roztrzepane jajko, w drugim bułka tarta)

garnek i patelnia nie wchodzi na raz - zgadzam się ale patelnie można umyć pod kranem - będzie szybciej chociaż zgadzam się, że nie po to kupuje się zmywarke żeby zmywac ręcznie. Na dół wchodzi garnek i jest luz (widziałem u teściów - luz i to spory), na górze talarze i sztućce - to nie zapycha całej zmywarki i można jeszcze dostawić tak? Więc po co mi 60...??? naprawdę, naprawde widziałem i jedna i druga i wole mieć naczynia zmywane na bierząco niż pozostawić je do porostu mchem.

nie po to kupuje się zmywarke żeby zmywac ręcznie.

wole mieć naczynia zmywane na bierząco niż pozostawić je do porostu mchem.

A słyszałeś o opcji "pół wkładu"? 8) Każda zmywara to ma - można wstawić pół zmywarki i już. Ale wierz mi - jak wieczorem nastawisz zmywarkę po całym dniu, to do 45 Ci nie wejdzie. Że nie wspomnę o sytuacji, kiedy masz gości.

Ale rób jak chcesz, męcz tą biedną żonę, żeby mieć kilka kostek lodu, męcz. 8)

dobra to ja typuję:

garnek po gotowaniu ziemniaków (niewielki bo masz trzyosobową rodzinę)

patelnia bo jakieśtam schabowe

trzy talerze

trzy komplety sztuców

salaterka w której przygotowałaś sałatę

trzy szklanki

talerz w którym panierowałaś te schabowe (OK - dwa talerze bo w jednym roztrzepane jajko, w drugim bułka tarta)

Buhahahahaha, Dandi, błagam Cię, nie zmuszaj mnie, żebym ja tu ludziom pisała w ilu Ty salaterkach robisz jedną sałatkę 8)

Przypomnij sobie jak wczoraj wyglądał zlew po tych mufinach co je tak pysznie na kulinariach opisujesz.

A w zmywarce na górze talerze się nie zmieszczą - co najwyżej deserowe.

Chyba wrócę do opcji 60 8)

Przypomnij sobie jak wczoraj wyglądał zlew po tych mufinach co je tak pysznie na kulinariach opisujesz.

Ludzie trzymajcie mnie - forma do muffinów, garnek po szpinaku, miska po mieszaniu serów, patelnia - reszta to Twoje.

Blutka... zgadnij kto u nas w domu zmywa i sprząta, możesz zgadywać sto razy i nawet do głowy Ci nie przyjkdzie że ja z racji tej durnowatej jajniczej solidarności. Żona ma przykaz opuszczenia domu w sobotę i wydania takiej sumy jaka ma ochotę wydac i na to co ma ochote kupić, byle mi w droge nie właziła jak dokonuję ablucji mieszkania. Ona naprawdę, naprawdę nie będzie zmywała tych patelni które nie wejdą do zmywarki a drinka z lodem wypije bardzo chętnie

... że zmywarka 45 jest absolutnie wystarczająca dla 4 osobowej rodziny z perspektywami...

jeśli mogę...

bez perspektyw - 45

z perspektywami - 60

drugi aspekt to miejsce w kuchni na oną; jeśli jest - to 60 bez zastanowienia

a patelnię myjemy zawsze ręcznie, bo ten teflon... po zmywarce jakoś tak mi nie pasuje... :roll:

mamy 45 i dla czwóreczki ledwo, ledwo, ale starcza.

P.S.

pisze , bo właśnie moja zuzia pierze

ech...ona ma z nami dobrze...wkładamy zawsze opłukane naczynka i wystarczy jej krótki program (lub ECO, cokolwiek to znaczy)

pzdr

nie, czekajcie, Wy na serio? I naprawdę ktoś na smiertelnie powaznie pomyslał, że mi zalezy na tym żeby mieć lód w kształcie słoneczek, serduszek czy innych listków? Weźcie się nie wygłupiajcie - Blutka zażartowała.

Wiem, ze Blutka pokazujac sloneczka i serduszka zartowala ale piszac o foremkach na lod juz mowila powaznie (takie odnioslam wrazenie ale moze sie myle).

Ja tez piszac , ze mam lod w foremkach juz nie dodawalam, ze sa one w ksztalcie kwadrtow najzwyklejsze bez udziwnien, bo to dla mnie bylo oczywiste, ze wlasnie mam takie, a nie sloneczka.

Jak zapakujesz 60 po korek to te talerze które stoja tam juz jakiś czas zaczynaja kwitnąć i wytwarza się na nich penicylina - 45 z racji swojej pojemności nie będzie postawiona przd koniecznością domywania pozasychanych od tygodnia talerzy a duzy garnek umyję sobie w zlewie

Nas jest 3 osoby i nie ma mozliwosci abysmy zbierali naczynia do zmywarki 60 przez tydzien. Prowadzac dom, gdzie sa dzieci i spozywa sie posilki w domu 2 dni i zmywarka jest pelna, a nieraz nawet codziennie. Jest tez opcja 1/2 wkladu. I nigdy mi sie nie zdazylo, ze 2 dniowe talerze byly niedomyte.

Piszesz o kilku talerzach z obiadu, a gdzie kubki i talerze ze sniadania, kubki od kawy popoludniowej, szklanki od napoju, miseczki od slodyczy i cala reszta, przeciez bedac cale popoludnie w domu z dziecmi nie bedziesz miec tylko kilu naczyn do zmywania.

Oj ciezki z Ciebie przypadek, jak juz sobie cos obmyslisz to nie sposob Cie przekonac, a nieraz nie masz racji. Podejrzewam, ze jak juz kupisz te 45 to wtedy przyznasz nam racje ale po cichu, na glos sie nie przyznasz.

A co do wystroju Twojej kuchni z lodowka w inoxie napisales

Ja chcę z kostkarką i nie będę się zastanawiał czy mi do mebli pasuje kostkarka

Bo dandi jak se ubrda, to żaden argument go nie przekona. Będzie tak obracał kota ogonem, żeby wyszło na jego. ;)

Z tymi foremkami to było pół żartem, pół serio. ;) Pomijając cenę lodówki i podłączenia wody do niej - ona żre więcej prądu. Ja w ogóle uważam, że skórka nie warta wyprawki, jeśli się nie prowadzi baru. 8)

Bo dandi jak se ubrda, to żaden argument go nie przekona. Będzie tak obracał kota ogonem, żeby wyszło na jego. ;)

Z tymi foremkami to było pół żartem, pół serio. ;) Pomijając cenę lodówki i podłączenia wody do niej - ona żre więcej prądu. Ja w ogóle uważam, że skórka nie warta wyprawki, jeśli się nie prowadzi baru. 8)

Popieram, logicznie myslisz czego o dandim nie mozna powiedziec. On musi miec kostkarke i juz, nawet go nie obchodzi czy do wystroju pasuje, a architekta zatrudnil czyli wystrojem jednak sie przejmuje.

Mój mąż całą kampanię przeprowadził, włączając w nią wszystkich świętych i moją mamę, żeby mnie przekonać, że zmywarka 45 jest absolutnie wystarczająca dla 4 osobowej rodziny z perspektywami. Ale dopóki meble do kuchni nie zamówione jest nadzieja ;)

znaczy się zwariował już dokumentnie

kostkarka tak a zmywarka 45?

chore... :roll:

ja też tak uważam, jest to kompletnie bezużyteczny bajer. A ja się znam na bajerach :) Mieliśmy nawet taki przedmiot:"projektowanie nowego prosuktu" mówili nam o tym jak wymyślać przedmioty żeby generowały potzreby. Kompletne przeciwieństwo "potzreby matką wynalazku" i takla kostkarka w lodówce to jest coś dokładnie z tego działu.

a ja jestem za kostkarką bardzo ułatwia zycie..i w zimowe wieczory i w lato..nie tylko w wieczory..pod warunkiem ze sie z niej korzysta ze sie komu chce o to dbac..ja tam lubie sobie zaczerpnac lodu który mam zawsze pod reka..niz kombinować zostały jeszcze woreczki z lodem w zamrazarce..a jesli nie to czy sa w szufladzie do napełnienia..eeettaaamm mam i lubie i sobie chwale..

panie które są przeciwniczkami tegoż rozwiazania jak rozumiem sa uzytkownikami tegoż "zbędnego bajeru"?

aaa...kurna sorryy

witam:)