Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kaska, o kostkarce w ogóle nie dyskutuję - muszę ją mieć, to aksjomat, inaczej mnie strzeli. Ze zbyt wielu rzeczy zrezygnowałem w tym domu żeby odmówić sobie też kostkarki - mowy nie ma i już.

Zmywarka będzie 60 - dobra, niech będzie, co mi zależy.

Marko - ... albo nic... brak mi słów

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja babcia miała taką maszyne - co więcej: korzystała z niej jeszcze niedługo przed swoja chorobą i smiercią- więc maszynka była w suuuuper extra stanie- się błyszczała jak psu..... :lol: . Wyszarpała ja siostra mojej mamy która zrobiła se z niej ozdobę przed domem .... znaczy wkopała ją, puściła po niej bluszcza i jakieś cos jeszcze. No powiem, ze wyglada niebanalnie :wink: :D . W ogóle okazało sie, że zarąbiste rzeczy babcia pozostawiała ... dupną ciężką masywną lakierowaną dębową szafę razy dwa , na strychu skarbów masa ...ale sępy się dorwały , odpuściłam :roll: .

Porównywanie kostkarki do szuflady na lód w zamrażalce to nieporozumienie. :roll:

Dandi jesli wiesz, ze będizesz korzystał, jeśli to lubisz, ten brzdęk w szklance z zimnym napojem czy drinkiem to kup tą lodówkę!!! Żadna szuflada czy woreczki na lód Ci tego nie zastąpią. Podchodzisz, podstawiasz szklankę, leci lód - kostki lub pokruszony. Nie walisz foremkami przy gościach o blat, nie pilnujesz czy szuflada z lodem pełna, nie kombinujesz jak te kostki wydłubać z foremek.... Ja nie mówię, ze sie tak żyć nie da. Da się! Jak pisałam, miałam kilka lodówek. Zaczęłam od woreczków z lodem, potem znów były woreczki bo foremka była nie do wyciśnięcia, potem była szuflada osobna na lód. Nic nie zastąpi kostkarki. U mnie kostkarka to zarazem podajnik zimnej wody.

Jesli zaś możesz się bez tego obyć, jesli masz tylko błysnąć równymi kostkami lodu przed gośćmi w kilka letnich wieczornych przyjęć to sobie daruj :wink: Włożysz pół zamrażalki woreczków i będzie dobrze :wink: :lol:

Porównywanie kostkarki do szuflady na lód w zamrażalce to nieporozumienie. :roll:

Dandi jesli wiesz, ze będizesz korzystał, jeśli to lubisz, ten brzdęk w szklance z zimnym napojem czy drinkiem to kup tą lodówkę!!! Żadna szuflada czy woreczki na lód Ci tego nie zastąpią. Podchodzisz, podstawiasz szklankę, leci lód - kostki lub pokruszony. Nie walisz foremkami przy gościach o blat, nie pilnujesz czy szuflada z lodem pełna, nie kombinujesz jak te kostki wydłubać z foremek.... Ja nie mówię, ze sie tak żyć nie da. Da się! Jak pisałam, miałam kilka lodówek. Zaczęłam od woreczków z lodem, potem znów były woreczki bo foremka była nie do wyciśnięcia, potem była szuflada osobna na lód. Nic nie zastąpi kostkarki. U mnie kostkarka to zarazem podajnik zimnej wody.

Jesli zaś możesz się bez tego obyć, jesli masz tylko błysnąć równymi kostkami lodu przed gośćmi w kilka letnich wieczornych przyjęć to sobie daruj :wink: Włożysz pół zamrażalki woreczków i będzie dobrze :wink: :lol:

A ja sobie przywiozlam hamerykanskie foremki za dolara i niczego nie musze wydlubywac, niczym walic i kostki same wyskakuja. Ale lodowke z kostkarka chce tak czy inaczej. :lol: :lol: :lol: Tyle, ze ja taka za polowe tej ceny znalazlam. :roll:

sprzedałem mieszkanie. Umówilismy sie z kupującą, że możemy mieszkac do końca września. Zdążymy?
Jakby co to dzwoń :)

chcesz mnie przygarnąć razem z rodziną czy wyperswadować kobiecie chęć przeprowadzki do naszego mieszkania na wypadek jakbysmy nie zdążyli? 8)

przepraszam czy mam gratulować? pytam, bo moja koleżanka po sprzedaniu mieszkania tydzień w kącie szlochała.. no bo wiadomo.. tyle przeżytych tam chwil.. tyle wspomnień

tez próbowałem ale jak sobie przypomniałem, że to krok ku własnemu domowi to mi przeszło. Gratuluj kwiatku :)