Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

może i masz racje ale francuska nacja jakoś mi tak zawsze zgrzyta. Podczas studiów we Francji słyszałem pytania w typie: a wy wiecie w Polsce co to MP3? Pytano mnie też o biegłość w obsłudze pralki o ile oczywiście takowe posiadamy.

Podczas studiów w Polsce mieliśmy zajęcia z Francuzami - wilu z nich wyjeżdżając na kontrakt sądziło, że Polska skonstruowana jest z grubsza z betonu a powszechnym środkiem lokomocji są wozy drabiniaste. Ze łzami w oczach prosili swoje matki o prowiant bo na kaszy gryczanej i śledziu z puszki daleko sie nie pojedzie.

Dla Francuzów świat się kończy na linii dawnej żelaznej kurtyny. Dalej jest już tylko niebyt

Mnie czesc naszej wloskiej rodziny pytala, co my tu mamy.., tylko ziemniaki. :roll:

A ja jak wrocilam to porobilam zdjecia (wybralam szczegolnie nowoczesne budynki, butyki w supermarketach, piekne stare miasto, rzadki pieknych samochodow na ulicach i takie tam...) i im wyslalam. Napisalam.., ja Wam pokaze ziemniaki... :lol:

Teraz to tylko mowia, ze ich znajomy co tutaj jezdza mowia im, ze tutaj jest Europa, tylko, ze drogi mamy do niczego.... A zdjec naszych drog to juz im nie robie, bo przypomna sobie o tych ziemniakach... :lol:

A no bo zapomne.., dzien dobry. :D :wink:

dzwonił Genik elektryk - naliczył 90 punktów, jakos maławo co? a dokładaliśmy i dokładaliśmy w międzyczasie - cała masa wyłaczników schodowych zapalanych i gaszących w najcudowniejszych i najbardziej zaskakujących miejscach świata, lampki, lampeczki, kinkiety, halogenowe oświetlenie ogrodu, kinkiety zewnetrzne, masa gniazd na tarasie i w altanie... cuda wianki... 90 punktów daje nam 1800 zł... spodziewałem się więcej

czekajo czekajo - kiedys jak konsultowałem tu sprawę ilości punktów to pisałem, że Gienio bierze dwie dychy - porównalismy ceny w naszych regionach i wyszło rzeczywiście taniej niż np pod Warszawą ale zupełnie normalnie patrząc na reszte kraju. Blutka ile Ty bulisz za punkt?