Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przez Blutkowe inspiracje zamarzyłem sobie na kominku cegłę rozbiórkową pomaowaną na biało i drewno zamaist kamienia. Architekt zemdlała ale potem zaproponowała to:

http://img24.imageshack.us/img24/2063/kominek6.png

albo to:

http://img24.imageshack.us/img24/1301/kominek5.png

ale pierwsze chyba lepsze co? Jakos ta wielkośc i biel ściany... trochę za duzo białego.

Co sądzą?

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KUP SE KOSZ NA DREWNO :D

MOWY NIE MA!!!

Kruszy się z tego wszędzie, kora się przewraca, kurz, brud i paprochy. Poza tym nie mam na niego miejsca - dla mnie taki kosz z drewnem to dopiero durnostojka niby ma być ładny bo drewienko jest itd a tak naprawdę przesuwa się go z miejsca na miejsce bo wszędzie przeszkadza

U mnie są wszelkie kominkowe przestępstwa :lol: Jest i wneka na drewno i półki :lol: I kurcze na półkach kurzu nie ma, serio. Pale w kominku a kurz wystarczy jak wytrę raz w tygodniu. Półki ciemne.

Wneka na drewno nie jest pojemna i u mnie jako wypelniacz służy. Drewno donoszę w koszu bo jednak idzie tego dużo a wiecej bałaganu by było jakbym przynosiła drewno, układała we wnece, potem wyjmowała je i wkładała do kominka. A tak to przynosze, wkładam do kominka i tyle. Jak kosz niepotrzebny to stoi na tarasie, tam gdzie trzymam podręczny zapasik drewienek, donoszony co kilka dni. :wink:

I wersja kominka wcale mi sie nie podoba, te fikusne poleczki sa za nowoczesne do stylu jaki planujesz (podobnie jak Twoja lodowka z kostkarka)

II wersja hm.......dlaczego ta polka jest pod drzwiczkami, skoro chcesz polke to pewnie po to zeby cos na niej postawic ozdobnego (np. ramki ze zdjeciami), wiec ta polka powinna byc nad drzwiczkami, wtedy sciana z cegly nie bedzie "gola", bo w polowie wypadlaby polka.

I jeszcze pytanie odnosnie polki, w jakim kolorze bedzie? Na pewno bedzie z drzewa (to juz raczej stwierdzenie, a nie pytanie :p ).

ja jestem cały czas ale hydraulicy szaleją z instalacjami - montują uchwyty na solary na dachu , przywieźli geberity i styropian pod podlogówkę więc jestem bardziej na budowie niż tu. Poza tym moje chlopce od GK szaleja na strychu - ocieplają go wełną i wybijają panelami. Skosy na strychu będą białe (panele poziomo) zaś ścianki szczytowe będą wyłożone deskami i pomalowane na jakiś drewniany kolor - może sama bejca o ile te dechy nie są tak mocno brudne (to te postropowe chociaż chlopcy je porządnie czyszczą),że będzie nieestetycznie. Zobaczymy ile miejsca zajmie instalacja do solarów - resztę strychu chcielibyśmy przeznaczyć na urządzenie tam tajemniczego królestwa dla dzieciaków.

Dandi a tamto nie dotarlo jeszcze, a pryorytetem wyslalam. Ciekawe co jest dla poczty, ten caly pryorytet. :-?

Solary mowisz? Dobry pomysl. Moj maz zaluje, ze nie zrobil, bo mamy piekny dlugi kawalek dachu ze strony poludniowej.

No, to teraz dom Wam sie bedzie zmienial wolniej ale skuteczniej. Zobaczysz, jak kazda plytka cieszy oko. :D :wink:

Dandi a tamto nie dotarlo jeszcze, a pryorytetem wyslalam. Ciekawe co jest dla poczty, ten caly pryorytet.

Dotarło Żeluś ale jednym słowem tego nie skomentuję - piszę własnie posta na ten temat, a co...:)

Masz tam zamiar stałe schody z barierkami walnąć ?!

tak się tylko pytam...

myślałem o elektrycznym pastuchu... :roll:

ide do mego dziennika bo obfotografowałem dzis całe to dziwowisko i muszę sobie ulać. A w ogóle w moim podpisie na samym dole ejst link na który proszę kliknąc i mnie poprzeć w moim postulacie. dziekuję

Piekne widoczki. :p

Nie pozycze jednak bo to Twoje okolice, a ja mam swoje. 8) No i to zachod slonca, a u mnie wschod.

Moj awatarek to widok z naszego salonu, a to drzewo po lewej ma duze bocianie gniazdo. Jest z kim pogadac. :D

Pieknie obserwuje jak slonko sobie "chodzi" po niebie..., a wlasciwie jak to my sie poruszamy wzgledem slonca.

Zima mam wschod na prawo od tych drzew, potem przesuwa sie w lewo i latem jest na lewo od bocianow.

Trzeba tylko wstac odpowiednio wczesniej i miec dobra pogode.

14 lat mieszkalam w blokowisku, a przed tym 24 w pieknym malym miasteczku, bardzo malowniczym...

Dlugo nie moglam do Warszawy przywyknac.

A teraz tutaj na wsi zaczynam odczuwac powrot do przyrody i zdalam sobie sprawy, ze tych 14 lat to bylo swojego rodzaju betonowe wiezienie, do ktorego wlasciwie nie da sie przyzwyczaic. Mozna sie nauczyc tolerowac i tylko tyle. :roll:

Dlatego smialo wklejaj zdjecia pieknej okolicy. Ja bardzo lubie. :p