Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tajemniczy pokój pełen zakamarków... brzmi nieźle, choć spodziewam się że "męska część" czytelników będzie za pokojem z barkiem :wink:

szuflady z przegródkami... fajna rzecz ale jak dla mnie za bardzo podraża wyposażenie szuflad

jeśli chodzi natomiast o ciche zamykanie szuflad to kupiliśmy na allegro takie coś jak odbojnik blum i kolega sam zamontował... dużo taniej niż w ofercie sklepu meblowego :wink:

dlaczego ja nie dostaję powiadomoeń, że mi się pisze w komentarzach i czuje sie taki opuszczony????

Ile kosztuje taki siding??

On przede wszystkim zakrywa wełnę między krokwiami - mielismy do wyboru to lub plytę. To wydało nam sie lepsze bo ładniejsze chcoaiż trzeba było wykorzystać zwykłe deski (sic) a koszt jest smieszny - płaciliśmy 13 zł/m

pokojem dla dzieci, tajemniczym królestwem zakamarków

Jak biegając po strychu powpadają do dziury z włazem strychowym to wyślę je do cioci Rasi na rekonwalescencję... hmmm.... chociaż jak będzie tam barek to ta groźba wisi też nade mną

Achhhhhhhhhhhhhh, ochhhhhhhhhhhhhhhhhhhh - zachwyciłam się

wstępnie mogę zaliczyć ale musisz mnie zapewnić, że ekstaza jest niekłamana

Tak by zarówno mąż jak i córka czy ja moglibyśmy tam spędzić czas

eeeee, taka Stasia Bozowska to ja nie jestem... niech se sami zagrabią egoistycznie jakieś pomieszczenie... stychem rządzę ja 8)

Teraz jak już jest skończony zastanawiam się czy nie mądrzej byłoby urządzić tam męski pokój: barek + plazma + skórzany fotel taki jak w „Przyjaciołach”.

Tak patrząc na te zdjęcia , to wydaje mi się że wielkość włazu na stryszek masz standardową . Sam stryszek też nie wygląda na olbrzymi . No chyba że foto przekłamuje . Może podasz wymiary . Ale to wszystko pikuś .

Ja bym chciał zobaczyć jak próbujesz , przez ten właz wtłoczyć tam duży skórzany fotel, bo plazma (z tych mniejszych) i barek ( w częściach prostych) to wejdą . Oczywiscie zanim postawisz tam barierki, bo chyba masz taki zamiar ?!

No i jeszcze dręczy mnie jedna rzecz , jak się już tam zapakujesz (na stryszek) , to będziesz wciągał te schody na górę ?

Teraz jak już jest skończony zastanawiam się czy nie mądrzej byłoby urządzić tam męski pokój: barek + plazma + skórzany fotel taki jak w „Przyjaciołach”.

Tak patrząc na te zdjęcia , to wydaje mi się że wielkość włazu na stryszek masz standardową . Sam stryszek też nie wygląda na olbrzymi . No chyba że foto przekłamuje . Może podasz wymiary . Ale to wszystko pikuś .

Ja bym chciał zobaczyć jak próbujesz , przez ten właz wtłoczyć tam duży skórzany fotel, bo plazma (z tych mniejszych) i barek ( w częściach prostych) to wejdą . Oczywiscie zanim postawisz tam barierki, bo chyba masz taki zamiar ?!

No i jeszcze dręczy mnie jedna rzecz , jak się już tam zapakujesz (na stryszek) , to będziesz wciągał te schody na górę ?

:D :D :D

A nie mówiłam... :wink:

tajemniczy pokój pełen zakamarków... brzmi nieźle, choć spodziewam się że "męska część" czytelników będzie za pokojem z barkiem

też tak sądziłem ale jest ta wesz Fenek, który robi z igły widły i zawracaca mi (excusez le mot) dupę tak nieistotnymi pierdami jak:

przez ten właz wtłoczyć tam duży skórzany fotel, bo plazma (z tych mniejszych) i barek ( w częściach prostych) to wejdą . dręczy mnie jedna rzecz , jak się już tam zapakujesz (na stryszek) , to będziesz wciągał te schody na górę ?

Wy na poważnie tak ? Serio , zakładacie , że można zostawić dzieci (szczególnie te mniejsze) samopas na takim stryszku z otwartym włazem ?

Mnie się to nigdy nie zdarzyło (bo ja ze swoja 25 kilową nadwaga moge je co najwyżej zarwać), ale mój ojciec zleciał z takich schodów, cudem skończyło sie tylko na stłuczeniach . A mowa tu o osobie dorosłej .

Wy na poważnie tak ? Serio , zakładacie , że można zostawić dzieci (szczególnie te mniejsze) samopas na takim stryszku z otwartym włazem ?

no co Ty, właz się zamyka, by krzyków nie słyszeć,

:wink:

no co Ty, właz się zamyka, by krzyków nie słyszeć, :wink:

wiesz , generalnie , cięzko jest to zamknąc z góry ... :wink:

dlatego rodzic z dołu zamyka i ma luzik, ja bym jeszcze dźwiękochłonne sciany dorzuciła, tak dla pewności spokoju 8)

:wink:

No bo tako. W środę 22 wchodzą wylewkarze, co nie?. Ja już mam strych i inne duperele: jakieś podłogówki i styropiany czy cośtam gotowe, co nie? Z braku czegokolwiek do roboty kazałem docieplić też ten mały strych nad garażem i wybić go deskami co nie, bo ja nienawidzę jak się na putofie nic nie dzieje. No ale to się już wszystko proszjawas stało i co ja mam robić do środy? No niby święta idą – OK., idą i w domu pomogę żonie ale budowa jakaś taka zapyziała się robi a ma tętnić życiem co nie?

A w ogóle to w kraju jest bezrobocie i mój daleki kuzyn co miał mi budować dom ale stwierdził że nie bo to wszystko przez Unię to miał rację. Mam na podwórku odpady drewniane w postaci stempli (nie sprzedam bo nie) i innych drewnianych odpadów do pocięcia. Mam ja i piłę spalinową. Szukam zatem kogoś kto mi to potnie, poskłada, zbije prowizoryczną wiatę. O! a propo.... czy ja wspominałem, że moja przeszopa jest już na jesieni życia i wkrótce ją pożegnamy? W nieutulonym żalu po tejże będę konstruował na jej miejsce altanę zawierającą grill, wędzarnię i wiatę na drewno. Ja będę konstruował – dobre sobie. Oczywiście, że nie ja – ja będę się wymądrzał i zmieniał koncepcję. Konstruować będą Ci, którzy to potrafią.

Comming back to the point. Puściłem wici, że jeżeli ktoś zna kogoś kto może chciałby zarobić, dorobić bo nie ma na buty dla żony, flaszkę, ogórka do flaszki, ma na to wszystko ale kocha cmentarz wiosną albo świeże powietrze i pracę fizyczną, niech się zgłosi bo ja mam małą robotę do wykonania. No niestety. W kraju wszyscy są zajęci byciem na bezrobociu i rozwijają związane z tym umiejętności dlatego też nikt nie ma czasu na jakieś bzdety na mojej budowie.

W kraju wszyscy są zajęci byciem na bezrobociu i rozwijają związane z tym umiejętności dlatego też nikt nie ma czasu na jakieś bzdety na mojej budowie.

Skąd ja to znam - kilka dni szukalismy pomocników do deskowania dachu i to do prac na ziemi - podaj deskę, utnij deskę itp. - i co?? Mój bezrobotny sąsiad na ofertę pracy wyjął garść klepaków z kieszeni - przeliczył i stwierdził, że jeszcze na fajki ma - może jutro przyjdzie. :)

Ręce opadają....

a w ogóle to kupiliśmy już pralkę do nowego domu. Musiała być z ładowaniem z przodu (bo Złociutka z jakiegoś, wciąż nie wiem jakiego powodu podejrzliwie patrzy na te ładowane z góry) i w ogóle mieś jakieś takie wyśrubowane parametry bo żonuś nie chcieli się zgodzić na inną a ja nie chciałem się zgodzić na propozycję żonuć co do pralki BOSHA ale nie powiem dlaczego :oops:

Pralkę mamy TAKĄ