Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w domu szaleją panowie gładziowi. Sufit już zaczyna się wyłaniać, ściany tez powoli. Kominek skończony.

W sobotę przyjeżdża ekipa, która będzie prawdopodobnie układała kamień na tarasie. Ekipa przyjedzie co prawda tylko wykonać pomiar ale i tak sie cieszę bo znaczy to, że ustalimy konkretną cenę i termin wykonania. Chcielibyśmy kamień polny cięty na plastry. Z tego samego alejka w ogrodzie prowadząca do altany i podłoga w samej altanie. Cos takiego:

http://img26.imageshack.us/img26/7499/obraz379v.jpg

hmmmm..... ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta

Czytam, czytam tylko weny nie mam do pisania :roll: .

Wczoraj pokazalam te Twoje kamienie slubnemu to powiedzial, ze na glowe upadlam i mam sobie je wybic z glowy. Chcialam z takich sciezki w ogrodzie, sporo tego by bylo ale maz tylko powiedzial "nie dosyc, ze ciete to jeszcze szlifowane, wiec na pewno majatek kosztuja".

Ja obecnie poszukuje kamieni polnych takich najzwyklejszych, potrzebuje ponad 20 ton na oczka wodne ale najblizej facet ma w trzebnicy, wiec jest to ponad 60 km w jedna strone. Jak nie znajde nigdzie indziej to tam bede musiala kupic.

Ty tez cos malo sie udzielasz i nie piszesz co u Was sie dzieje na budowie :-? .

normalnie, pierwszy gatunek kosztuje 120 ale to co pokazałem na zdjęciu to pozagatunkowy kamień. nie ma równych krawędzi i nie ejst prawie idealnie okrągły. Uważam, że taki jest fajniejszy niż ten grzeczny a to, że kosztuje o połowę taniej jest miłym dodatkiem. Zgrywam zdjęcia - pokaże za chwile więcej

hmmmm..... ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta

Czytam, czytam tylko weny nie mam do pisania :roll: .

Wczoraj pokazalam te Twoje kamienie slubnemu to powiedzial, ze na glowe upadlam i mam sobie je wybic z glowy. Chcialam z takich sciezki w ogrodzie, sporo tego by bylo ale maz tylko powiedzial "nie dosyc, ze ciete to jeszcze szlifowane, wiec na pewno majatek kosztuja".

Ja obecnie poszukuje kamieni polnych takich najzwyklejszych, potrzebuje ponad 20 ton na oczka wodne ale najblizej facet ma w trzebnicy, wiec jest to ponad 60 km w jedna strone. Jak nie znajde nigdzie indziej to tam bede musiala kupic.

Ty tez cos malo sie udzielasz i nie piszesz co u Was sie dzieje na budowie :-? .

Magpie podaj namiary na tego z Trzebnicy prosze, tez potrzebuje troche kamienia...

czesc Dandysie co u Ciebie?

co u Ciebie?

Zmieniłem pracę. W tej nowej nikt sie nie obija. Zaczynają za dwie siódma, kończa najwcześniej kwadrans po trzeciej. Nikt nie uzywanetu w pracy, nikt nie ma gg i nikt nie ma na powyższe czasu. Jestem pod wrażeniem sposobu funkcjonowania tej firmy. Na stanowiskach kierowniczych ludzie szkoleni za granicą, wszyscy tu mówią po francusku, zebrania i narady nieprzerwanie.

Jestem na etapie szkoleń - mam trzy tygodnie na zapoznanie się ze specyfiką pracy każdego działu. Dopiero po tym okresie mam wrócić do biura i zająć się tym co mi przeznaczono. Kurcze - ekscytujące jak sie w to mocno wejdzie

To jak wyglada kominek teraz nie ma nic wspólnego z tym co z niego będzie finalnie. Cegła zostanie pomalowana na biało a belka na ciemny orzech dlatego nawet nie wiem czy mam go pokazywać.

No dobra, namawiali, namawiali i namówili...

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/DSCF7884.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/DSCF7896.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/DSCF7897.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/DSCF7885.jpg

nie oczekuję zachwytów - mnie samemu nie bardzo się to podoba ale naprawdę, NAPRAWDĘ nic innego nie zmieściłoby sie w tym kącie. Zresztą zaczniemy oceniać jak juz skończymy wszystko. narazie jest to co jest

Kominek już teraz wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a musisz wiedzieć, że naprawdę bardzo rzadko spotykam taki, który mi się podoba :roll: Kiedy będzie na gotowo to prawdopodobnie będzie jednym z tych nielicznych ulubionych. Płytki też mi się podobają. Miałam je na liście castingowej :wink:

Pozdrawiam i ....

życzę dużo sił na wykończeniówkę bo widzę, że przyspieszyłeś jak nie wiem :wink:

Ja oklapłam :cry:

Gratuluję też nowej pracy i życzę wielu sukcesów :wink:

No i to koniec bo od słodyczy podobno niedobrze się robi :D