Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja pod ta umywalka nie widze szkla w ramce aluminiowej, aluminium mowie nie. Dalabym samo szklo mocowane na takich specjalnych blaszkach

http://www.meblodar.pl/images/Kabiny%20prysznicowe/Akcesoria/Preference/Zawiasy/kabiny_prysznicowe_preference_zawiasy_MGX990.1.jpg

Co do wyboru szkla to z mlecznego tzw. piaskowego bym zrezygnowala, bo widac na nim slady paluchow (spocona dlon), ktorych niestety nie domyjesz niczym. Mleczne szklo z jednej strony jest matowe z drugiej swiecace.

Do Twojej wneki dalabym szklo satynowe (wyglada jak zamarznieta tafla lodu), jest troche drozsze od mlecznego ale ladniej sie prezentuje, z dwoch stron jest matowe i nie zostaja slady paluchow.

A czy to szklo dzielic na pol czy dac w calosci to zalezy nie od tego jak nam sie podoba tylko od wymiaru szkla i wtedy to juz trzeba dostosowac sie do zalecen producenta takich blaszek do mocowania.

Ja osobiscie bym podzielila na polowe to szklo.

A jak wygladaja u Ciebie sprawy "kuchenne", zatwierdziliscie juz ostateczny projekt mebli?

hmmmm... może rzeczywiście nie zabudowywać tylko zostawić a domestos nosic z pralni, która est na górze... tak będzie najlżej

Po tygodniu szalu dostaniesz, przeciez kibelek trzeba przemyc co 2 dni, a nawet i nieraz czesciej i tak za kazdym razem bedziesz latac na gore :o , a butelki na wierzchu wygladaja nieciekawie.

zatwierdziliscie juz ostateczny projekt mebli?

:oops:

Czyli jeszcze nie :p , oj nie wiem czy zdazycie z przeprowadzka :roll: :p .

Jeszcze odnosnie poprzedniego postu to bedziesz latac nie tylko z domestosem ale i z mleczkiem do umywalki, plynem do szyb, recznikami jednorazowymi......

weźcie zajrzyjcie do dziennika i dopomózcie co?
my ci tu pomagamy i słowa dziękuję nie słyszymy :p

Mleczne szkło, w aluminiowej ramce to by mi się nawet podobało.

Wybrałeś jak widzę panel taki jak ja mam albo niemalże identyczny, zgago jedna :p

DZIĘKUJĘ
ALEŻ PROSZĘ, ZAWSZE DO USŁUG 8)

Jak Ci się sprawuje panel? co to za firma bo nie pamiętam? sprawdze na stronie producenta czy mamy to samo?
Dzikęjuę, dobrze, z tym, że jak masz słabe cisneinie wody to troszkę kiszka :roll: U mnie na wsi to czasem tak jest. A firma to już nei pamiętam, jakaś włoska chyba :roll:

A dymione szkło to jakie?? Takie ciemne??? :roll: To ja głosuję za mlecznym

a co sądzicie o szybach dymionych? w odcieniu ciemniejszego paska na glazurze?

bedziesz latac nie tylko z domestosem ale i z mleczkiem do umywalki, plynem do szyb, recznikami jednorazowymi......

małpa jedna!

:wink:

Dymione nie podoba mi sie.

A jeszcze coś. Dostałem priva od naszej forumowej koleżanki (nie powiem od kogo bo skoro priv to wiecie...) i oto jej spostrzeżenia na temat baterii:

Ale najważniejsze, że ten kran jest niebezpieczny...! , no chyba że masz zamienione wężyki do wody, ale zawsze zimna woda jest po prawej stronie, ciepła po lewej, czyli w tym kranie na zdjęciu masz łatwy i szybki dostęp tylko do pokrętła z gorącą wodą... Twoje dzieci jeszcze długo nie dosięgną same do tego po prawej stronie... Popróbuj sam... masz brudne ręce w smarze lub jakimś innym czymś... jak odkręcisz to schowane między kranem a umywalką pokrętło???

baterię wybierałem sam i wzbraniałem się przed pojedynczą - ta wydawała mi się dużo bardziej elegancka. Zresztą do górnej łazienki mamy z tej samej firmy tylko nieco inną. To nie są kurki odkręcane w pełni tylko przekręcane na pół obrotu. Co sądzicie o opinii cytowanej przeze mnie wyżej?

tak tylko z tego powodu, że ta miska jest dość mała za to wysoka, zbytnio nie pomanewrujemy z baterią. do zdjęcia została ustawiona akurat tak ale nie ma konieczności jednak nie ma też zbytniego pola manewru. W związku z powyższym zastanawiam sie czy baterie które wybraliśmy do górnej łazienki spiszą sie dobrze ( w dzienniku wkleiłem)