Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiscie problem jak ogrzac itd., ale

pfff, też mi problem. Ponazapalać paschałów i kadzielnic, jakieś rytualne ogniska w specjalnie przeznaczonch do tego miejscach i jadziem z tym koksem.

Mieszkanie w kościele wykracza poza moją wizję domu forever. Rzoumiem Małgoś i Mayland ale chyba bliżej mi do punktu widzenia Dagi - ociera mi się to trochę o profanację. To w końcu Dom Boży, gdzie kiedyś ludzie zanosili swoje modlitwy, troski, niepokoje. Tu znajdowano ukojenie... może i mocher ze mnie ale nie wyobrażam sobie excusez le mot - srania tam gdzie stał np konfesjonał. Dyskoteka w gmachu kościoła to już dla mnie w ogóle absurd

Misiu Pysiu wielki sercem... To jest kosciol protestancki, ktory jest tylko domem modlitwy i niczym wiecej, wiec sie nie ma co tak najezac. Znam wiele takich kosciolow w Stanach, ktore wynajmuja na rozne imprezy wnetrze, aby moc wiernym pomagac za uzyskane w ten sposob pieniadze. Wnetrze to wnetrze, budynek i tyle. Judson Church Theater na ten przyklad jest jednym z najbardziej znanych. 8)

dandi sorki że ja z takim paskudztwem ci wjeżdżam do kościoła ale sam się prosiłeś

http://images38.fotosik.pl/140/7b607e580d3dd5b3.jpg

http://images45.fotosik.pl/144/f192e4892b98ec3d.jpg

a wracając do tikurili to 1. nie mieszałabym na próbę małego pojemnika bo może odbiegać od dużych - wynika to z braku precyzyjności takich maszyn-mieszalników; 2. wystarczy dwukrotne krycie 3. polecam eko-joker, a nie optive 4. zawsze trafiłam kolorem patrząc na pasek - oczywiście stosując starą dobrą zasadę: podoba ci się jakiś kolor to wybierz minimum ton jaśniejszy z tego samego paska (ja wybieram 2 tony jaśniejszy)

yyyyyyyy, własnie dostałem telefon yyyyyyyy, że w czwartek przyjedzie spec od kostki granitowej na podjazd i yyyyyyyyyyy będzie wymierzał wymiary a yyyyyyyy po niedzieli przyjadą z całą ekipą tę kostkę układać no i się yyyyyyyyyyyyy pytam czy w to błoto mają zamiar tę kosteczkę pchać na co mi yyyyyyyyy spec mówi, że nie nie nie bo to ja mam yyyyyyyyyy mu przygotować teren co znaczy yyyyyyyyy nawieźć mu tak ze pięćdziesiąt cm w górę czarnoziemu, załatwić żwir na podsypkę, wymurować fundament od frontu domu yyyyyyyyyy a co za tym yyyyyyyy idzie zalać słupki a co za TYM idzie zdecydować o bramie i furtce no i yyyyyyyy przede wszystkim zrobić coś z drewnem które leży na tarasie bo na tarasie ma leżeć ten yyyyyyyy cięty w plastry polny kamień tak więć prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrik :roll:

u mnie dokładnie tak samo - firma sama chce sobie zrobić podbudowe, sama przywozi kamień, sama równa teren - nawozi, wywozi, muruje pod ogrodzenie itd.

mało tego - najpierw robi się projekt, ja dostanę w trzech wersjach do dyskusji a nie do wyboru, na podstawie przemyśleń powstanie ostateczny.

u Ciebie to jakieś superekspresowe tempo. z jednej strony git ale z drugiej żebyś nie żałował, bo co nagle to wiesz...

a co do furtki to cóż... jeszcze nie zdecydowaliście???? :o :wink: