Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ech........ no dobra. łans egen:

teren przed moim domem - tam właśnie gdzie ma być kostka granitowa jest nisko. Duuuuuużo za nisko w porównaniu z sąsiadami. Jeżeli nie nawiozę tam czarnoziemu - nie muszę wcale ale tym samym funduję sobie ściek od wszystkich z ulicy. Oni mogą tę kostkę położyć na czym mi się rzewnie podoba - nie ma sprawy ale to mi zależy na tym żeby teren podnieść.

Firma przywiezie ze sobą kostkę - to oczywiste ale żwir muszę kupić sam - trudno wieźć żwir 100 km. Podbudowę firma oczywiście robi sama ale jako, że chcę podnieść teren - ja, nie firma, w momencie wykonania podjazdu musi to być gotowe tak? dodatkowo chcę żeby był też fundament ogrodzeniowy z przodu.

a co do furtki to cóż... jeszcze nie zdecydowaliście????

prawdę mówiąc nie rozmawialiśmy o tym. Jak o tym myslę to nie wiem czy widziałem w realu furtkę która nie byłaby idealnie na przeciwko drzwi wejściowych ale z drugiej strony kto powiedział, że tak ma właśnie być?

mało tego - najpierw robi się projekt, ja dostanę w trzech wersjach do dyskusji a nie do wyboru, na podstawie przemyśleń powstanie ostateczny

u mnie odbędzie się to w trakcie trwania czwartkowej dyskusji, brejnstormingu i innych narzędzi manipulacji psychologicznej

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dandi jeśli sam podnosisz poziom swojej działki to raczej nie czarnoziem. Wydaje mi sie,ze bedzie za miękki i szkoda wydawać kasę jeśli na nim będzie jeszcze suchy beton pod powirzchnią kostki. czarnoziem owszem tam gdzie będą rośliny i nasadzenia.

No i zamawiaję tą ziemie jak najszybciej. Zanim wejdą do kostki to musisz dobrze to wywalcować, zeby potem nie siadało :roll:

słuchajcie, kto mi pożyczy trochę czasu? dwie pełne doby mi wystarczą. Jeżeli ktoś sprawi, że w tym czasie nie będzie mi się chciało spać, jeść i siku, jeżeli ktoś na te dwie doby zaopiekuje sie moją żoną i dziećmi, pójdzie za mnie do pracy i weźmie korki, wywalcuję sobie tak, że nawet ten zasrany czarnoziem nie obsiądzie

czarnoziem i tak Ci osiądzie złośliwy duchu forum :p

jak chcesz nawozić to albo piach, albo pospółka, albo ziemia z wykopów, ewentualnie gruz.

ta podbudówka zabezpiecza przed dziurami w 'chodniku' ale jak się ją zrobi na stabilnym gruncie. jak chciałeś podwyższać teren to czemuś tego nie zrobił przed zimą? teraz miałbyś wszystko uklepane na cacy.

bierz kogoś od robót ziemnych niech Ci nawiezie i zagęści - jak duża powierzchnia to walcem jak mała to półtonowa zagęszczarka też powinna dać radę.

P.S. ile to jest dużo za nisko? o jakiej warstwie ziemi mówimy?

Nie wiem na 100% bo nigdy tego nie robiłam. Tak napisała Nefer a to mądra baba jest więc ja jej wierzę. Podejrzewam że oni sobie już sami to wewnętrznie rozdysponowują i transportują.

jak ostatnio była zbierana krew dla mróz to w całej polsce przecież

dziś Konrad ułożył gres na całym dole. Za cholerę nie wiem dlaczego Alabastrino wygląda na zdjęciach jak jakieś syfne beżyki. W rzeczywistości jst dużo bardziej białe:

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/Zdjcie092.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/Zdjcie093.jpg

Pasuje do Twojego domu. To bardzo wygodny w użytkowaniu wzór-nie widac zabrudzeń bo te maziaje je dobrze maskują.

Ułożony ze skosa da wrażenie wiekszej powierzchni. Podoba mi się, ze jest jednolicie położony, bez dywaników i kostek pomiędzy.

dyplomatka 8)

to zdjęcie w żaden sposób nie oddaje tego jak ten gres w rzeczywistości wygląda. Jest prawie bialy:

http://eplytki.pl/pliki/plytki_esklep/046001.jpg

koleżanka, która miała taki w bloku rzyjechala zademonstrowac nam doświadczenie. Jako posiadaczka czarnych włosów wyrwała sobie jeden i rzuciła do na pltkę - widac z kilometra :D