Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co cikawe, cały cremoniał chrzcin rozpoczyna się... egzorcyzmem

W katolickim też tak powinno być. To najpożyteczniejsza cześć chrzcin :)

W sumie - w katolickim jest "wyrzekanie się" szatana. Czyli w prawosławnym "wypędzanie"?

Wyrzekanie jest słaaaabe :)

Co cikawe, cały cremoniał chrzcin rozpoczyna się... egzorcyzmem

W katolickim też tak powinno być. To najpożyteczniejsza cześć chrzcin :)

W sumie - w katolickim jest "wyrzekanie się" szatana. Czyli w prawosławnym "wypędzanie"?

Wyrzekanie jest słaaaabe :)

a na pewno wymaga więcej wysiłku...

Słuchajcie mam coś. Jestem uczulony na ślady brudnych łap na ścianach a ściany chcę mieć jasne. Nie wiem zatem co by tu zrobić. W wiatrołapie wymyśliliśmy mozaikę z potłuczonych kafelków. Widzieliśmy coś takiego u znajomych - no boskie a w dodatku praktyczne. U znajomych mozaika jest z róznych kolorów, u nas zaczęła się robić (i tak już pozostanie) z dwóch - w kolorze głebokiego oceanu.

Konrad podjął się tego z ochotą bo On lubi taką dłubaninę... wczoraj zajechawszy na budowę zastaliśmy naszego glazurnika umęczonego, udręczonego z obłędem w oczach i z piekielnym bólem głowy. Okazało się, że malutki, maciupeńki kawałeczek układał ... 6 godzin :D

Pokaże zdjęcia jak Złociutka (która dziś obudziła sie w parszywym nastroju) zrzuci fotki na serwer

spokojnie kochaniutka - narazie pożyczony od sąsiadów ale sąsiadka dzwoniła (właśnie - sąsiadka pracuje ze Złociutką a dzwoniła do mnie), żeby się do końca czerwca odłączyć bo wtedy miają dwa kwartały i łatwo się bedzie rozliczyć tak więc możliwe, że za tydzień wszystkie prace staną bo Złociutka, która się uczyniła odpowiedzialną za ten prąd jakoś sobie nie radzi

A Ty chciałeś mieć wylewki hand made :lol:

Tynki sklerozo, tynki.

Wczoraj chwialiłem się że malarz ma malować sufity pamiętasz? Otóż nie malował. dzwonię dziś do jego szefa o 7 rano, wściekły i zaczynam tym moim ulubionym tonem :

DzieńdobryPaniePawledlaczegowczorajniebyłopańskiegoczłowiekanabudowie? :evil:

Wydajemisiężewystarczającojasnowyraziłemsięnatematterminów

jakiemnieinteresująinieinteresujemnieżadnaobsuwa. :evil:

Nieinteresująmnietakżezaległościjakiepańskafirmamanainnychbudowach

boosobęktrakupiłamojemieszkanietakżeniebędzietointeresowałotakwięc

jeżeliniejestpanwstaniewywiązaćsię i tak dalej

na to Paweł: malarzowi umarł ktoś z rodziny, dziś pogrzeb więc przyjedzie po południu.

Czy tylko ja na swojej budowie obserwuję jakiś pomór członków rodziny moich wykonawców / kolegów z wojska moich wykonawców / złamane oko moich wykonawców i konieczmność włożenia go w gips...?