Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mysmy do ceny za polozenie kafli doplacali za cokoly, 15zl za mb, za ciecie pod katek 45stopni tez dodatkowo cos ale nie pamietam teraz ile, za obudowe wanny i geberitu tez ale to raczej byly konkretne kwoty a nie na godziny. Mysmy za gorna lazienke gdzie bylo duzo docinania, szlifowania kafli, blat pod umywalke, obudowa geberitow, wanny i brodzik z kafli zaplacili kolo 3.5-4tys

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dandi, mnie tylko dziwi cena za godzinę, to zawsze jest podejrzane :roll:

Poza tym widziałeś ( mam nadzieję, ze się w końcu dostałes do albumu) moje łazienki to raczej proste są, bez cudów :roll: To raz. Dwa ta ekipa robiła u mnie CAŁY DOM, panele, gładzie, malowanie, elektrykę, podłączali sprzęty. Może dlatego mniej policzyli za łazienki... :roll:

Nie fajna sytuacja, ale z drugiej strony tobie jest niezręcznie teraz dochodzić szczegółów ale on też nie pomyślał żeby wyłożyć kawa na ławę na początku prac co i jak liczy. Wydaje mi się że na spokojnie możesz powiedzieć, że nie spodziewałeś się takiego obrotu sprawy i czujesz się zaskoczony (tym bardziej że nie chcesz żeby poczuł się "oszukany").

Kurcze lipnie wyszło - nienawidzę takich sytuacji, a już kilka razy tak się nacięłam. Aż sie boję jak zostanie policzona moja łazienka - będzie nam robił kolega i jakos tak niezręcznie mi teraz pytać o koszty, tym bardziej, ze sam się zaoferował dawno temu, powiedział, że się dogadamy.... Przez skórę czuję, że tak sie z nim dogadam jak Ty z Konradem.

Moim zdaniem 60 godzin to lekka przesada, no i stawka 40 zł za godzinę też trochę wywindowana. My płacimy naszym pracownikom 100 - 150 zł dniówki i robią często rzeczy bardziej skomplikowane i pracochłonne niż obudowa wanny. Jesssu tak sobie teraz przeliczyłam - mam trzech robotników, pracują po 10 godzin dziennie - o jesssu przy stawkach Konrada płaciłabym im 1200 zł dziennie.

A za złożenie i zamontowanie kabiny i brodzika wraz z syfonem pracownicy mojego męża biorą 150 zł :)

Wydaje mi się , że nawet przy super dogadanych warunkach roboty, takie coś może wypłynąć na wierzch i skrzeczeć . Myślę że każdy z nas raczej nie uniknie przynajmniej jednej takiej sytuacji .

Przedsmak miałem juz teraz , kiedy to nagle się okazało że oni wejściowych (schodów) do domu nie robią , bo to "nie było w umowie, schody wejsciowe nie są częścią budynku - no poza fundamenty wystają" . Jak dla mnie to była zemsta za wymuszenie zrobienia tych pracochłonnych schodów betonowych na pięterko .

:roll:

oprócz tego co policzył za godziny to cała reszta jest przecież ok. zawsze szlifowanie płytek pod kątem 45 liczy się na m.b. godziny spędzone na poprawkach po hydrauliku bym z nim negocjowała 4000 za taką łazienkę to nie jest cena z kosmosu. Twoja jest dość duża i masz brodzik w podłodze i półokragłą wannę co trochę komplikuje prace.