Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

budowa takiego domu to niesamowity rygor, na który ja bym się nie zdecydowała. w dodatku niestety w polskich warunkach jest to po prostu droższe co oznacza że automatycznie się mniej opłaca (czyt. trudniej się zwraca)

poza tym ja nie mam pewności że za 10 lat dalej będę mieszkać w tym województwie więc zakładanie na bank że się będzie czerpało korzyści za 20 lat może być nietrafione.

jest jeszcze coś takiego jak koszt pieniądza w czasie.

no i niepewność przyszłych technologii i cen energii. a jak będzie tańsza? :wink:

A na koniec i tak trzeba się liczyć z tym, że ci wykonawca najbardziej pasywnego domu na naszej polskiej ziemi potknie się o wiaderko, potrąci coś co spadnie na coś i zrobi się mostek. A potem gdzieś jeszcze przypadkiem drugi i tak dalej. I cudownie odzyskane ze stygnących samochodów ciepło umknie sobie. Na dziś dom powinien być oszczędny i na to są już całkiem realistyczne normy, ale mimo wszystko trzeba mu zostawić trochę pola na nieco aktywności :wink:

przez Was mendy pokłóciłem się ze Złociutką. Zażyczylem sobie takiego okapu jaki ma gruba Kaśka, Zlociutka skontrowała przedsięwzięcie bo zbyt nowocześnie, ja w odwecie rzuciłem jej pod nogi drobnomieszczaństwo jakiego się w tamtym czasie w niej dopatrywałem co Złociutka z kolei skwitowala krótkim Amiki nie będzie, po czym zacisnąwszy zęby, patrząc w sufit wycedziła: bo to ja będę w tej kuchni gotować!!!

A wydawało by się, że przynajmniej u was to się jakiś patriotyzm powinien ostać

Bo TY patrzysz na wszystko pez pryzmat nadstawowego bełkotu podpitego jegomościa. Gdyby miało tak byc jak się wtdy wymalowałem, ulepiłbym sobie ten okap z gliny i jajek 8)

A wydawało by się, że przynajmniej u was to się jakiś patriotyzm powinien ostać

Bo TY patrzysz na wszystko pez pryzmat nadstawowego bełkotu podpitego jegomościa. Gdyby miało tak byc jak się wtdy wymalowałem, ulepiłbym sobie ten okap z gliny i jajek 8)

Eee, no wiesz, skoro już o tym mowa, wspominałeś wonczas, że gdybyś miał budowac jeszcze raz to byś zbudował dom Raśki :D :D Ty po prostu cierpisz na Syndrom Barranków - który polega na tym, że najpierw człwoiek myśli, że mu się podoba coś, ewentualnie jakiś inny coś, w końcu się na jakiegoś cosia decyduje, a potem zobacza u kogoś Zupełnie Inne Coś, Coś Co Nigdy By Mu Przez Myśl Nie Przeszło i rzuca się na ziemię płacząc i histeryzując, że przecież ja właśnie to to to, tego cosia najbardziej zawsze chciałem, a ten mój jest brzydki, brzydki i wstrętny. A potem się uczy od nowa pokochać swojego cosia. Barranek miał tak z oknami, w pewnym momencie doszedł do wniosku, ze nie ma ani jednego takiego okna jak zawsze chciał mieć. Przez jakiś czas był w depresji, ale mu przeszło, bo się zajął kotłownią.

pokażę Wam owoce dnia dzisiejszego:

wybraliśmy lodówkę, dobra, ja wybralem. Lodówa musiala być Inox, miec kostkarkę choćby twistową (po rozmowie tel z efilo okazalo się, że nie jest to najglupsze z rozwiązań) i dozownik wody. Fajnie byloby żeby jeszcze jakieś lampki migały i był niebieski wyświetlacz ale takie rzeczy to wiecie gdzie:

LG GR-F429BTQA oraz moje priorytety

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/default.jpg

Zmwarka do zabudowy BEKO DSN 6837 X - całkowicie Złociutkowa

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/345866b1.jpg

Na płytę indukcyjną nie możemy się zdecydować.

Albo TEKA IR 641 (mój typ):

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/product.jpg

Albo MASTERCOOK ID 64 ES (typ wiadomo - Zlociutkiej)

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/product1.jpg

Przed chwilą poczytalem sobie wątek budowlany mojej lubej na tamtm forum i ... z Teką chyba wygrałem bo babeczki stamtąd poszły mi w sukurs :D

wspominałeś wonczas, że gdybyś miał budowac jeszcze raz to byś zbudował dom Raśki

aaaa, może tak być - Raśce powiedzialem, że budowałbm dom Nefer, Nefer że tej Kaśki pijaczki a tej z kolei że hmmmmm, chyba efilo. Dodatkowo oskarzyłem Lidszu, że klamie bo jak ktos ma nicka Lidszu to dla mnie jest to równoznaczne z tym, że tak mu na imię. Lidszu nie pozostała mi dłużna i zażyczyła sobie wiedzieć wszstko o moich dwóch starszych siostrach Dandi1 i Dandi2 a Barbossa to w ogóle wszystkich oszukał i pies Rasi nazywa się Biszkopt... ech, czarodziejski był to wieczór.