Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmmm nie wygląda mi to na gotowca

to nie gotowiec - to manufaktura jak nie przymierzając moje tynki bo ja mam wiesz... błoto jajka i słomę - absolutnie szędzie. Zupełnie odwrotnie niż efka, która wszędzie ma beton, szorstki, zimny beton :)

To już tak docelowo ma stać przy samym płocie

tak - za altaną jest akurat tyle miejsca żeby posadzić żywopłot, wykopać fosę w której będą zyły krokodyle i postawić palisadę, która BĘDZIE STRZELAC LASEREM - bo ja jestem sąsiedzki :)

tak mi jakoś w głowie siedzi , że jak altana to okrągła:

też tak miałem dopóki nie zobaczyłem gotowców z Leroy - spróbuj - odmienia się migiem

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za to że jesteście grzeczni i ładnie mówicie o mojej altance, pokaże Wam pralnię, która wczoraj dostała meble i blat (Boże jak to sie stało, że my go wybraliśmy...?) to przez kuchnię Irmy tylko do kuchni Irmy blat z kuchni Irmy pasuje a u nas jest tak:

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8427.jpg

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8428.jpg

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8429.jpg

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8431.jpg

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8438.jpg

zlew gospodarczy dojedzie w poniedziałek

A to szafa w wiatrołapie. Drzwi będą też w poniedziałek:

http://i270.photobucket.com/albums/jj109/stukrotka/BUDOWA/DSCF8440.jpg

Ales dostal przyspieszenia :o

E TAM.

dzis trwa montaz kuchni (ekipa z Białego, Rachel - w razie czego zapraszam po kontakt. Rachela ma najlepsze kontakty ode mnie :)) a w poniedziałek przyjadą podłogi i schody oraz pani garderoba. teraz dopiero można się zachwycać przyspieszeniem :)

Wchodząc do kuchni widzisz okap

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/nowy159.jpg

Po prawej stronie masz wejście do jadalni

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/nowy157.jpg

A tu dokładnie nad szafką cargo- (to obok lodówki) mam wejście do komina

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/nowy157.jpg

Rura spiro łączy okap z kominem. Obudowujesz kg i masz święty spokój

Ales dostal przyspieszenia :o

E TAM.

dzis trwa montaz kuchni (ekipa z Białego, Rachel - w razie czego zapraszam po kontakt. Rachela ma najlepsze kontakty ode mnie :)) a w poniedziałek przyjadą podłogi i schody oraz pani garderoba. teraz dopiero można się zachwycać przyspieszeniem :)

GDZIE ZDJĘCIA KUCHNI!

Katrin, dziękuję – u mnie będzie identycznie więc oficjalnie przepraszam się z gipskartonami których nienawidzę tak samo mocno jak halogenów i podwieszanych sufitów.

Muszę Wam trochę pomędzić bo mi średnio. Przyjechała garderoba, która mi się nie podoba i uważam, że mało w niej miejsca, chociaż zostawiliśmy dużo przeznaczonej na ten cel przestrzeni. Podoba mi się nawet kolor ale reszta jest do bani – uważam, że na etapie projektowania daliśmy dupy na całej linii. Poza tym jakoś tak… może przesadzam – jedna półka jest nie w kolorze bo zabrakło płty i wiem Pan, chłopaki dowiozą w piątek. Jeden drążek do koszul nie jest przymocowany bo wie pan, nie znalazłem identycznej kuli to wie Pan, chłopaki w piątek przymocują. Ja wiem, że przymocują i przywiozą tę półkę ale całość to jakaś taka fuszera a jak chcę się czepiać to właściwie nie ma do czego. Zaraz wkleję zdjęcia jak gdzieś na forum Złociutkiej je znajdę.

Przyjechała też kuchnia, na którą czekałem. A właściwie cześć kuchni bo na resztę czekam i po tym co przywieźli w ogóle nic nie widzę i nie potrafię sobie tej kuchni wyobrazić. Na razie najbardziej podoba mi się zmywarka…

Przyjechała też szafa do wiatrołapu i jest zwykła. O właśnie – dom miał być jedyny, niepowtarzalny, z zamysłem a wszystko wyszło zwykłe. Nie potrafię dojść do żadnego konsensusu ze Złociutką i mamy za swoje. Ja wyobrażałem sobie dom rustykalny, z zaskakującymi rozwiązaniami, żona jednak bardziej zwykły i funkcjonalny. Wyszło jakieś gówno. Pralnia poraża – nikt jej nawet nie skomentował a ja się wcale nie dziwię – sam z grzeczności zamknąłbym ryja. Mozaika w wiatrołapie w zestawieniu z szafą wcale nie jest już taka ciekawa jak była w mojej wyobraźni. Gres na całym dole to beżyki których nie znoszę. Właściwie podoba mi się tylko kominek i podstawa pod barek – reszta do wymiany.

W sobotę miałem grilla na tarasie. Taras sprawdził się znakomicie, altanka służyła karmiącym matkom – to była taka pre-urodzinowa impreza. Urodziny mam co prawda w grudniu ale 21 lipca moi imiennicy obchodzą imieniny więc z racji tego, że mam taras, postanowiłem nieco przesunąć czas i zorganizować coś kiedy jest ciepło i fajnie ale w grudniu chciałbym dostać prezent w postaci wyjazdu gdziekolwiek gdzie jest ciepło. Nie muszą być Hawaje, nie muszą być Maledywy. Jestem zmęczony. Budowa jest męcząca, posiadanie dwójki maluchów jest męczące (chociaż nie zamieniłbym ich na żadną ilość wolnego czasu co nie zmienia faktu, zmęczenie wolno mi odczuwać) staranie o awans jest męczące, przesiadywanie w biurze dłużej niż trzeba jest meczące. Chcę się już wprowadzić i wypocząć, gdzieś gdzie w grudniu będzie ciepło, gdzie nie będzie tłumów, gdzie będzie morze albo ocean, i bez dzieci – marzy mi się wyjazd z żoną, jakieś fajne, spontaniczne last minute z gwarancją upałów, piwa i przezroczystej wody.

Dziękujemy za uwagę – Dandi i jego galopujący PMS

Altanka bardzo mi sie podoba, tez planujemy cos podobnego postawic na podstawie z kamieni polnych.

Co do pralni to ciezko sie wypowiadac, bo jest tam tyle kolorow, ze nie wiem co z czym nie pasuje. Mi najbardziej podoba sie podloga i blat na meblach, a kolor mebli jest dla mnie za ciemny, przez co pomieszczenie wyszlo "ciezko". Mogliscie wybrac kremowe lub oliwkowe meble pod kolor plytek na scianie i podlodze wtedy nie byloby takiej mieszanki kolorystycznej, no ale teraz nie ma co gdybac.

Co do szafy to zadna zabudowa pod sufit nie wyjdzie rustykalnie, ja tez mam w wiatrolapie szafe, ktora mi sie nie podoba, dlatego do sypialni chce juz zwykle otwierane.

A tak w ogole to masz wielkiego dola i szukasz dziury w calym :roll: :wink: .

Dawaj zdjecia.

Co Ty chcesz od garderoby - bardzo ladnie wyszla, co to jest za kolor? Miejsca na rzeczy duzo.

Szafa w wiatrolapie taka jak moja (ja mam bez luster), wiec nie bede sie zachwycac.

A co do kuchni to jak byla dyskusja nad okapem to trzeba bylo wkleic wzor frontow jakie zamowiliscie i dyskusji by nie bylo :) , bo okap bedzie pasowac do tych frontow (lodowka tez). Czekam na efekt koncowy z blatem i uchwytami.

kuchnia jest ok. to znaczy to co widać nie jest złe. chociaż inne niż na projekcie. szafa w wiatrołapie a do tego mozaika - nie podoba mi się, bo przesuwne drzwi nie pasują, never! do takich elementów jak mozaika.

niestety.

ale

jeśli pomalujesz ten wiatrołap na ciemno niebieski kolor, chociaż część, to będzie na pewno lepiej.

zielona garderoba jest bardzo fajna. sama bym taką chciała.

Garderoba jest zielona? Ja myślałam, że to wina aparatu. Ale kolor to drugorzędna sprawa, bo chyba i tak to zasłonięte jest, nie? Co do funkcjonalności - szkoda, że nie zaplanowaliście skośnych małych półek na "wykończenie" u góry - byłoby jakoś pełniej i zawsze nawet maleńka dodatkowa półka się przydaje - lepiej wykorzystane jest wtedy wnętrze. No ale to tylko garderoba, nie ma o co kruszyć kopii.

jeśli pomalujesz ten wiatrołap na ciemno niebieski kolor, chociaż część, to będzie na pewno lepiej.

taki marokański szmaragd? :D

zielona garderoba jest bardzo fajna. sama bym taką chciała.

kolor jrst ok, niestety funkcjonalność prawie zerowa

Ale kolor to drugorzędna sprawa

do koloru się nie czepiam

szkoda, że nie zaplanowaliście skośnych małych półek na "wykończenie" u góry

nie rozumiem