Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Panele drewniane.
ŁAŁ

No to się dziwisz, że ci na resztę brakło :lol: Ja mam wszędzie podróbe wieć stykło na wszystko :wink:

Bo ja mam postanowienie, że nie będzie prowizorek. Jak położę coś "tymczasowego", to zostanie na wieki wieków, bo zawsze będą ważniejsze rzeczy do kupienia. Więc kupuję moje wymarzone od razu. :)

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panele drewniane.
ŁAŁ

No to się dziwisz, że ci na resztę brakło :lol: Ja mam wszędzie podróbe wieć stykło na wszystko :wink:

Bo ja mam postanowienie, że nie będzie prowizorek. Jak położę coś "tymczasowego", to zostanie na wieki wieków, bo zawsze będą ważniejsze rzeczy do kupienia. Więc kupuję moje wymarzone od razu. :)

no to masz fajnie :) zazdroszczę podejścia :roll: ja to musze mieć kurna wszystko na już. A jak już nie moge mieć tego co bym chciała, to przynajmniej musi być coś podobnego :roll: ale MUSI BYĆ.

To takie panele jak te z laminatu tylko drewnanie - zacytuję za artykułem w necie pean:

Panele drewniane są ostatnio coraz częściej stosowane, zarówno do budownictwa jednorodzinnego, jak i mieszkań w blokach. Za ich wyborem przemawiają:

- stosunkowo niska cena (bo warstwa szlachetnego drewna jest cienka)

- bardzo łatwy montaż, przeważnie na system "click" lub dobijanie młotkiem

- 100% zawartości drewna - to dla wielu ważne

- szybki montaż, bez konieczności cyklinowania i lakierowania gotowej podłogi

- wysoka jakość wykonania - powłoki lakiernicze utwardzane UV, czy lakiery ceramiczne są znacznie bardziej trwałe niż nanoszone w domu

- bardzo duży wybór - można dopasować zarówno rodzaje drewna, usłojenie czy wykończenie lakierem lub olejem

- wysokiej jakości drewno egzotyczne lub szlachetny dąb w warstwie wierzchniej, za stosunkowo niską cenę

- duży wybór wielkości elementów - panele mogą imitować parkiet ale też i szerokie deski podłogowe.

http://www.takmieszkam.pl/archiwum/db-aktual-img/04-2004/RU-2-390.jpg