Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aaaaaby :roll:

AAA Witko zalał chudziakiem Twe pokoje? Tzn czy masz tylko ugnieciony piach czy masz juz zalane? :roll:

Nie nie - tylko ugnieciony piach. Wicia twierdzi, ze żeby od razu wylac chudziaka, trzebaby było ubijarką polatać a tak połażą po tym, udepczą i będzie dobrze. Poza tym jak chudziak to i inastalacja więc narazie luzujemy i skupiamy sie na ścianach.

Przywitam się późną porą i zapytam przy okazji po cichu o kuchnię, czy styknie :roll: Jakby co to wołaj :D

Oprócz tego, żeś wielka, mądra i piękna to jeszcze jaka opiekuńcza... :)

Jeżeli chodzi o kuchnię- narazie niech sę będzie i dojrzewa. jak przyjdzie do projektu i latania po stolarniach - będę odzywał się na nowo.

wstyd mi sie przyznac ale nie dolazłem jeszcze na pocztę. Obiecuję doleźć i wysłac to co przyobiecane. Ściskam póki co :p (ale mi rekompensata pffffffffffff)

Dandi, z tą pieknością to tak ... hmmyyyy ... ale reszta się absolutnie zgadza :D :wink:

Nie spiesz się na tę pocztę, najpierw dom zbuduj :wink: A w kwestii kuchni to chodzi mi też o to, czy jakieś sugestie jeszcze macie co do pomysłu??

Pozdrowienia dla Złociutkiej :D

Nie nie - tylko ugnieciony piach. Wicia twierdzi, ze żeby od razu wylac chudziaka, trzebaby było ubijarką polatać a tak połażą po tym, udepczą i będzie dobrze. Poza tym jak chudziak to i inastalacja więc narazie luzujemy i skupiamy sie na ścianach.

Skakanie i tak Cię nie ominie:) no chyba, że pewnego pięknego poranka chcesz wyjść z łóżka "po drabinie"

najpierw zagęszczanie, potem kanaliza pozioma i chudziak... nie wiem jakie nogi ma Pan Witek i jego pomocnicy ale nie zrobią tego lepiej niż zagęszczarka...

w kwestii kuchni to chodzi mi też o to, czy jakieś sugestie jeszcze macie co do pomysłu??

Myślę, że to co od Ciebie dostaliśmy jest super. Będziemy sie inspirować bo na bank w praniu wyjdzie coś nie tak z wymiarami. Jak patrzę na moja kuchnię (tzn kwadrat wyznaczony ławą) to wydaje mi się jakaś taka niewielka... i jak pomyslę, że w poprzednim projekcie była o prawie połowę mniejsza.... a u nas życie toczy sie w kuchni, może jednak pokombinować z przesunięciem barku... Pogadam ze Złociutką co Ona na to.

do garażu zmieści mi się tylko połówka malucha albo smart :roll: :D

Mi się do garażu już wkrótce będzie musiało zmieścić truchło Witka jak nie przestanie mnie wkur..ać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zajeżdżam dziś na budowę a tego nie ma więc dzwonię i pytam gdzie jest a ten że w domu bo cały dzień pada. Padało - owszem, w Londynie. U nas było co najwyżej świerzo. No dobra - delikatna mżawka. W żadnym wypadku nie warunki w których nie dałoby się pracować. Przybył łaskawie po kwadransie wielce obrażony, arystokratka z cukru. A potem wyjdą kwiatki, że do listopada nie skończy bo przecież na głowę się szlachciance lało - delicja szampańska, psia mać!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Witam zaczynam kibicowac bo ruszamy podobnie, my na razie chudy beton pod lawy ale moje uwagi:

1- nasz majster mowi ze zeby zdarzyc przed zla pogoda robi najpierw zewnetrzne sciany zeby szybko dachem nakryc co by do srodka sie nie lalo,

2- to okno w kuchni to wiesz ja wiem ze ono jest czasami wyzej niz w reszcie bo chodzi o to ze jak jest pod nim zlew to zeby sie zamykalo

3- my mielismy drzwi wlasnie z doswietleniem i zmienilismy na 100 bo te 130 sa dosyc drogie chociaz mozna wyszukac u lokalnego stolarza w przyzwoitej cenie

4- to samo dotyczy okien, czesc firm juz nie robi standard nie standard tylko m2

Na pocieszenie dodam ze my zmienilismy wszystko na standard i tez poszerzylismy garaz mamy brame chyba 3,5m co by nie sklamac

Pozdrawiam,

ps zachowuje sie jak stara babcia z uwagami ale czym dalej w las tym bedziesz wiedzial ze wiecej komentarzy i gusta sa rozne wazne zeby miec swoja wizje i sie jej trzymac

Witam zaczynam kibicowac bo ruszamy podobnie,

a ja witam w moich komentarzach :)

to okno w kuchni to wiesz ja wiem ze ono jest czasami wyzej niz w reszcie bo chodzi o to ze jak jest pod nim zlew to zeby sie zamykalo

nie ma mowy o zlewie pod oknem. Chociaż niektórzy twierdzą, że nie - ja i tak uważam, że się chlapie więc ten problem odpada.

my mieliśmy drzwi wlaśnie z doswietleniem i zmienilismy na 100 bo te 130 sa dosyc drogie chociaz mozna wyszukac u lokalnego stolarza w przyzwoitej cenie

jeżeli się okaże, że te z doświetleniem będą za drogie, do domu pójdą setki a w miejsce doświetlenia drzwiowego zostaną wmurowane luksfery - zawsze to taniej... nieco :)

Witam zaczynam kibicowac bo ruszamy podobnie,

a ja witam w moich komentarzach :) ....

To i mnie powitaj w gronie kibiców :)

Tak sobie czytam i czytam. Miałem się nie budować ale czytając jeden z najoptymistyczniejszych Dzienników na Forum zaczynam się zastanawiać, czy też się nie dać zarazić tym szaleństwem, jakim jest budowa :roll:

Chociaż dzisiaj powiało pesymizmem, ale ja wierzę w Witka - on po prostu - jak każdy dobry gawędziarz - przerywa opowieść w najbardziej ekscytującym momencie - aby budować...napięcie ;)

Oprócz pesymizmu powiało też troszkę grozą, jak zajrzałem na ten link do tych super-bajer kuchni etc. Jakoś mi tam za bardzo zapachniało lawendą i Prowansją 8) http://www.boutiquepierrot.pl/

Fajne to zdjęcie z podpisem "kuchnia prowansalska" ;)

http://www.boutiquepierrot.pl/pub/DSC07510.jpg

A o ceny to już nie pytam...Zresztą nie muszę - kuchnię mamy miodzio, projekt własny z dużą pomocą Pani-co-umie, wykonanie na zamówienie.

Myślę, że jakbyś w takim stylu chciał sobie urządzić, to z pewnością można wyszperać na starociach podobne meble (uważając na ich stan techniczny i korniki) za dużo mniejsze pieniądze. Ale to zajęłoby mnóstwo czasu.

(ludzie kochane, co Wy tak z rym "ż" i "rz" - w trzech postach po kolei TAKIE byki...sorry mam świra na punkcie ortografii) :o

To i mnie powitaj w gronie kibiców :)

witaj, o witaj kaptyn maj kaptyn... :)

Miałem się nie budować ale czytając jeden z najoptymistyczniejszych Dzienników na Forum

że mój niby jest optymistyczny???? no masz 8) 8) 8)

jakoś mi tam za bardzo zapachniało lawendą i Prowansją

z lawendą jak z sexem - nie da się "za bardzo" 8)

Myślę, że jakbyś w takim stylu chciał sobie urządzić, to z pewnością można wyszperać na starociach podobne meble. Ale to zajęłoby mnóstwo czasu

o to to - a czasu to ja akurat ni diabła :-?

(ludzie kochane, co Wy tak z rym "ż" i "rz" - w trzech postach po kolei TAKIE byki...sorry mam świra na punkcie ortografii) :o

kurcze, ja też go mam i nie widzę, jak Boga kocham, błędów o których uprzejmyś pisać... :oops: