Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i przewaga nad pustakami szklanymi, że można to skrzydełko otworzyć w razie wnoszenia np. pianina lub kontrabasu w futerale (że o motocyklu nie wspomnę ;)

aha - własnie, że niiiiiii, też myślałem, że przewaga ale Witek (co to ujawnia się raz na jakis czas ze swoją mądrością nieprzebraną) powiedział tak: dobra, drzwiami wejdzie ale dalej juz ma Pan zwykłe drzwi, 90 więc jeżeli fortepian / konrtabas / motór mają stać w wiatrołapie to OK bo dalej, ni chu chu 8)

o tym nie pomyślałes co?

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[pierwszy projekt domka w którym się zakochałam to była właśnie Koliba :wink:

Koliba ma piekną bryłę ale do dziś pojąć nie mogę jak to się dzieje, że w Kolibie takiej dużej jest 110 m2 pow uzytkowej a w takim malutkim Krysztale 140 - dla mnie te 30m to zbawienie

[pierwszy projekt domka w którym się zakochałam to była właśnie Koliba :wink:

Koliba ma piekną bryłę ale do dziś pojąć nie mogę jak to się dzieje, że w Kolibie takiej dużej jest 110 m2 pow uzytkowej a w takim malutkim Krysztale 140 - dla mnie te 30m to zbawienie

Widać projektant miał to coś...

my mamy ok. 160m powierzchni, a rozplanowanie beznadziejne, ciągle się człek o coś obija, gdzieś się musi przeciskać :/

Taak - piękne lata 70-te... :-?

....Muszę przyznać, że pisać to Ty potrafisz... ......

Zgadzam się z powyższym w 100 % !!!

Ostre przeziębienie i niebytność w pracy ma swoje dobre strony. Miałem przez to okazję przeczytać Twój dziennik od dechy do dechy (włącznie z dechami odlotowej szopy :D :D :D )

A co do stawu to pogadaj dobrze z Piotrkiem-Szajbą od wody. Patrząc na jego zdolności wyleje Ci staw w kilka godzin :D :D :D

PS. Zastanów się czy nie wrócić do pracy w szkole. Widać z opisów , że to najbardziej wpływowy zawód.

PS2 Tylko nie wstawiaj za dużo luf bo efekt będzie odwrotny od zamierzonego :D

Na razie.

no no! to Ty taki ostry jesteś? A wyglądasz na łagodnego jak baranek :p

Bo na tym zdjęciu w awatarze to ja ale z tych czasów kiedy jeszcze nie uczyłem :) Teraz wygladam... Blutka wie jak więc jej opinia jest tu najwyższą mądrością http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif

... płytki, które były naszym marzeniem od kiedy po raz pierwszy je zobaczylismy w łazience pewnej znajomej mojej żony, zostały wycofane z produkcji ...

Nie zapomnijcie wziąć z górką, skoro zostały wycofane z produkcji, to może się za jakiś czas zdarzyć, że się coś ułamie, coś pęknie, gdzieś będzie trzeba coś wykuć i wtedy - klops.

no jakbym męża mego ukochanego słyszała :-? :wink:

skaba, a czy małżonek kolega też walnięty na punkcie porządku i czystości czy norma? ?

mój mąż najmilszy to wogóle ewenement - w całym domu może być sajgon, że hej!!! ale w zlewie ma być czyściutko!! żadnych kubków po kawie i talerzy (na szczęście nie pyszczy tylko łapie sie i zmywa :wink: )

u nas za naświetle wyszło 1300zł (u Urzędowskiego, więc na pewno da się taniej :wink: ), a za luksfery (też rozważaliśmy taki pomysł) - 800zł

Nie znalazłem udokumentowania w Twoim dzienniku - rzucisz jakieś zdjęcie drzwi które wybraliście?

eeee.. jest tam co nieco o drzwiach :wink:

jesi chodzi o ceny w Urzedowskim to za m2 naświetla bez wzoru (tzn. prosta ramka ze szkłem w środku) licza coś około 1500 za mkw, a za wzór coś ponad 2000 za mkw.. u nas przy otworze 140cm weszły drzwi 106x206 i naswietle 32x206.. z dopłata za dąb wyszło za naświetle bez wzoru 1300zł (za nie-dąb około 1080 - o ile mnie pamięć nie myli).. a wzór wybraiśmy taki:

http://i38.tinypic.com/27ww3zb.jpg i do tego zaproponowali nam tez naświetle z wzorem - szkic w moim dzienniku.. ceny podaję przybliżone, bo nie mam pod ręka wycen - jak potrzeba daj cynk, a wróce do sprawdzonych źródeł i potwierdzę

tempo macie zawrotne!! i Witek rękę na pulsie trzyma :wink:

Nie zapomnijcie wziąć z górką, skoro zostały wycofane z produkcji, to może się za jakiś czas zdarzyć, że się coś ułamie, coś pęknie, gdzieś będzie trzeba coś wykuć.

Wzięlismy a wzięlismy ale za dużo się nie da bo... drogie jak pierun http://emoty.blox.pl/resource/jezyk1.gif