Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zaś baraninkę okiełznam badylkiem.... to przez efilo mi się tak porobiło...

Mateńko, ty naszą drogą efi badylkiem? Obyczaje, obyczaje...

A w ogóle to była szczera życzliwa ciekawość, tylko widocznie masz nieustające CBA w oczach i wszędzie wietrzysz podstęp i zdradę :wink:

Nelli, ma być TEN awatarek, bo dzięki niemu zawsze można cię wyłowić w tłumie :wink:

zaś baraninkę okiełznam badylkiem.... to przez efilo mi się tak porobiło...

Mateńko, ty naszą drogą efi badylkiem? Obyczaje, obyczaje...

a że barrankową to oki? :o

co tu się porobiło...

Asz skąd, ale ponieważ to buńczuczna zapowiedź, więc się nie zalękłem, puściłem mimo uszu, bo i tak nie będzie miał szans. Ale wstrząsnęło mną powoływanie się na źródło owych perwersyjnych koncepcji...

Hmmm :wink:

Nelka se zmieniła avatar? Nell, ale Ty już nie możesz. Twój avatar odnosi sie do tytułu. jak zmienisz to mzimu nie będzie miało sensu bo będzie nierozpoznawalne dla nikogo, no może trochę po nicku będzie ale i tak nie możesz. A jak podniesiesz ręke na aktualny avatar to osobiście polece zabierac Ci tytuł, a co - władza dał, władza zabrał.

Rum + dr. pepper są ohydne ale nie mam piwa, do najbliższego sklepu ze kilometr a nie pojadę autem bo piłem okropny rum z Pepperem, już nigdy się tak głupio nie załatwię. Żeby piwa w domu nie było.

to ja mam pytanie czysto techniczne, jak dzieciak zdejmie zabawki z górnej półki ? Bo mnie Młody rozwala, jak biega włączyć światło ze stołeczkiem (w nowym domu włączniki mamy na absurdalnej wysokości dostosowanej do wzrostu dzieciaka), czy zdjąć książki z półki.

Wiem, że żal nie wykorzystać miejsca, a może macie na to jakiś patent ?

i w sypialni dostrzegam moje ukochane saco :D nie wyobrażam sobie zycia, bez tego wora :oops:

Saco jest niezastąpione. Na zdjęciu, które się do tej pory nie otwierało widać też podnóżek. na tym fotelu czytam dziecku bajki co wieczór, gadamy a jak ma gorączkę to też na nim zdarzyło mi się spać.

Na górnych półkach trzymamy rzeczy, którymi dzieci się nie bawią z powodu wieku: Scrable, Monopol i tego typu pierdoły a jeżeli czegoś Maćkowi trzeba to zwyczajnie o to prosi chociaż tak naprawdę i tak ma za dużo zabawek i wystarcza mu to co ma w zasięgu rączek. Włączniki w domu mamy na wysokości dostosowanej do Macia.

czyli na górze rzadkoużywacze, ok, to wyjaśnia wszystko :D Bo jakoś mamussssssssssiu........dajmi proszę książkę,daj klocki........a możesz podać sramtotamtoiowamto , do mnie nie przemawia, bo musiałabym się na stałe zamelinować w pokoju Młodego. Dlatego szukam rozwiązania dla wysoko umieszczonych rzeczy i znaleźć nie mogę :roll:

A na cześć sako napiszę chyba hymn (pufki - podnóżki, też są super) :D

sypialnia troszkę goła. jeszcze? czy tak zostanie?

jeszcze.

Docelowo jak Tosia już będzie gotowa do odcycowania i będzie mogła spać bez bliskości nas, zostanie umieszczona z bratem w sypialni więc siłą rzeczy dojdzie jej łóżeczko. chcielibysmy tam tez obszerniejszą wykładzinę a nie ten chodniczek no i coś na książki z prawdziwego z zdarzenia a nie stare półki z bloku, które stoją na ziemi i udają.... Bóg wie co. Komodą się latorośle będą musiały podzielic dopóki nie podzielą się pokojami - ona tez jest tymczasowa ale póki co jest w łaskach bo jest sosnowa tak jak łóżko Maćka więc uniknęła eksterminacji. Potem bawialnia zniknie na rzecz pokoju któregoś tam z dzieci a dotychczasową sypialnię będzie sobie urządzało dugie. ja osobiście wybrałbym sypialnię na ich miejscu ze względu na zakątek w którym sie można całować w okresie adolescencji i oderwać od siebie w razie czego :) ale zobaczymy które w ojca poszło 8)

Malka, mój prędzej wlezie po tych półkach na górę niż zawoła

Malka, mój prędzej wlezie po tych półkach na górę niż zawoła

i to mnie najbardziej przeraża :roll:

Moje młode otwiera szuflady od komody (powinien byc czas przeszły, szuflady już po dobroci się nie otwierają, poobrywane prowadnice :roll: ) i po nich włazi jak po schodach,by dostać się do półki nad komodą.

Stabilność mebla zapewniona przez przykręcenie do ściany, ale niestety nie wszystko da sie w ten sposób przytwierdzić.

a zakątek to ten z drzwiami balkonowymi ? tak mnie to zaintrygowało :oops:

Stabilność mebla zapewniona przez przykręcenie do ściany, ale niestety nie wszystko da sie w ten sposób przytwierdzić.

ja kiedyś przez dobre kilka minut wpatrywałam się w smycz dołączoną do komody. nie mogłam się nadziwić jak w instrukcji wyczytałam że to po to żeby doczepić komodę do ściany :o :lol: :lol: :lol: :lol: