Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chodzi o strzelców to Ty jesteś wyjątkiem.

Bo generalnie nie trawie gadzin

SERIO?

BYŁEM PEWNY, ŻE TY TO STRZELEC, ALBO BLIŹNIĘTA... EW.LEW

Efilia na bank Waga

Perfect guess jeśli o mnie chodzi 8)

Efka to też gadzina jakaś pewnie :lol:

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Misja na dziś: odzyskać dziecko.

Wczoraj mój dwuletni syn wywędrował na cały dzień, wieczór i noc do babci (mojej mamy), którą ubóstwia miłością bezkrytyczną i ostateczną. 20:30 telefon:

bejbe: ceść tato, jest fajnie

ojciec: to fajnie, co jadłeś na kolację?

bejbe: (cała bateria pożywienia która zdaniem babci stanowi jednak minimum do przeżycia)

ojciec: syneczku a kiedy Ty wracasz?

bejbe: nie wjacam

ojciec: ale tato tęskni, mama tęskni, Tosia płacze...

bejbe: nie płace, Maciuć zostaje u babci... no to paaaaa

muszę odbić dziecko babce kidnaperce!

a tak w ogóle to mnie naszła tęsknota za dziecmi chociaż jeszcze nie wyjechały i pojutrze wracają. Tosia przedwczoraj skończyła pół roczku, Maciej ma ponad dwa... kiedy to mineło. Ostanio mój syn przeżywa kryzys dojrzewania dzieki czemu można w domu zaobserwować jakiś rodzaj atawizmu. Poprosił przedwczoraj: "pojujkaj mnie tak jak byłem majutki". Więc zawinąłem byka w kocyk, przytuliłem i rzeczywiście spokojnie patrząc przysnał lulany jak za dawnych czasów. Strasznie się to szybko dzieje...

o, a propo,

co do szybkości następowania po sobie pór roku naszego życia na padole przypomniała mi się historia. Jako wysoce egzaltowany czternastolatek, może trzynasto, pomagałem przy sianokosach zagrabiając czy cośtam. Jako, że czyność tę wykonuje sie w pewnej odległości od siebie i nie miałem do kogo gęby otowrzyć, zaczałem rozmyslania. Musiałem być dubeltowym kretynem, wyszło mi z nich bowiem, że życie płynie szybko i wszystko jest bez sensu. No bo cóż nas niby czeka? W podeszłym wieku 21 lat będę juz zapewne zonaty pistując trójce dzieci z których najstarsze będzie miało trzy lata. Moja stabilizacja zawodowa pozwoli mi na względne życie we własnym M a w stan posiadania wejdzie najpewniej pomarańczowy Wartburg. Chwilę później dzieci podrosną, założą własne rodziny robiąc mnie dziadkiem i ani sie obejrze a posępny kosiarz będzie mi dyszał w kark pokazując wymownie na zegarek, że już czas na nas.

Z takimi wnioskami w głowie zastała mnie wspartego na grabiach moja ciotka. Indagowany dlaczego nie pracuję, opowiedziałem jej naiwnie o swoich przemysleniach.

Jej nieodpowiedzialna postawa i nonszalancki stosunek do życia sprawił, że uznałem ją wówczas za płytką i nie zdającą sobie sprawy z rzeczy ważkich. Kto to widział głupkowato chichotać w obliczu śmierci.

• 2 weeks później...