Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A o czym tu jeszcze gadać .... forum się rozjechało, teraz są dwa. Dobra strona jest taka, że się troszkę rozwiał smrodek.

Niektórzy nie powinni się spotykać w życiu i dobry stwórca zadbał o odpowiednią separację rozsadzając ludzi po kątach naszego kraju. Niestety Zły nie śpi i wymyślił internet. I cały boski plan izolowania wziął w łeb. Się spotkali i dalej do oczu skakać. Nim się dobry Ojciec pokapował, zaczęły lecieć kłaki. Ale zawszeć co Stwórca to Stwórca. Wkroczył i tajemnie strony rozdzielił. I się zrobiło cicho. Czasem se ktoś powarczy, ale to tak z przyzwyczajenia bardziej niż z rzeczywistej potrzeby.

Pierdoły piszę, bo przecież sam wiesz jak to było.

Kłopot tylko z całości dla mnie bo było wszystko w jednym miejscu i było fajnie, teraz trzeba więcej czasu na ogarnięcie. A że czasu nie ma to i się nie ogarnia jak należy.

Przepraszam, że tak niby od czapy, ale my z dandim troszkę poruszyli temat gdzie indziej i mi przyszło do głowy tu dokończyć.

• 2 weeks później...

bylem odpowiedzialny za grupę pilkarzy, wychowawczo. Ich trener w luźnej rozmowie z księdzem dowiedzial się, że żeby konklawe wybralo kolejnego Papieża, ów nie musi być nawet duchownym w myśl przepisów kanonicznych. Jeżeli purpuraci zamknięci w kaplicy sykstyńskiej zdecydują, że Bronek Sztacheta (który jest bezżenny i skończyl 35 lat) jest na tyle godny, żeby zasiąść na tronie piotrowym, to nie ma sprawy. Bierze się Bronka w obroty: najpierw jeden telefon czy Bronek jest na tak, potem huzia go w sutannę, szybko sakra biskupia, kardynalem jak się okazuje być nie trzeba, puszczamy bialy dym i annuntio vobis, gaudium magnum habemus Papam, Eminentissimum ac reverendissimum Dominum Bronislavum (nie wiem jak Bronka sieknąc a accusativie - tu niech się Barranek wypowiada) , Sanctæ Romanæ Ecclesiæ Sztacheta!

Kolega trener, jako że bezżenny co mu ciąży, wymyślil że w Castel gandolfo zrobiloby się fajne stadiony pilkarskie i mlodzi adepci kopaniny przybywaliby na obozy tak więc OK, on jakby co to się zgadza. Od tamtej pory ladowal się w pierwsze lawki i chodzil w bieli. Brakowalo tylko żeby zacząl pozdrawiać nas ciule...

• 2 weeks później...
(...)trener w luźnej rozmowie z księdzem dowiedzial się (...) Od tamtej pory ladowal się w pierwsze lawki i chodzil w bieli. Brakowalo tylko żeby zacząl pozdrawiać nas ciule...

Zawsze miałem opory przed rozmowami z klerem. A z powyższego wynika, że słusznie, bo nawet luźna wymiana zdań może zdrowemu facetowi w głowie namieszać.

ale on nie jest do końca zdrowy. jest glupkowaty i chwyta się kazej okazji żeby z życiam zrobić porządek. Doszedl do wniosku, że się nie ożeni bo ma na czole napisane że ejst wybrakowany ale nie chce sobie tego napisu zmyć co mu radzę od lat (taka luźna przenośnia) więc doszedl do wniosku że albo poślubi malpę albo zostanie papieżem. Dość nie koherentne, wiem, ale brak mi mocy sprawczej no i kolegów nie będe przecież bil.

• 1 month później...
  • 2 months później...