Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

groszek widziałem na własne oczy - jest pakowany w zgrabne worki i przechowywany wygodnie obok pieca. If not, zrobię tak jak sąsiad (póki co)

A sąsiad zrobił tak, że lekko za domem (dyskretnie) stoi coś na kształt garażu blaszaka tylko o połowę mniejszego. Tam trzyma worki z groszkiem i co chwila wrzeszczy, ze to taaaaaakie ekonomiczne.

Na dłuższą metę nie chce blaszaka na podwórku więc skombinuję jakis wykop na groszki ewentualnie jakąs wiatę (DLACZEGO TY NIE ZAJMUJESZ SIE WAKACJOWANIEM TYLKO ZADAWANIEM TRUDNYCH PYTAŃ MAJĄCYCH NA CELU MOJE CAŁKOWITE POGRĄŻENIE I KOMPROMITACJĘ????????!!!!!!!!!!)

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My jeszcze przyłączy nie mamy. 8)

Ale są w drodze przy działce. :p

Nasze tez są w drodze przy działce. jak to możliwe że zbudowano dom bez przyłacza prądu? Sądziłem, że to warunek konieczny. Moje Pat tak twierdzi a ja jej wierzę...

Ale skoro dało się u Was to może da się i u nas zwłaszcza, że w tym celu musimy się oddalić do miasta o kawał drogi od nas

czuję się lekko olana, no ale cóż :roll:

Przepraszam ale muzy sa muzy a liubow nie kartoszka.

Jak Patrze na Twój dziennik to mnie wkurzasz. w sierpniu zaczęłas pisac a z października masz fotki czegos co ma kształt a ja zamiast zabrac się za robotę to snuję gawędę o domu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

czuję się lekko olana, no ale cóż :roll:

Przepraszam ale muzy sa muzy a liubow nie kartoszka.

Jak Patrze na Twój dziennik to mnie wkurzasz. w sierpniu zaczęłas pisac a z października masz fotki czegos co ma kształt a ja zamiast zabrac się za robotę to snuję gawędę o domu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Przebolałam już ta muzę :roll: Tak więc spoko. Przęzyję.

O moim dziennku mówisz, chyba nie??

o Twoim o Twoim - OK - maj - październik - taki był dystans
heheheh, skarbeńku, no szybciej się nie dało :roll:

Znaczy w sumie to nei wiem o so chodzi?? O to, ze zaczęłam za wcześnie pisać czy jak??? :roll: Ja blond jestem, łopatologicznie poproszę. :roll:

Złociutka ma rację - wystarczy glejt z elektrowni. masz mieć ZAPEWNIONE dostawy prądu jak dom będzie stał. A na czas budowy to sobie nawet generatorem możesz radzić - nikogo to nie interesuje. A jak przyłącze masz w drodze to Ty tu nawet z takim argumentem nie wyskakuj - nie zabrałeś się po prostu za to i szukasz wymówki - ot co :D

Złociutka - uwielbiam Cię kobieto. Nigdzie nie chodź :)

że tak powiem vide? ;)

no dobra - poszłam i przeczytałam. musisz wybaczyć że nie zaglądam tam non stop ale sam rozumiesz - roaming i te sprawy :D

no cóż - nie brzmi to wesoło. zwłaszcza że z tymi przepisami przeciwpożarowymi to una tragedija. ciągle je zaostrzają. u nas w pracy w nowobudowanym budynku trzeba było tuż przed oddaniem wstawić wielkie wentylatory na klatkach schodowych bo inaczej by ich nie odebrali. nie wyobrażam sobie jaka tam temperaturka będzie w zimie. brr...

może stanie na moim i zbudujecie coś specjalnie dla siebie?

efi, jak pomyslę, że trzeba będzie kolibą podetrzeć sobie... i narysować nowy projekt, co oczywiście pochłonie jakies środki za któe moge kupić cement to mnie szlag trafia. Więc coś dla siebie, jak najchętniej. ZA CO??

Złociutka donosi, że kolejne banki ukazują coraz bardziej bezchmurne niebo - zobaczymy na koniec dnia

I co? Nadal będziesz podtrzymywał tezę że w dwoim banku najlepiej? :wink: Już ja bym temu bankowcowi.... :p

Wiem że i tak mnie nie posłuchasz, ale uważam że kasy na projekt nigdy dość. A że kupiliście projekt dwa lata przed budową - cóż... to się nazywa być w gorącej wodzie kąpanym 8)

Wierz mi że w skali całej inwestycji te 5 tysiecy (przyjmijmy umownie) na projekt to jest żadna kasa. Pech chce że niestety wydaje się je na początku kiedy jeszcze każde 100 zł jest szokujące. Pamiętam jak miałam dać za geodetę 500 zł to mnie szlag trafiał. A teraz jak przychodził cztery razy przy okazji nanoszenia podłączenia wody, kanalizacji i deszczówki to się cieszyłam że to tak niewiele :D Bardzo dobrze się nad tym zastanówcie - w końcu od tych kilku tysięcy będzie zależeć gdzie faktycznie będziecie mieszkać. A skoro na dodatek Wasza działka jest średnio ustawna to tym lepiej skorzystać z pomocy architekta.

Zresztą... są specjalne projekty na wąskie działki - poszukajcie jeszcze może będziecie mieć dodatkową inspirację.

Sprawdziłam na muratorze. Jest co najmniej 20 domków które da się upchnąć na Waszą działkę i to przy założeniu 4m z każdej strony. Największy ma ponad 170m2. Niestety w archipelagu nie ma takiego kryterium. Ale pamiętam że są w innych projektowniach

Efilo wielbię i kocham miłością nadnaturalną za poświęcenie. Jak już wiesz nas urzekają klitki więc nie będzie 170 m^2 tylko cos koło 120.

Gdybym miał kasy tyle co ... w ... pewnie budowałbym Elwirę i to tę z Litwy ale jako żem ubogi - będzie chałupa maleńka.

Banków nienawidzę