Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie MERYTORYCZNE. Fajnie, nie?

Co myślicie - lepsze są tynki cem-wap kładzione ręcznie, czy gipsowe maszynowe? :roll:

oooo to coś do mnie! normalnie czuję, że pytanie dedykowane bezpośredniio do mnie 8)

a więc- my mamy wap-cem ręczne aaaaale jeśli bym robiła drugi raz zrobiłabym maszynowe bo:

-szybciej

-pewnie taniej

-gładziej

:roll:

ja w sprawie tynkow,

mam cem-wapno recznie kladzione i gdybym miala piasek kwarcowy byloby miodzio, ale nie znalezlismy takowego i musialam gladz na to rzucic bo bylo niefajnie

co do ustawienia salonu to mam bardzo podobnie, tylko kominek mam kolo tv i drzwi balkonowe tez na tej stronie co tv i kominek ale planuje naroznik tak jak na Twoim projekcie, ja bym dala wiekszy naroznik, taki az do balkonu

ja w sprawie tynkow,

mam cem-wapno recznie kladzione i gdybym miala piasek kwarcowy byloby miodzio, ale nie znalezlismy takowego i musialam gladz na to rzucic bo bylo niefajnie

My mamy ręczne- również z piaskiem kwarcowym i na początku myślałam że są miodzio i białe jak mleko a gładkie jak pupa niemowlaka....

Myliłam się- jednak co gładź to gładź :D

ja też w sprawie tynków

a my się na żadne nie zdecydowaliśmy. Zdecydowaliśmy się za to na Grzeska co to dachy kryje i tenże Grzesiek co od wczoraj miał tańcować po naszym dachu zadzwonił wczoraj że ma obsuw i wejdzie dopiero w przyszłym tygodniu. A jak nie będzie pogody to nie mam pojęcia kiedy wejdzie. Tak więc w sprawie tynków to tyle. Dziękuję

Mam pytanie MERYTORYCZNE. Fajnie, nie?

Faaajnie :))))

Co myślicie - lepsze są tynki cem-wap kładzione ręcznie, czy gipsowe maszynowe? :roll:

To zależy jak równe masz ściany :) Bo gipsowe przy grubszej warstwie, jeśli chce się równać ściany są nieopłacalne. Po gipsowych nie musisz już nic w zasadzie robić a cementowo-wapienne wypadałoby jeszcze wygładzić :) To wg mnie ;)