Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A poza tym się nie karm tylko trzymaj kciuki, żeby mi parapety w tym tygodniu założyli w kuchni!! :evil:

Oooo, parapety. Parapety to po tynkach, nie?

Słuchajcie, jeśli robicie wc gdzie indziej, niż było w projekcie, to jak rozwiązujecie doprowadzenie wentylacji do klozetu (w sensie, żeby nie śmierdziało w domu, wiecie, o co chodzi?). Bo ja właśnie się obudziłam, że chyba powinnam, ale nie wiem, jak się za to zabrać i komu zlecić. :roll:

nie rozumiem - to gdzie masz to wc teraz po zmianach i jak daleko od komina wentylacyjnego? Bo IMHO odwentylowanie łazienek ( w tym WC) powinno odbywać się jednak za pomocą komina... to może domuruj, a co. 8)

Nie no, komin jest.Tylko ja dumam, czy ja muszę tam doprowadzić tą wielką rurę? W sensie kuć ściany jeszcze przed tynkami teraz?

ja się nie znam ale wydaje mi się, że nie ma innej opcji jednak dla ugruntowania opinii albo uderzyłbym do Racheli na prv albo zaczekał aż się odezwie sama. Ona jakoś tak zawsze dobrze radzi i sporo wie.

Właśnie rozkminiłam, że na parterze jest jak trzeba, ale na piętrze muszę albo dociągnąć do komina (najpewniej), albo kuć w dachu i robić wywietrznik (wolałabym nie). Cholera, muszę szybko, bo chciałam dach ocieplać niedługo. Grrrr....

hmmmm, tak se przypominam Kolibę i zastanawiam się jak Tyś to wymodziła

Wymodziłam po konsultacji z hydraulikiem. Na dole jest zrobione ponoć ok, ale na piętrze mam rurę wyprowadzoną pod blachę dachową - można tynkować, jasne, ale potem albo u góry jeszcze muszę zrobić z rury zakręt i wykuć w kominie dziurę, albo w dachu zrobić wywietrznik. Słabo mi od tego.