Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dandi czytałam lubemu memu opis twojej aranżacji wnętrz i usmialiśmy sie nieźle na wspomnienie minionej mody :D :D :D a kilka godzin póxniej odwiedzaliśmy moich dziadków.. wchodzimy iii.. mój opanowany i spokojny mąż tak parsknał smiechem, że o mały włos by mi babcie opluł :lol: :lol: mebloscinka na wysoki połysk.. na ławie serwetka przykryta szybą.. kryształy na serwetkach i sztuczne kwiaty.. czas się zatrzymał :D ale tam jakoś tak to wszytsko pasuje inie wyobrażam sobie zmiany.. zresztą pamiętam jaki szok przezyłam, gdzy dziadkowie wymienili telewizor, a wraz z nim odpłyneły w niepamięć plastikowe rybki na sznureczkach :D :D :D

mebloscinka na wysoki połysk.. na ławie serwetka przykryta szybą.. kryształy na serwetkach i sztuczne kwiaty.. czas się zatrzymał :D ale tam jakoś tak to wszytsko pasuje

Ja kocham jak ktoś ma to w domu. Lubię też popatrzeć sobie na fajne nowoczesne wnętrza (za wyjątkiem rzeźnickiej kuchni) ale jak zachodzę do kogoś u kogo wisi PRLowski (wcale nie fajny tylko PRLowski właśnie) zegar z kukułką, w korytarzu leżą chodniki bordowo brązowe a w duzym pokoju dywan (najlepiej jeszcze na ścianie bo swego czasu było to miarą zamożności) Na tymże dywanie ostatnia wieczerza i to powieszona tak żeby tylko dolna krawędź reprodukcji przywierała do ściany zaś górna odstawała... jestem wzruszony. Dobrze też jeżeli z szafy w przedpokoju dolatuje subtelny zapach naftaliny i ja wiem, że w pawlaczach równiutko leżą sobie koce, ręczniki i firanki. W takich domach zawsze jest czysto, zawsze jest niedzielnie a szklanki w których dostaję herbatę są w metalowych koszyczkach. I co? Klimat do odtworzenia teraz? Kto sobie zafunduje taki dom?

UUUppss! :oops:

Wydaje mi się, że "ktoś" miał Ci przypomnieć o tych łatach i kontrłatach !!

Tylko tak jakoś pod wpływem błogiego i relaxującego weekendu najzwyczajniej o tym zapomniał, ale przeprasza i bierze część winy na siebie.

Grześ sprytny chopak jakoś sobie poradzi:) A co do spojrzenia w oczy to mam rade. Najpierw ziemia , sufit a dopiero później prosto w oczy :D Tak jest łatwiej...

Co do przyjaciół to zazdroszcze, na prawde musza być wartościowi i fajni !

POZDRAWIAM.

mebloscinka na wysoki połysk.. na ławie serwetka przykryta szybą.. kryształy na serwetkach i sztuczne kwiaty.. czas się zatrzymał :D ale tam jakoś tak to wszytsko pasuje

Ja kocham jak ktoś ma to w domu. Lubię też popatrzeć sobie na fajne nowoczesne wnętrza (za wyjątkiem rzeźnickiej kuchni) ale jak zachodzę do kogoś u kogo wisi PRLowski (wcale nie fajny tylko PRLowski właśnie) zegar z kukułką, w korytarzu leżą chodniki bordowo brązowe a w duzym pokoju dywan (najlepiej jeszcze na ścianie bo swego czasu było to miarą zamożności) Na tymże dywanie ostatnia wieczerza i to powieszona tak żeby tylko dolna krawędź reprodukcji przywierała do ściany zaś górna odstawała... jestem wzruszony. Dobrze też jeżeli z szafy w przedpokoju dolatuje subtelny zapach naftaliny i ja wiem, że w pawlaczach równiutko leżą sobie koce, ręczniki i firanki. W takich domach zawsze jest czysto, zawsze jest niedzielnie a szklanki w których dostaję herbatę są w metalowych koszyczkach. I co? Klimat do odtworzenia teraz? Kto sobie zafunduje taki dom?

nooo!! to jest coś!! znowu trafiony opis.. niestety tak było w pokoju z rybkami.. teraz stoi tam mebloscianka full wypas ze złotymi szprosami w licznych witrynach.. ale w domu nadal jest zawsze czytso i zawsze niedzielnie :wink: dlatego lubię tam wracać..

masz jakieś chody na FM.. powiadomienie o wpisie do twojego dziennika jako jedyne nie zostało przez moją skrzynke zakwalifikowane jako spam :D :D

kiedy wchodzą dekarze?

Dziękując za zainteresowanie chciałbym powiedzieć, że dekarze wchodzą wczoraj, przywiozłwszy sobie uprzednio (pan inwestor zapomniał) łaty i kontrłaty z ościennej miejscowości bo tam najlepsze (widziałem na własne oczy - nie wiem czy moja podłoga w salonie będzie tak ładna - tartakowy sprowadza je z Niemiec i wyglądają jak milion dolarów).

Wczoraj okazało się również, że na daszek nad garażem zabraknie blachodachówki a na dostawę trzeba czekać dwa tygodnie. Grzesiek oczywiście dwa tygodnie temu przyjechał na moją budowę, przeliczył arkusze i stwierdził, że zabraknie ale ja... nie zamówiłem bo ...(nie wiem czemu) ... wyleciało mi to z głowy poza tym w swojej bezkresnej głupocie byłem pewny, że blachodachówka to towar, po który jedzie się do składu budowlanego, prosi o 20 arkuszy i dają od ręki. . Mam ochotę sobie zwyczajnie przypierdolić.

mebloscianka full wypas ze złotymi szprosami w licznych witrynach
a witryny podświetlone za pomocą sznureczka który się pociąga? Bo jak nie podświetlane to się nie liczy.

masz jakieś chody na FM.. powiadomienie o wpisie do twojego dziennika jako jedyne nie zostało przez moją skrzynke zakwalifikowane jako spam :D :D

bo ja jestem ładny

mebloscianka full wypas ze złotymi szprosami w licznych witrynach
a witryny podświetlone za pomocą sznureczka który się pociąga? Bo jak nie podświetlane to się nie liczy.

podświetlane! a jakżeby nie!! :wink:

bo ja jestem ładny

łooo matko... :wink:

a to TY dlatego mi na privy nie odpisujesz? Bo wykonawcom chleb odbierasz robiąc połowę za nich. Nie przegoniłem Kasiu, ja nie mam odeskowania a to zajmuje kupę czasu. Gdybym miał odeskować dach i przykryć go papą to byłbym w lesie. Mamy folię paroprzepuszczalną i na to blacha od razu. No i ja nie miałem poprawek na więźbie.

dzień dobry

domeczek coraz ładniejszy jakoś tak to jest że jak dach przykryty to już nie myśli się budowa tylko dom :D łazienka piękna będzie chociaż ten turkus (u mnie taki kolorek widać :-? ) u mojego małża by nie przeszedł :wink: ale cała reszta super wygląda

a z tą blachą to w sumie jak nie chcesz dużo a pisałeś że nie robią to może dlatego chcą całość pieniędzy żeby nie stracić jak Ci ją zrobią niejako na zamówienie :-? innej opcji nie widzę - no chyba że Cię naciąć chcą w takim sensie że jak już kasę mieć będą to Ty sobie teraz czekaj :-?

chyba że Cię naciąć chcą w takim sensie że jak już kasę mieć będą to Ty sobie teraz czekaj :-?

konsultowałem to z Blutką - podpowiedziała, że może to dlatego, że przycinają na wymiar - zadzwoniłem sfochowany, że kto to widział 100% przedpłaty i że w ogóle to kto to widział?

Pan odpowiedział, że to dlatego, że przycinaja blache na wymiar więc OK :lol: